Skocz do zawartości

doc | pdf >>> html

graff

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukam efektywnego rozwiązania konwersji dokumentów doc/pdf na html w skali hurtowej. Przetestowałem kilka "wyspecjalizowanych" programów, filtr ms, kilka konwerterów php i... sieczka. Gdyby sprawa ograniczała się do kilku dokumentów - mógłbym wykonac robótki ręczne, ale mam na dzisiaj ok 600 plików, niekiedy kilkustronicowych.

Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... z góry dzięki.

Pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...

A możesz podrzucić jakieś linki do konwerterów w PHP? Potrzebuję skryptu, który pozwoliłby mi wyciągnąć tekst i podstawowe formatowanie z dokumentów Worda.

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

Ilość i złożoność ocji tak w dokumencie .doc jak i .pdf jest tak duże, że nie wydaje mnie się aby cokolwiek potrafiło do końca poprawnie przetłumaczyć na html.

W przypadku .doc sprawa może być o tyle łatwiejsza, że można dokument zapisać w postaci .txt w ten sposób pozbywając się wszystkich 'śmieci' z dokumentu a następnie 'ręczna robótka". Poza tym, można z programu Word zapisać jako .html więc nie do końca rozumiem problem jeśli chodzi o .doc

Pozdrawiam.

Ilość i złożoność ocji tak w dokumencie .doc jak i .pdf jest tak duże, że nie wydaje mnie się aby cokolwiek potrafiło do końca poprawnie przetłumaczyć na html.

Zdaje sobie sprawe ze sa ta skomplikowane formaty (chocby dlatego ze formaty Worda potrafia mocno roznic sie miedzy poszczegolnymi wersjami), ale chcialbym wyciagnac tylko podstawowe formatowanie. Chodzi po prostu o mozliwosc importowania tekstow z zewnetrznych dokumentow przez moich uzytkownikow.

Zauwazylem ze FCKEditor (www . fckeditor . net), edytor HTML dzialajacy w przegladarce, calkiem ladnie obsluguje wklejanie z Worda. Wiec moze po prostu wykorzystam to narzedzie zeby sobie nie komplikowac zycia :D.

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności