Skocz do zawartości

2 pytania: pozycja stron po wpisaniu domeny oraz wyniki po wpisaniu onet.pl

AoW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

chciałbym zapytać o diwe sprawy:

1. po wpisaniu domeny np. "forum.optymalizacja.com" wyswietlane sa strony - na pierwszym miejscu oczywiscie forum.optymalizacja.com, a dalej:

forum.optymalizacja.com/ lofiversion/index.php/t25920-400.html - 40k - Kopia - Podobne strony

www.optymalizacja.com/ - 16k - Kopia - Podobne strony

www.aukcje.org/archives/2005/03/ 16/owiadczenie-dla-forumoptymalizacjacom.htm - 13k - Kopia - Podobne strony

www.idg.pl/witryna/1861.html - 69k - Kopia - Podobne strony

itd.

Moje pytanie brzmi - od czego zalezy pozycja tych stron, dlaczego aukcje.org sa wyzej od idg.pl?

2. Pytanie nr 2: po wpisaniu w googlach "onet", google wyswietla cos takiego:

Onet.pl - Polski Portal InternetowyWiadomości z kraju i ze świata, baza danych firm i instytucji, ogłoszenia, pasaż handlowy, wyszukiwarka i katalog stron, czat, blog, randki, pogoda, ...

www.onet.pl/ - 134k - Kopia - Podobne strony

Logowanie - poczta.onet.pl/

Teledyski - teledyski.onet.pl/

Sympatia - sympatia.onet.pl/

Czat.onet.pl - czat.onet.pl/

od czego zalezy to, ze pokazuja sie linki do LOGOWANIE, TELEDYSKI SYMPATIA i CZAT? Jak osiągnąć taką sytuację i czy ktoś wie czym to jest uwarunkowane?

Pozdrawiam

AoW

Zwiastuny - zwiastuny, zapowiedzi filmowe

Wolne pokoje nad morzem - wolne pokoje nad morzem, w górach. Wypromuj swój hotel i kwaterę.

Filmiki - filmiki, śmieszne filmiki

Witam serdecznie,

chciałbym zapytać o diwe sprawy:

1. po wpisaniu domeny np. "forum.optymalizacja.com" wyswietlane sa strony - na pierwszym miejscu oczywiscie forum.optymalizacja.com, a dalej:

forum.optymalizacja.com/ lofiversion/index.php/t25920-400.html - 40k - Kopia - Podobne strony

www.aukcje.org/archives/2005/03/ 16/owiadczenie-dla-forumoptymalizacjacom.htm - 13k - Kopia - Podobne strony

www.idg.pl/witryna/1861.html - 69k - Kopia - Podobne strony

itd.

O tym jest całe forum... jak trochę poczytasz to będziesz wiedział

Onet.pl - Polski Portal InternetowyWiadomości z kraju i ze świata, baza danych firm i instytucji, ogłoszenia, pasaż handlowy, wyszukiwarka i katalog stron, czat, blog, randki, pogoda, ...

od czego zalezy to, ze pokazuja sie linki do LOGOWANIE, TELEDYSKI SYMPATIA i CZAT? Jak osiągnąć taką sytuację i czy ktoś wie czym to jest uwarunkowane?

Taki zaszczytny podział mają tylko strony świetnie podlinkowane, z wysokim PR oraz długą historią :P

Pozdrawiam Mariusz

Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe

sklep-nurkowy.png

Witam serdecznie,

Taki zaszczytny podział mają tylko strony świetnie podlinkowane, z wysokim PR oraz długą historią smile.gif

Pozdrawiam Mariusz

A ja myślę ze nie strony tylko domeny. Subdomena to oddzielna domena.

Na optymalizacji sa tylko 2 : optymalizacja.com i forum.optymalizacja.com.

W onecie trochę więcej jest subdomen i tyle.

pozdro

Pozdrawiam Mariusz

Dziękuję za odpowiedź.

Wydaje mi sie, ze forum jest o tym jak osiaganac najlepsza pozycje strony na dane frazy.

Tutaj mi chodzi o troche inna rzecz - wpisujemy adres domeny np: www.forum.optymalizacja.com

i na 4 pozycji jest podstrona idg.pl ..., na 5 pcworld.pl itd. Od czego zalezy ich pozycja, przeciez

te strony nie pozycjonuja strony na fraze "www.forum.optymalizacja.com".

Jeśli zaś chodzi o drugie pytanie, to w przypadku wlasnie tego forum mamy takie wyniki:

Ranking w Google - www.optymalizacja.com/google-ranking.php

Dla początkujących - forum.optymalizacja.com/index.php?showforum=33

Pomoc - forum.optymalizacja.com/index.php?act=help

Sprawdź Pagerank - www.optymalizacja.com/pagerank.php

nie sa to subdomeny, wiec to chyba nie w tym rzecz. Ciekawy jestem jakie dokladnie są kryteria, ale

rozumiem, ze w google nigdy nie jest nic "pewnego" ;)

Pozdrawiam

AoW

Wolne pokoje nad morzem - wolne pokoje nad morzem, w górach. Wypromuj swój hotel i kwaterę.

Widzę że koledzy są coraz mniej rozmowni i coraz bardziej wredni dla nowych użytkowników ;) Może ja spróbuje Ci trochę pomóc. Jeśli chodzi o pierwsze pytanie to według mnie od góry pokazywane sa najmocniejsze podstrony serwisu. Zauważ że przeważnie na pierwszym miejscu jest strona główna ( w większości przypadków najmocneij linkowana) natomiast zaraz poniżej strony mające linki ze strony głównej serwisu (czyli te na które przechodzi najwięcej mocy ze strony głównej) oczywiście pod warunkiem że ktoś nie linkuje do podstron ponieważ jeśli ktoś linkuje do podstron to automatycznie podstrony linkowane lecą w górę w tym rankingu.

Co do drugiego pytania - tak jak pisał kolega powyżej takie coś mają tylko strony bardzo dobrze podlinkowane i wartościowe. Z tego co widziałem takie coś pojawia się tylko na bardziej popularnych frazach. Czytałem tutaj na forum że prawdopodobnie jest to robione przez osobiście przez pracowników google choć widziałem przypadki że zaczynam wątpić w tą tezę. W każdym razie sam tego nie osiągniesz za pomocą jakiś sztuczek. Mam nadzieję że choć trochę CI pomogłem. Pozdrawiam

Moi drodzy !

To jest nowy użytkownik tego forum i wydaje mi się, że powinniście okazać z deczka szacunku dla niego.

A ja tutaj widzę jakieś nie zbyt pozytywnie nastawienie :D

Pozdrawiam

Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe

sklep-nurkowy.png

A ja myślę ze nie strony tylko domeny. Subdomena to oddzielna domena.

Na optymalizacji sa tylko 2 : optymalizacja.com i forum.optymalizacja.com.

W onecie trochę więcej jest subdomen i tyle.

a zobacz frazę "wrzuta" nie pokazują się subdomeny, tylko podstrony więc w wynikach dodatkowych nie musi być koniecznie subdomena

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Dzieki leonet ;)

ad2) Nie wiedziałem, że pojawiła się gdzieś na forum teza, że pracownicy googla sami dodają takie linki do wyników. Dzięki za to info.

Pozdrawiam

AoW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności