Skocz do zawartości

Keywords

radziowi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to mój pierwszy post na Forum:)

Forum czytam od 3 dni i cos mi sie tam juz swita:). Postanowailm zoptymalizowac strone pod katem pewnego key wordsa. Do tego celu uzywalem narzedzia

https://www.ranks.nl/cgi-bin/ranksnl/spider/spider.cgi?lang=

Keywordy ustawilem sobie ponizej 9 % w tym narzedziu jest wszytko ok. Jednak dzis uzylem inengo narzedzia i wyniki sa calkiem inne:

https://www.seochat.com/?go=1&option=co...co.uk/index.cfm

To narzedzie jest Pluginem pod Fire Fox.

Ktoremu narzedziu wierzyc?? Z tego co wyczytalem google widzi wszystko tzn alt przy imagu, bolda, naglowki i punktuje inaczej. W pierwszym narzedziu na slowo kluczowe mam okolo 8%(czyta wszytkie alty H! Title itp) zas w 2 mam okolo 1,5%(czyta tylko text?)?? Jak google to zobaczy z tego co wyczytalem to czyta wszytkie znacznkiki i zlicza. Zmylilo mnie to 2 narzedzie. Prosze o jakies wyjasnienie.

Coś dla zdrowia - miejsce zdrowej żywności.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

odstraszajacy adres strony :/

To juz nie moja wina. Taki adres chcial wlasciciel strony.

Dzieki za odpowiedz.

A google jak czyta strone to zlicza H1+alt przy obrazkach?? czy tylko jest brany pod uwage tekst na stronie??

Mam wrażenie, że prawdziwą odpowiedź znają tylko inżynierzy pracujący dla Google, ale ja osobiście uważam, że G. również zwraca uwagę na tekst w altach obrazków. ;)

To ze zwraca to wyczytalem na tym forum. Nie wiem jak dzila algorytm G. Ale np w tekscie mam okolo 3 % keywords. I czy G sumuje Te 3% + dodatkowe wyrazenia w Altach tytulach itp?? Pytam o to bo nie chce przesadzic z iloscia % na stronie powinno byc okolo 7-9%. Bo jesli jest brany pod uwage sam tekst to trzeba beidze mi doadac. A jak G bierze wszytko to mam chyba ok ale nie jestem pewny.

Masz dużo jeszcze do zrobienia... Z podstawowych rzeczy to tak:

- meta tag description średnio pasuje do treści strony

- nie ma w ogóle meta taga keywords

- można by dodać w meta coś o autorze i robotach

- zmień robots.txt

- dodaj doctype'a i informacje o kodowaniu

Heh, jeszcze jedna rzecz wpadła mi w oko, zamykasz </html>, a nigdzie nie jest wcześniej otwarty <_<

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Masz dużo jeszcze do zrobienia... Z podstawowych rzeczy to tak:

- meta tag description średnio pasuje do treści strony

- nie ma w ogóle meta taga keywords

- można by dodać w meta coś o autorze i robotach

- zmień robots.txt

- dodaj doctype'a i informacje o kodowaniu

Heh, jeszcze jedna rzecz wpadła mi w oko, zamykasz </html>, a nigdzie nie jest wcześniej otwarty <_<

Dziękuje za uwagi napewno je wprowadzę w życie. Czy meta tag keyword jest brany pod uwage przez Google?? W kilu artykułach widziałem, że nie ale to kilka słów więc dopisze. Validacje pod HTML planuje zrobić teraz, a ze nie ma otwartego HTML to faktycznie stryd najprawdopodobniej skasowałem przy kopiowaniu Template. A optymalizacja % pod słowa kluczowe jest OK?? Słowo kluczowe na które się nastawiam to "water softeners".

Katalogi cały czas dodaje wiec może coś z tego wyjdzie pozycjonuje i optymalizuje strone 1 raz.

No jak dodajesz do katalogów to tym bardziej powinieneś uzupełnić keywords, bo jak pewnie zauważyłeś większość pobiera słowa kluczowe i opis strony z meta tagów.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności