Skocz do zawartości

Onet poprawia szukajkę

luman

Rekomendowane odpowiedzi

zawsze tak bedzie ze ludzie beda korzystac z uslug firm ktore i tak nie sa najlepszym dla nich wyborem

Używaj Cuilla i Hakii

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Yyyy... a od kiedy to Onet zwraca strony tylko z katalogu?

Co jakiś czas, m.in. dzisiaj. Ot, tak sobie i userom urozmaicają życie. :)

Ja to już nawet nie patrzę na wyniki w onecie. Mam strony na bardzo trudne frazy w TOP5 googla, od lat nad nimi pracuję, a w onecie poza pierwszą setką wyników. :) Kiedy używam polskich wyszukiwarek, to rośnie mój szacunek dla googli. Niestety, z drugiej strony - monopol jednej wyszukiwarki to czarny scenariusz.

Na biężąco (naprawdę) moderowany precel

Naszyjniki

ja pi******ę, dzisiaj zaglądam na konto adsense a tam zarobek $0,30, miałem wysokie pozycje w onecie a tu patrzę pozycję i wyświetlają się wyniki z katalogu,

Zlikwidowali normalne wyszukiwanie w sieci?Nawet jak klikam na Strony WWW to wyświetla się i gó*****y katalog. Jeśli tak edzie dalej to google zajmie jeszcze większy kawałek rynku. Zaraz piszę maila do tych baranów

Kiedy używam polskich wyszukiwarek, to rośnie mój szacunek dla googli. Niestety, z drugiej strony - monopol jednej wyszukiwarki to czarny scenariusz.

Tak ale niestety to na chwilę obecną jedyny możliwy scenariusz.

Na onecie pierwsze co musisz zrobić to poczekać dłuższą chwilę na wczytanie strony, kliknąć w mikroskopijny x, skasować ciąg już wpisany w wyszukiwarkę jeśli tam jest, wyszukać kliknąć drugi mikroskopijny x, w międzyczasie jakiś wyjący flash zdązy wk... zdenerwować :D na drugą stronę wyników to nawet się klikać nie chce. Z resztą cały onet jest zbudowany tak, żeby wygenerować jak najwięcej niepotrzebnych kliknięć i wyświetlić maksymalną ilość reklam (np. system komentarzy).

Taka wyszukiwarka nie zdobędzie zbyt wielu userów obojętnie jak by ją poprawili albo jak zepsuli. Jak jest mały udział w rynku to trzeba puścić jeszcze więcej reklam i koło się zamyka.

Reklamodawcy też prędzej czy później się od tego odwrócą - kiedy tylko zorientują się że większa część ruchu to userzy którzy zamykają tak reklamowaną stronę w pierwszej sekundzie a jedynym powodem wizyty jest niemożliwość trafienia w mikroskopijny znak x który lata po całym ekranie.

Z resztą te reklamy w szukajce na onecie to i tak nic w porównaniu z malware podmieniającym wpisywane adresy produkcji wp/tpsa. To już w ogóle przegięcie żeby płacącym, nieświadomym userom dołączać do neostrady płytę z trojanem a potem taki ruch kierować na wyszukiwarkę i sprzedawać reklamodawcom. Nie wiem na jaki następny genialny pomysł wpadną polscy dostawcy ale mnie już chyba nic nie zdziwi. Na szczęście jest jeszcze msn i na dzień dzisiejszy moim zdaniem jedynie to może konkurować z G. Co do jakości polskich wyszukiwarek to się nie wypowiadam, ale normalny człowiek nie będzie po prostu ani miał nerwów ani ryzykował zainfekowania sprzętu jakimś badziewiem, żeby tego używać.

Dzisiaj weszłem na onet a tu powitalny pop-up bez krzyżyka, dopiero po kilkunastu sekundach się pojawił, google zdobyło popularność m.in. dlatego bo ich stronka błyskawicznie sie ładuje, onet też powinien zrobić na stronie głównej samą wyszukiwarkę z linkiem do portalu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności