Skocz do zawartości

Ban w google. Odsłona II

Sanchez Spinoza

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie pomyślałem że może to jest przyczyną mojego nagłego spadku że masę linków miałem w qlwebach a zgodnie z tym co czytałem qlweby straciły moc. Hm?

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Możliwe że straciłeś bardzo dużo ilość BL i dlatego stronka Ci spadła. Moja stronka była 4 przez bardzo długo. dodawałem ją do qlwebów miałem ponad 1k BL, i nagle stronka spadła na ostatnie miejsca. Po dłuższej analizie zauważyłem że znikneło mi ponad 700BL i do teraz ich niemam, ale linkuje dalej i stronka powoli wraca na swoje miejsce.

A ska wiesz, że to filtr ?

IMHO fraza "pozycjonowanie" jest na tyle trudna i oblężona, że taka strona jak wiki, choć mocna, nie ma szans wybicia się wysoko.

Oczywiscie, że nie WIEM, że ma filtra.

Ale na podobno popularne, jak np. "reklama internetowa" jest na około 50 (ok, może mnie popularne, ale wogole wikipedia normalnie mieści się w TOP100 - i między TOP100 i TOP1000 jest sporo (!!!) rożnicy).

I wikipedia na 900+ dla frazy na ktorej ma odpowiedni podstron - to "czuję", że filtr.

Wbicie sie do top 50 nie jest zadnym problemen w tydzien czasu wiec moze do top 20 juz tak, ale 50 bez problemu.

To wybij w tydzień 5 czy 10 domen do top50 i utrzymaj je tam 3 miesiące.....

Ale na podobno popularne, jak np. "reklama internetowa" jest na około 50 (ok, może mnie popularne, ale wogole wikipedia normalnie mieści się w TOP100 - i między TOP100 i TOP1000 jest sporo (;)) rożnicy).

Nie "reklama internetowa" ma się nijak do frazy "pozycjonowanie". Weź po uwagę, ilość linków z anchorem "pozycjonowanie" tudzież odmian tej frazy oraz fraz złożonych z tej frazy + slowa/słów. Prawie każda osoba zajmująca się pozycjonowaniem wygenereuje przynajmniej jeden link na jakąś stronę z takim anchorem. Dlatego dla takich fraz, uważam, strony, które nie są mocno linkowane nie mają szans być wysoko.

Dziś Wiki jest na 120 miejscu na "pozycjonowanie" jednak nie dojdzie "naturalnie" dużo wyżej a jej pozycja jest i będzie mocno niestabilna.

Podobnym przypadkiem jest fraza "katalog stron" niby śmieszna, nie generująca dużo ruchu ale w Polsce Wiki i inne strony mogą sobie pomarzyć o wysokiej "naturalnej" pozycji na tą frazę.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Przeanalizowałem sytuację mojej strony i doszedłem do wniosku że mam założony filtr ponieważ:

1. PR mi nie spadł

2. BL takie samo

3. Ilość zaindeksowanych stron taka sama

Tylko na frazy: "łożyska" byłem 2 w google przez rok, na "łożyska samochodowe" byłem pierwszy przez rok.

Dostałem filtr i byłem na 70 miejscu. Wczoraj znikłem z pierwszej setki.

Czy to możliwe żeby dostać filtr na kilka fraz naraz?

Czy jest szansa że filtr zostanie zdjęty przed świętami Bożego Narodzenia? bo potrzebuje na prezenty ;)

Nie czytałem całego topiku ale jeśli chodzi o te 2 frazy: łożyska oraz łożyska samochodowe to możesz nową stronę wypozycjonować do BN bez problemu :rolleyes:

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

Moje doświadczenia wyglądają podobnie.

Mam dwie frazy na dwóch różnych domenach, gdzie miałem podobną sytuację, czyli TOP10 potem spadek na szóstą siódmą stronę. Jedna wróciła do TOP10 po 3 miesiącach, druga zleciała na 5 tygodni w okolice 120, teraz jest koło 70. Czekam na powrót do czołówki. Moim zdaniem jakiś filtr, ale głowy sobie urwać nie dam :rolleyes: Nie powiem Ci dlaczego tak jest, zdarza się i tyle.

I teraz następuje moje ostatnie pytanie w tym temacie:

Czy mając założony filtr na kluczowe frazy z które pozycjonowałem mogę zdjąć ten filtr dodając nowe i mocniejsze linki? Czy lepiej olać tą stronę i pozycjonować nową?

Ja po wpadnięciu w filtr zarówno próbowałem bardzo mocno linkować, jak i równomiernie, a niekiedy w ogóle. Efekty ? Hmm...

Raczej wyjście z filtra było przypadkiem - bo część stron z zupełnie innymi strategiami 'wyciągania' ich nagle 'wyszły'.

Myślę, że głównym czynnikiem jest tu czas. I jeżeli w przeciągu 2-3 tygodni nie pojawisz sie na łożyska to posiedzisz TROCHĘ dłużej.

U mnie 70% wpadek z filtrem kończy się po max. 3 tygodniach. A są domeny co siedzą już z 6-7miesięcy i nic :)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

• 1 miesiąc temu...
Ja po wpadnięciu w filtr zarówno próbowałem bardzo mocno linkować, jak i równomiernie, a niekiedy w ogóle. Efekty ? Hmm...

Raczej wyjście z filtra było przypadkiem - bo część stron z zupełnie innymi strategiami 'wyciągania' ich nagle 'wyszły'.

Myślę, że głównym czynnikiem jest tu czas. I jeżeli w przeciągu 2-3 tygodni nie pojawisz sie na łożyska to posiedzisz TROCHĘ dłużej.

U mnie 70% wpadek z filtrem kończy się po max. 3 tygodniach. A są domeny co siedzą już z 6-7miesięcy i nic :)

Teraz prosilibyśmy autora postu o wypowiedzenie się jaką metodę zastosował, bo widzę że problemu już nie ma:)

multikonto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności