Skocz do zawartości

"podkradanie" domen z nazwą firm w adresie

gostek_

Rekomendowane odpowiedzi

Troszke dziwna nazwa tematu, ale ujdzie :P

Pewna DUZA firma w mieście którym mieszkam, posiada swoją strone internetową jako nazwafirmy.miasto.pl

Czyli jest na subdomenie domeny regionalnej. Domena "nazwafirmy.pl" jest wolna i mam zamiar ją wykupić, wypozycjonować pod kluczowe słowa, co nie bedzie trudne i jestem w stanie osiągnać na te kluczowe frazy pierwsze miejsce w google.

Co moge umieścic na tej stronie i na ile można się posunać, zeby było w 100 fair? :)

Czy wystarczy ze umieszcze strone i ze 2 podstrony aby tylko cos stało.

Czy moge umieścic na stronie produkty tej firmy wraz np z ceną i skłądem, ale bez żadnych prywatnych dopisek?

Prosze o rady ;)

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Czy moge umieścic na stronie produkty tej firmy wraz np z ceną i skłądem, ale bez żadnych prywatnych dopisek?
to jak oddać im ją za darmo

Wypozycjonuje i im odsprzedam :)

Wpadłem w nałóg :) Jak tylko mnie cos zainteresuje to zaraz bym kupował domene i robił o tym strone :) a pomysłów dziennie to cała masa hehe.

Ale faktycznie, pomysł troszke głupowaty.

Troszke dziwna nazwa tematu, ale ujdzie :)

Co moge umieścic na tej stronie i na ile można się posunać, zeby było w 100 fair? :)

FAIR? Co ma byc FAIR? Kradziez wlasnosci in telektualnej ewentualnie dzialanie na szkode firmy? Uwazasz, ze to fair.

Kupienie takiej domeny to lepsze niz horror Krzyk 1, 2, 3 a nawet jakis tam Hostel i inne.

Czlowieku. Po co chcesz kupic taka domene?

jesli wypozycjonujesz cos innego niz firma dla tejh domeny, to firma jak sie zorientuje no to masz sprawe z punktu: dzialanie na szkode firmy. jesli bedziesz pozycjonowac to samo co firma i umieszczac na tej stronie podobne tresci, to tez masz sprawe o dzialanie na szkode firmy. na razie nie pisze nic o znakach towarowych. Nie wiemy, jaka jest nazwa firmy, czy jest to nazwa wlasna, czy pospolita, jak jest ze znakami towarowymi.

Skomplikowane, by cos powiedziec...twoja szansa jest na poziomie 5% i to tylko dlatego, ze nadal niewiele firm w pOlsce zabezpiecza swoje interesy i dba o wlasniosc intelektualna..niestety

Ale poczytaj sobie lekturke, kiedy< mozna stracic domeny, gdy firma sie obudzi.

Orzecznictwo Sadu Polubownego ds Domen Internetowych

https://www.piit.org.pl/piit/index.jsp?plac...t=1〈=pl

to jak oddać im ją za darmo

Wypozycjonuje i im odsprzedam :)

To samo kilka lat temu zrobiłem z Coca Cola. Wszystko było pięknie dopóki nie napisałem do nich maila, że chce im sprzedać. Efekt był taki, że straszyli mnie sądem, podali mi jakieś tam paragrafy, sprawdziłem to i faktycznie nie można tego robić, mieli rację.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Troszke dziwna nazwa tematu, ale ujdzie :)

FAIR? Co ma byc FAIR? Kradziez wlasnosci in telektualnej ewentualnie dzialanie na szkode firmy? Uwazasz, ze to fair.

Proponuje wziąć coś na uspokojenie bo chyba coś z Twoim zdrowiem jest nie tak :)

Nie wiem skąd wytrzasnąłes tą kradziesz intelektualną, bo nic takiego nawet mi do głowy nie przyszło i wypraszam sobie, zebys pisał do mnie w taki sposób gościu.

Po drugie wyraziłem sie chyba jasno. Moim celem było brak jakichkolwiek komentarzy na temat produktu, jedyne stworzenie strony i podbicie jej na pierwszą strone wyszukiwarek i z takim wynikiem strone odsprzedać.

Proponuje wziąć coś na uspokojenie bo chyba coś z Twoim zdrowiem jest nie tak :)

Nie wiem skąd wytrzasnąłes tą kradziesz intelektualną, bo nic takiego nawet mi do głowy nie przyszło i wypraszam sobie, zebys pisał do mnie w taki sposób gościu.

Po drugie wyraziłem sie chyba jasno. Moim celem było brak jakichkolwiek komentarzy na temat produktu, jedyne stworzenie strony i podbicie jej na pierwszą strone wyszukiwarek i z takim wynikiem strone odsprzedać.

rejestracja nazwy domeny (jesli jest ta nazwa chroniona) przez podmiot nieuprawniony, czyli za ktorym nie stoi prawo do domeny nazywa sie po prostu kradzieza wlasnosci intelektualnej. jesli nie wiesz, co to jest wlasnosc intelektualna, to zaprawszam do poszperania w internecie. Kradziez puszki ze sklepu nie jest kradzieza wlasnosci intelektualnej. Kradziez nazwy domeny, utworow, muzyki, filmow itp prawnie chronionych nalezy do przestepstw w zakresie wlasnosci intelektualnej!

A dokladniej napisac mozna gdybysmy znali nazwe tej firmy.

Czy wystarczy ze umieszcze strone i ze 2 podstrony aby tylko cos stało.

Prosze o rady :)

A nie możesz się za nimi nie oglądać i wymyslic coś swojego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności