Skocz do zawartości

Czy mamy wpływ na to co pojawi się pod linkami w wyszukiwarce?

tomekf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie,

Chciałem Was zapytać czy możemy googlebotowi wskazać część tekstu na stronie, którą chcielibyśmy zobaczyć pod linkami w wyszukiwarce?

Przykład: klik, klik

Jak widzicie większość zaindeksowanych stron ma ten sam opis:

Strona główna Kanał RSS. Wybierz kategorię Aparaty  cyfrowe (4) Chłodzenie (30) Drukarki (1) Dyski twarde (12) Gry (41)  Głośniki (4) Informacje (29)

Czy można to jakoś zmienić?

Darmowe forum - załóż własne forum za darmo!

Autorowi watku chodzi o to że w wynikach wyszukiwania obok adresu strony pojawia sie kawałek tekstu ze strony.

I jak ustawić ten tekst z wyników.

Odpowiadam. Odnosze wrażenie ze google bierze zdanie w ktorym występuje słowo którego szukałeś, jezli nie ma tego słowa na stronie to pierwsze zdanie :rolleyes:

tak google bierze najczęscie pierwswze zdanie z serwisu, wiem dlaczego tomekf o to pyta. Gdyż często na stronach jako pierwsze jest lewe menu z linkami. I w opisie strony w wyszukiwarce dziwnie to wygląda:| , ale sposobem jest, na kazdej podstronie dawac meta description.

ps. na stornie glownej mam ten meta tag to sie ladnie wyświetla a podstony juz hmm-kijowo, wyświetlana jest tak jak u Ciebie lewa kolumna a tam linki :rolleyes:

Ogłoszenia turystyczne -wyjeżdzasz z rodziną na wakacje?

to użyj meta tafu description w którym robisz opis strony i on się pojawi w wynikach wyszukiwania zamiast pierwszego zdania ze strony.

<meta name="description" content="opis strony" />
ps. na stornie glownej mam ten meta tag to sie ladnie wyświetla a podstony juz hmm-kijowo, wyświetlana jest tak jak u Ciebie lewa kolumna a tam linki:|

To troche dziwne bo ja na każdej podstronie mam meta tag description z opisem i mi wyśwetla wszystko dobrze :rolleyes:

To troche dziwne bo ja na każdej podstronie mam meta tag description z opisem i mi wyśwetla wszystko dobrze :)

No własnie mi chodizlo o to ze na podstronach nie mam description i dlatego mi wyświetla taki nieładny tekst :rolleyes:

Ogłoszenia turystyczne -wyjeżdzasz z rodziną na wakacje?

Title i description wcale nie wystarczaja i nie zawsze mamy wplyw na to co G wyswietli, szczegolnie gdy fraza jest popualarna i jest duza konkurencja. O ile w title lub description wystepuje choc 1 czesc szukanej frazy to G wyswietli info z meta ale jesli nie ma, to wyswietli fragment strony z szukana fraza lub jej fragmentem. Przy konkurencyjnych frazach ta sama strona moze miec kilkanascie wygenerowanych przez G description.

Search Engine Optimisation Services UK SEO Services

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności