Skocz do zawartości

Google trends

Maxximilian

Rekomendowane odpowiedzi

Dobierałem sobie różne słówka do indeksowania galerii zdjeć wg. google trends z Polski galerie ma o 1/3 mniej wyszukań niż galeria. Tymczasem wg. google webmaster tools galerie w drugiej dziesiątce dają więceń wyszukań niż galeria w pierwszej dziesiątce nie mówiąc o frazie forum fotograficzne, która niby wg. google trends ma 20% wyszukań co galeria, a u mnie w pierwszej dziesiątce daje więcej wyszukań wg. google webmastertools niż galeria w pierwszej dziesiątce. Odnoszę wrażenie, że ktoś tu się ze mną bawi w ciuciubabkę.

Co szanowni forumowicze na to?

Jednostek nie ma, ale jak wpiszesz po przecinku kilka fraz to wyświetla je proporcjonalnie do siebie

A jesli wiesz jaki jest ruch na jedna z tych fraz to +- można określić ruch na inne.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Fakt. Ale skąd można wiedzieć jaki jest ruch na daną frazę. Fakt, jak jest się w na 1 miejscu pod daną frazę to można z jakiś badań skorzystać ile klików jest w dane miejsce i obliczyć... ale tam. :)

Sam sobie odpowiedziałeś. Do porównania bierzesz frazę, co do ilości wejść jesteś pewny. No każdy ma chyba jakąs frazę na top1 :) do niej porównujesz. Wiadomo, że jest to obarczone dużym prawdopodobieństwem błedu ale +- "na oko" :) coś tam dowiedzieć się można...

I tak niektórych fraz mi nie wyświetla...

Jeśli nie wyświetla to może założyć, że jest to niszowa fraza lub "pojawiła" się niedawno.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności