Skocz do zawartości

Urodzinowa "super"oferta domeny.pl

mwic

Rekomendowane odpowiedzi

Rozgladam sie za serwisem, gdzie kupie domeny regionalne za smieszne pieniadze (1. rok). Wpadlem na domeny.pl, gdzie trwa 'urodzinowa superoferta', ktora pozwala kupic domene regionalna za 88gr netto za 1. rok.

Jak potrzebujesz na 1 rok to kup na Kowalskiego i niech go potem ścigają :)

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wygenerować się da :)

Zazwyczaj działają same zera.

Ponadto kiedyś jakaś uczelnia udostępniła dane swoich nowych studentów... podając ich pełne dane osobowe. PESEL tam też był.

Druga sprawa, że mają algorytm sprawdzania nr. PESEL nie jest problemem podrzucić jakiegoś fake'a.

To nie temat na to forum :puknijsie:

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

W temacie "lewego" nr pesel - cóż, radośnie jest w procesie rejestracji (i jak sprytnie) - gorzej potem gdy się chce wytransferowac domenę czy zrobic cesję i należy udowodnić posiadanie takiego numeru lub... domena czeka na jego posiadacza...

Poza tym polecam nie zapominać, że istotne jest kto jest płatnikiem domeny - z jakiego konta, czy poczty opłaca ją.

Bartłomiej Juszczyk

• 8 miesięcy temu...

A nie lepiej po prostu zarejestrować w serwisie, gdzie domena regionalna jest za złotówkę bez żadnych haczyków i w każdej chwili można ja przenieść do innego rejestratora???

Domena regionalna nie może być za złotówkę

Przesadziłem trochę. Ja rejestruję za 2,99 + vat, ale bez haczyków. W regulaminie jest czarno na białym, że mogę uzyskać authinfo i przenieśc domenę w każdej chwili bez żadnych dopłat.

wiem ze sprawa domen.pl trafila juz do UOKiK (zdaje sie w styczniu) ale jeszcze nie wiem jakie sa decyzje czy tez wogole sa

Używaj Cuilla i Hakii

Czy na az.pl czasem domeny nie są po 77 gorszy i authinfo dostępne w panelu? Kilka dni temu czytałem w ich newsach takie coś (tzn. ja tak to zrozumiałem).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Omg znowu ten krzak. Od domeny.pl trzymaj się jak najdalej. Firma zmienia regulamin nie informując klientów a przedstawiciel produkował tutaj posty pod tytułem "my tak robimy bo to normalne i każdy ma wchodzić na stronę i sprawdzać regulamin". Tzn. masz wchodzić na stronę domeny.pl i patrzeć czy się im czasem regulamin nie zmienił. Dlatego, bo uwaga: "nie są firmą telekomunikacyjną", przynajmniej to wersja oficjalna :)

Ciekawe czy osoby które podpisały umowy na rok a skończyli z umowami na 3 lata i na nie wiadomo jakie kwoty są pierwszymi / ostatnimi ofiarami takich "normalnych praktyk". Dla mnie to wystarczy, najgorsza firma na rynku nastawiona tylko na to, żeby oskubać/oszukać klienta wtedy kiedy nie patrzy.

Co do niskich cen to możesz sobie kupić taką tanią domenę, tylko po co skoro za rok zobaczysz w regulamin i się dowiesz, że masz płacić nie 50 ale 150PLN. A w domeny.pl regulamin się zmienia jak w kalejdoskopie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności