Skocz do zawartości

Auć, Google pobiera description z DMOZ...?

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dzisiaj tylko allintitle:pozycjonowanie ma desc z dmozu. :-|

... podkreślę na wszelki wypadek, że mówię o zamianie <title> (!),

a nie description... :>, no i... według McDar'a *wszystkie* DC tak się

zachowują. Długie <title> zastępują krótkim z DMOZ, jeśli taki istnieje.

Szy.

podkreślę na wszelki wypadek, że mówię o zamianie <title> (!),

:oops:

w takim razie i tak jest dziwnie, bo allintext: pokazuje <title> z dmozu, ale description ma ze strony, natomiast allintitle pokazuje <title> ze strony a description ma z dmozu.

Hmm, u mnie od pewnego czasu jest pobierany title i desc z DMOZu; ale jedynie na specyficzna fraze. W dmozie jestem wpisany powedzmy jako "AAA BBB"; Gdzie AAA to nazwa firmy, BBB to zbedny prezent od redaktora. Sam siebie pozycjonuje pod AAA i CCC. Na zapytanie CCC wyskakuje title "AAA" i desc pobierany z tresci strony (nie z meta) a na zapytanie BBB wyskakuje dmozowy title i opis ze strony.

Natomiast na innej stronie, gdy keyword pozycjonowany przezemnie i ten z DMOZu sie pokrywaja wszystko jest brane z katalogu. Uznalem to wrecz za rzecz normalna ;)

• 2 tygodnie później...
Na jedna fraze tylko opis z dmoza, na inna i tytul i opis z dmoza, na jeszcze inna tytul z dmoza opis ze strony.

ale to nie ma zadnego wplyru na pozycje w googlach - przynajmniej u mnie, ja mam teraz opis zupelnie nie zgodny ze slowami kluczowymi a pozycja bez zmian,

zastanów sie bo o wpis nie latwo a utrata moze Cie sporo kosztowac ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

humm, tak tyle ze mialem pozycje ciagle.. od pol roku w top5 ... od czasu zmiany tego opisu spadlem na ok 50 miejsce..., wiec dmoz mi nie pomogl ;/

Update posta: co wiecej ... inne strony tez maja description z dmoza.. czyzby jakies wieksze zmiany ?

humm, tak tyle ze mialem pozycje ciagle.. od pol roku w top5 ... od czasu zmiany tego opisu spadlem na ok 50 miejsce..., wiec dmoz mi nie pomogl ;/

to napewno nie jest wina DMOZa - na 100% ;)

Update posta: co wiecej ... inne strony tez maja description z dmoza.. czyzby jakies wieksze zmiany ?

tak - nie wiem po co to zrobili ale w niektórych przypadkach kazda strona która jest w dmozie czerpie z niego descryption

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Gash, widzę że "temat wiecznie żywy", już kolejna osoba pyta o opis z DMOZ i kolejna osoba kieruje tutaj. ;)

ale to nie ma zadnego wplyru na pozycje w googlach - przynajmniej u mnie, ja mam teraz opis zupelnie nie zgodny ze slowami kluczowymi a pozycja bez zmian

Jest dokładnie tak jak pisze Rafał. Obserwowłem to od samego początku. Może opis w DMOZ mam niezły, a i główną stronę nieźle oblinkowaną, ale nie zauważyłem jakichkolwiek strat z tytułu podmiany opisu na opis DMOZowski.

Pozdrawiam, J.

Co do pobieranie mam przykład pobierania opisu z dmoza i obcięcie tytułu, uptime strony 99% nie ma szansa żeby robot nie miał na co wejśc,

może jest inne wytłumaczenie ->>

dopasowują pierwszą stronę wyników do wyglądu reklam, moja strone wygląda jakby była stroną z adwords zaraz pod boksem adwords

clipboard3gg.jpg

gdyby nie obrazek w moich wynikach to problemem staje się odróżnienie reklamy od wyników czyli kto na tym zarabia? Google :neutral:

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności