Skocz do zawartości

Zarobki z adkontekst.

szczalpi

Rekomendowane odpowiedzi

Ads - 1c=0,023 pln

AK - 0,06 najmniej

Bzdura!

Ja np mam czasami: 13 kliknięć = 0,06 US

Wielu pewnie ma jeszcze gorzej...

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

• 7 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Witajcie,

Czy ktoś robił kiedyś jakieś badania na temat tego jaka jest zależność pomiędzy zarobkami w google adSense a ilością wizyt:

np:

strona z co najmniej 5 000 wizyt dziennie może zarobić na dzień w google ad sense 5 - 10 dolarów?

Czy ważne jest rozmieszczenie boksów tekstowych na stronie? jak rozmieszczać?

Jak sądzicie czy opłaca mi się wprowadzać taki system przy stronie o tematyce turystycznej z 300-400 wizyt dziennie?

dzięki

www.webvalue.pl - wycena portali internetowych

@salesperson - przy turystyce na tylu wejściach można inaczej zarobić. Choćby podpiąć jakiś PP biura podróży.

No tak ale oni tam wypłacają za powizje ze sprzedaży, a to chyba przy 300 wizytach dziennie raczej będzie rzadkością.

A jakie są wasze opinie?

Ile wizyt powinna mieć strona aby zacząć zarabiać na PP, o chociażby za kliknięcia?

A jakie są wasze opinie?

Ile wizyt powinna mieć strona aby zacząć zarabiać na PP, o chociażby za kliknięcia?

Ilość wizyt nie ma nic wspólnego z zarobkiem z PP, oczywiście zależy o jakim PP myślisz. Wiadomo, ze im większy traffic tym większe szanse na wartościowego internautę, który np. coś kupi. Moje strony nie mają zbyt wielkiego ruchu a z PP zaczynam zarabiać coraz więcej.

A jakie są wasze opinie?

Ilość wizyt nie ma nic wspólnego z zarobkiem z PP, oczywiście zależy o jakim PP myślisz. Wiadomo, ze im większy traffic tym większe szanse na wartościowego internautę, który np. coś kupi. Moje strony nie mają zbyt wielkiego ruchu a z PP zaczynam zarabiać coraz więcej.

Myślę że jednak ilość wizyt ma kapitalne znaczenie w programach partnerskich typu wynagrodzenie za kliknięcia, jak i programah innejego rodzaju np: prowizyjne.

A ile masz wizyt?

zależy w jakich programach bierzesz udział. Jeśli chodzi o ilość kliknięć lub ilość wyświetleń banera to na pewno traffic ma największe znaczenie. Ale jeśli zarabiasz prowizyjnie, za zakupione towary, to ważne, żebyś miał takich userów, którzy te zakupy będą chętnie robić. A ilość wizyt u mnie to zależy na której stronie. Na jednych jest większy na innych mniejszy.

• 1 miesiąc temu...

Właśnie wrzuciłem na tydzień (lub dłużej) na swoją stronę AdKontekst. Chodzi na zmianę z AdSense (skrypt losuje reklamy którego dostawcy mają się pojawić - 50%/50%). Strona o tematyce finansowej, postaram się za kilka dni wrzucić "pierwsze wrażenia" z porównania.

Sposoby oszczędzania, inwestowania w lokaty i obliczanie podatku belki.

Właśnie wrzuciłem na tydzień (lub dłużej) na swoją stronę AdKontekst. Chodzi na zmianę z AdSense (skrypt losuje reklamy którego dostawcy mają się pojawić - 50%/50%). Strona o tematyce finansowej, postaram się za kilka dni wrzucić "pierwsze wrażenia" z porównania.

Wnioski po 2'ch dniach (mam oferowane 50% zysku):

- w porównaniu z AdSense reklamy prezentowane przez AdKontekst są mniej trafne. Tematyka mojej strony to głównie lokaty (i wszystko z nimi związane) i AdSense prezentuje na reklamach głównie oferty lokat banków i instytucji finansowych podczas gdy AdKontekst wrzuca również reklamy kredytów, działek inwestycyjnych na mazurach, ubezpieczeń (!?) etc

- cena za klik jeśli chodzi o reklamy finansowe wychodzi nieco gorzej, niż w AdSense (AdKontekst ~0,19 zł, AdSene [przy kursie dolara 2,9 zł] od 0,2 zł do nawet 1,75 zł za klik).

Testuje dalej.

Sposoby oszczędzania, inwestowania w lokaty i obliczanie podatku belki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności