Skocz do zawartości

umowa na pozycjonowanie

BasiaW

Rekomendowane odpowiedzi

Mrtn dziękuję za odpowiedź , a biorąc cenę za wyniki np. za 1 miejsce 2-gie 3-cie to musze jakiś dzienny monitoring robić, czy jest jakieś narzędzie do tego, które dawałoby mi dzienne raporty z google.

Mrtn dziękuję za odpowiedź , a biorąc cenę za wyniki np. za 1 miejsce 2-gie 3-cie to musze jakiś dzienny monitoring robić, czy jest jakieś narzędzie do tego, które dawałoby mi dzienne raporty z google.

są takie narzędzia - również darmowe - na forum ci podpowiedza - ja nazw nie pamiętam bo używam własnych :)

Cenny mocno konkurencyjne :) bardzo mocno

...........i szczerze mówiąc zastanawiam się jaka może być cena za te frazy u konkurencji ;)

Orientuj się ale nie bierz ich za wykładnie.

Zobacz ile tobie zajmie praca, na ile cenisz swój czas.

Może być tak że tobie wyjdzie drożej niż firmie z własnym biurem w centrum miasta bo ona ma juz zaplecze i taka fraza dla nich nie będzie kłopotem w przeciwieństwie dla ciebie, może być tez odwrotnie wtedy zrób konkurencyjne ceny i zdobywaj klientów.

Ślicznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi, są dla mnie bardzo pomocne. Zastanawiam się czy mogę wziąć jakąś zaliczkę z góry np. za dodanie strony do wyszukiwarek, za optymalizację to napewno i czy za coś jeszcze?

1) Z Gwarancją na zasadzie jak nie wyjdzie to nie płacisz - ceny za frazy - i to proponuje nie bawić się w głupoty typu pozycje 1-5 czy 10-6 a podać kwotę za każda pozycję. Bo conniego pozycja 1 czo innego 2 a co innego 3cia.

P.S. Warcając do pytania o cenę wesel - kwota może być podana tylko przy pkt. 1 no i nie podałbym 500 zł za Wsele a dokładnie ile za daną pozycję.

Mrtn jak ja podałam wycene klientowi za każde miejsce to on mi odpowiedział: to ja nie chce być na miejscu 1-3 bo za drogo, ale tak na 8 mogę być ;) no i tyle się z nim dogadałam ;) pozdr.

Ech, złe podejście. Z klientem się trzeba najpierw spotkać i porozmawiać. Spytać, a czasem wytłumaczyć, po co mu to pozycjonowanie. Dla ruchu na stronie? Dla tematycznego ruchu? Dla bycia w top 5 (10, 20 itp)? Klient nie wie, że jeśli strona ma być dla niego sposobem dotarcia do klientów, to pozycjonwoanie do top 10 to robienie go w bambuko. Uświadomiony klient Ci nie powie, ze top 8 to mu wystarczy.

Koszt pozycjonowania - sprawdzasz ile i jakich linków potrzeba do osiągnięcia pierwszych pozycji dla wybranej frazy. Następnie liczysz sobie ile Ciebie kosztuje jeden link. Ilośc linków * cena linków = koszt zaplecza. Do tego doliczasz nadrzut na wypadek wzrostu trudności pozycjonowania, jakiś naglych problemów np z systemami linków itp. IMHO +30% tu jest sensownym procentem. Następnie doliczas sobie pozostałe koszty stałe i swoją prowizję. Czyli proste - koszty + koszt ryzyka + zarobek.

Zupełnie inne ma się koszty, kiedy korzysta się z ogólnie dostępnych systemów wymiany linków a kiedy z własnych. Przy pozycjonowaniu na efekt można zmniejszyc "koszt ryzyka". Koszt wyciągnięcia klienta jest większy niż uzgodniona płatność - nie pozycjonujesz - więc nie tracisz. Ale też nie zarabiasz, a wqrony klient może sobie pójść do innego pozycjonera. Nie potrafię też powiedzieć, jakie masz koszty stałe i ile chcesz zarobić. Musisz to sobie wyliczyć sama.

Co do sprawdzania trudności fraz - to wiedza, doświadczenie i odpowiednie skrypty. Dla fraz nie zawierajacych polskich znaków i mających do kilkuset statycznych linków całkiem nieźle się sprawdza SeoElite. Koszt to 167$. Profesjonaliści zwykle korzystają z własnych skryptów.

Mrtn jak ja podałam wycene klientowi za każde miejsce to on mi odpowiedział: to ja nie chce być na miejscu 1-3 bo za drogo, ale tak na 8 mogę być :rolleyes: no i tyle się z nim dogadałam :) pozdr.

no i jaki problem :D

pozycjonuj go do ósmej.

a jeżeli kwota jest rzeczywiście mała np.: 50 zł za 8 a 1000 za pierwszą to mu napisz, żeby se poszedł do konkurencji :)i nie bój się ja mu tego też w taki sposób nie zrobię :).

no i jaki problem :)

pozycjonuj go do ósmej.

a jeżeli kwota jest rzeczywiście mała np.: 50 zł za 8 a 1000 za pierwszą to mu napisz, żeby se poszedł do konkurencji :)i nie bój się ja mu tego też w taki sposób nie zrobię :).

nie wiedziałam a nawet nie pomyślałam o tym, że mogę go wypozycjonować tylko do 8 ;) dzięki Mrtn

ta jasne do 8 miejsca

jakby to google sprzedawalo konkretne pozycje to mozna na to isc ale przeciez wiemy ze tak nie jest

Używaj Cuilla i Hakii

ta jasne do 8 miejsca

jakby to google sprzedawalo konkretne pozycje to mozna na to isc ale przeciez wiemy ze tak nie jest

Przecież można pozycjonować do konkretnej pozycji a gdy na nią wejdzie, poprostu robić tak, żeby fraza nie spadła i nie osiągnęła wyższej pozycji :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności