Skocz do zawartości

[projekt] mobld.com

shpyo

Rekomendowane odpowiedzi

Adres: https://mobld.com

Skąd się wzięła nazwa?

Fuzja dwóch wyrazów. Mobile + World = Mobld :).

Czym jest serwis?

Serwis będzie miejscem, w którym każdy posiadacz konta będzie mógł pochwalić się swoim zdjęciem całemu światu lub tylko wąskiej grupie znajomych. Na przykład jesteś na koncercie, meczu, imprezie czy na wakacjach - robisz kilka fotek i nie wysyłasz od razu na mobld nie czekając na przyjazd do domu. Ponadto możesz też zobaczyć reakcję znajomych :) (komentowanie zdjęć).

Dla kogo jest kierowany serwis?

Pierwszą grupą docelową są posiadacze telefonów komórkowych z dostępem do Internetu i aparatem. Drugą są ich znajomi, którzy będą mogli zobaczyć ciekawe, śmieszne zdjęcia zrobię komórką.

Dostęp

Na chwilę obecną serwis jest w fazie ostatnich testów i poprawek funkcjonalnych. Myślę, że do końca tego miesiąca uda się wszystko zrobić i od następnego będzie można już testować :).

Zainteresowanych zaproszenia proszę na kontakt :P.

Opłaty

Jedyne za co będą pobierane opłaty, to za dostęp do internetu wg. cennika Twojego operatora. Jednak możliwy jest dostęp do Internetu przez komórkę "za darmo". Dzisiaj operatorzy GSM udostępniają ryczałtowy dostęp do netu - czyli płacisz XX zł na określony transfer ;). Pozostałe funkcje są darmowe.

Projekt wymyślił i zrealizował - ja ;)

Grafika nie jest najwyższych lotów, bo grafikiem nie jestem. Mam nadzieję, że uda mnie się kogoś znaleźć.

Uwagi/sugestie/pomysły mile widziane ;).

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Skąd się wzięła nazwa?

Fuzja dwóch wyrazów. Mobile + World = Mobld :).

imho bardzo niefortunna nazwa :/ ciężko to wymówić -> gdzie masz fotki? mam na mobldzie? :/

nie wiem też czy się nie pośpieszyłeś z tym tematem tutaj bo serwis nie działa, nie ma jak go sprawdzić i w zasadzie nic więcej napisać nie można.

Ooo. Nie słyszałem o garnku :). Widzę, że to sprawka gościa od kurnik.pl i portalu o2.pl

Będzie ciężko. Mam nadzieję, że będę lepszy od nich.

Oni proponują wysyłanie zdjęć MMS'em - pewnie to będzie jakiś numer premium. W przypadku mobld.com tutaj będzie tylko przez WAP bez żadnych premium MMS jak jest/będzie w garnku czy jak już jest na fotosik.pl.

Samo połączenie z WAPem będzie dużo tańsze niż taki MMS :), tym bardziej zalogujesz się przez komórkę (zapamiętam dane w ciasteczkach) i po sprawie - będzie trzeba tylko uzupełnić formularz na upload zdjęcia.

Będę ich obserwował ;)

@normanos: szczerze mówiąc nie myślałem jak to się będzie odmieniać ;). Gdzie masz fotki? Na moblu ;) Postaram się dzisiaj wysłać Tobie i innym zainteresowanym zaproszenie do testów - muszę tylko jedną ważną funkcjonalność dokończyć :).

Cierpliwości.

shpyo, tam jest wysyłanie MMS na adres mail. Koszt jak zwykły MMS, ludzie co wysyłają dużo MMS najczęściej kupują pakiety promocyjne na nie. WAP wychodzi drożej i trudniej wgrać fotke. A w garnku tylko MMS -> mail wysyłasz ;)

Podobnie jest z osobami, które dużo WApują - biorą sobie oferty z darmowym netem. Np. tak jest w Erze. 50MB transferu przez miesiąc za 60zł + xx darmowych minut.

Problem przesyłania zdjęć rozwiąże się gdy użytkownicy będą korzystać z mojego serwisu i garnka. Oni zadecydują które rozwiązanie jest lepsze. Wg. mnie szybciej i wygodniej jest połączyć się z odpowiednią stroną, wybrać fotkę z komórki i wysłać niż pisać odpowiedniego MMS i wpisując adres email ;)

shpyo ;) No nie wiem, jak zrobisz fotke telefonem to masz opcje wyslij zazwyczaj :) I wlasnie MMS. Zrob najlepiej 2 sposoby przesylu. Drugi wcale nie jest trudny w implementacji.

Pozatym przecietna 13-letnia blondi moze miec problemy z WAP ;p a MMP napewno nie ;)

shpyo ;) No nie wiem, jak zrobisz fotke telefonem to masz opcje wyslij zazwyczaj :) I wlasnie MMS. Zrob najlepiej 2 sposoby przesylu. Drugi wcale nie jest trudny w implementacji.

Fakt, nie ma opcji - wyślij przez net :P

Pozatym przecietna 13-letnia blondi moze miec problemy z WAP ;p a MMP napewno nie ;)

Oj nie wiem czy tu masz rację. Na swoim forum mam takie dziołchy co bardzo dobrze obsługują telefony i potrafią Ci książkę z konktaktami przejrzeć bez Twojej wiedzy ;)

Ciekawy i fajny projekt. Spokojnie powalczysz z garnkiem, ale wprowadziłbym też wysyłanie MMSem. Dodatkowo powiadomienie e-mail jeśli pojawi się jakaś fotka znajomego (lub jeszcze lepiej SMS). Podeślij mi zaproszenie, chętnie zobaczę pozostałe funkcjonalności.

Fakt że grafika teraz jest surowa, trochę mało przyjazna. W razie czego mogę podesłać Ci namiary na kolegę, który robi całkiem ciekawe rzeczy w przystępnych cenach.

Popieram też Normanosa co do nazwy serwisu. Jeszcze nie jest za późno aby to zmienić. Dobra, łatwa w zapamiętaniu, najlepiej dwusylabowa i z twardą literą ;) no to byłoby marzenie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności