Skocz do zawartości

Skierowania

hooli

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mendax - ja moze jestem kombinatorem i staram sie wyciagnac kase z google, badz co badz legalnie, czy to jest zabronione? Na tym forum 80% to kombinatorzy, bo jak dostali bana na swoje pierwsze konto, to zalozyli drugie... legalnie, na kuzyna, siostre, wujka, babcie itp. Wszystko zgodnie z prawem :)

Heh, w sumie do tej pory miałem taki patent:

Ktoś prowadzi mi serwis tematyczny, powiedzmy o metodach tresury słoni indyjskich - ma swój serwis, pisze artykuły, gada sobie na forum, płaci za niego, ja zajmuję się techniką i wyciąganiem kolejnych wizyt z google. Zyski z reklam dzielimy po połowie.

Ale jak to czytam, to cholercia, zastanawiam się czy przypadkiem nie robię błędu :)

Z drugiej strony, 100$ w ciągu pierwszego półrocza to murowane 300$ w ciągu roku a zapewne i więcej (efekt kuli śnieżnej czy też zasad web 2.0). I już jesteśmy na zero. Po kolejnym roku jesteśmy w plecy o kilkaset dolców.

A co, jeśli zarobki kształtują się jakoś tak: pierwszy miesiąc - 7$, w ciągu 2 - 15, 3 przynosi zysk - 25.miesiąc etc? Tak jest z reguły z serwisami, z wiekiem ich pozycja rośnie, chociażby z tego prostego powodu, że głównym czynnikiem warunkującym pozycję w G jest wiek domeny. Taka stronka w pół roku zarobi 100 dolców, ale w ciągu następnego półrocza wyciągnie ponad 500. Ile tracimy oddając ją dla głupich 250+80 zysku?

Na 25 stronkach traci się w ciągu 2 lat naprawdę duuużo.

No ale to tylko takie wolne przemyślenia przed 4 rano, mogę się tutaj mylić, godzina późna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności