Skocz do zawartości

wewnętrzne linkowanie

Maxximilian

Rekomendowane odpowiedzi

Zabrałem się ostatnio za szerokie pozycjonowanie - napisałem sobie skrypcik, który wstawia stałe linki z 265 szczególnie interesujących mnie fraz na 70000 podstron - pewnie są jakieś fluktuacje niemniej jednak wychodzi, że każdy url dostał nagle 270 linków wewnętrznych. Najbardziej wartosciowe url-e/anchory są na stronach najbliżej strony głównej portalu.

Dzisiaj sprawdziłem pozycję kilku z początku listy i są poza top500. Wydaje mi się to absurdalne, żeby google wywalał je permanentnie z indexu za linki wewnętrzne, bo wtedy wystarczyłoby wstawić jakiś link do menu, które wyświetla się na każdej stronie portalu (i taka jest konstrukcja każdego cms-a).

Co o tym sądzicie? Może to czasowe ? Kiedyś wstawiałem nowe url-e do menu i wprawdzie nie sprawdzałem rankingów, ale po kilku miesiącach od tego faktu są w indexie.

To jest tak:

Nie zarobisz filtra, bana i czegokolwiek za "moc" linkow wewnetrznych - linki wewnetrzne nie maja jakiejsc kosmicznej mocy... bo sa wewnetrzne :) Jakby to bylo mozliwe to tak jakby wlasciciel strony mogl popelniac harakiri w ten sposob ;)

Mozna zarobic bana od recznego moderatora za rozdzielanie i wyswietlanie linkow, z puli linkow wewnetrznych bo jest to chwyt ewidentnie pod wyszukwarki ale takie cos sluzy bardziej zwiekszeniu indeksacji podstron (przyrost site) niz pozycjonowaniu.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności