Skocz do zawartości

Mity zwiazane z Firefoxem

theNaturat

Rekomendowane odpowiedzi

Twórcy stron są sobie sami winni, nie stawiają żadnych wymagań co do reklam i biorą wszystko co im dają. W zasadzie blokuje się tylko reklamy flashowe bo, są one maksymalnie inwazyjne: albo zasłaniają ci całą stronę i przez 5 minut szukasz krzyżyka by je zamknąć, albo wydają z siebie jakiś dzikie dźwięki. Jakoś google największy reklamodawca nie narzeka, na to że jego reklamy są blokowane, ani nikt nie narzeka na ich reklamy. Twórcy serwisów jak chcę zarabiać, niech dają normalne reklamy lub niech wprowadzą opłaty( to jest pewnie dla nich mniej opłacalne , bo ich content nie jest tak pożądany). Nazywanie ludzi pasożytami tylko dla tego, że nie mają ochoty czegoś oglądać jest już szczytem chamstwa.

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Google nie wyświetla reklam u Ciebie na stronie, tylko Ty je wyświetlasz i w dodatku musisz się stosować do regulaminu, który w niektórych punktach jest tak zakręcony jak baranie rogi. Co do reklam w wynikach wyszukiwania, to nie google najbardziej zależy na tym żeby było jak najwięcej klików, a reklamodawcy. Google udostępnia panel, za pomocą którego reklamodawcy adwords sami wydają swoją kasę i szukają sposobu jakby tu ją wydać - ich adblock nie obchodzi, bo jezeli ktos ma zablokowane reklamy w serpach, to i tak nic nie bedzie ich to kosztowalo.

Wkurza to wlasnie wlascicieli stron, którzy tworzą strony, zajmują się nimi, kupują/piszą content nie dlatego, że są pasjonatami - nie da się ukryć, że zdecydowana większość z nas robi to dla pieniędzy - większych, mniejszych - to już nie istotne, ale blokując reklamy nasi odwiedzający olewają naszą pracę ciepłym moczem - to mi się również coraz mniej podoba, tym bardziej, że gołym okiem widać co się dzieje - 20k odslon, 10k wyswietlen reklamy... nie chcę marnować transferu na kogoś, na kim nie mam najmniejszej szansy zarobić te marne kilka centów

Jak nie potrafisz zarobić i do tego cię to słabo pasjonuje, to po co to robisz ? Dlaczego nie dasz płatnego dostępu do strony ? Może to nie jest biznes dla ciebie, jeśli ludzie tego nie chcą oglądać, to co będziesz ich zmuszał ? Może czas zmienić branże, a nie obwiniać użytkowników, to tak jak byś sprzedawał czerstwy chleb i dziwił się że nikt go nie chce kupić.

Adbloker nie blokuje wbrew pozorom reklam tylko wielkie wyskakujące badziewia przeszkadzające w przeglądaniu internetu. A proszę bardzo blokujcie sobie FF, przynajmniej będzie jasne na które strony nie warto wchodzić bo zostaniesz przysypany śmieciami.

Reklamy można serwować w taki sposób, że nie tylko nie przeszkadzają, ale wręcz pomagają w odnalezieniu wyszukiwanych informacji.

Fajne ma wady, nie taki skrót :)

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Book_of_Mozilla :)

Katalogi stron kdir i free web directory only english please!!! : system wymiany linków - Czyli zostań moim referralem w link vault

THE NATURAT przez Ciebie prawie że nie przetarłem matrycy w laptopie tak tego robala wycierałem i wyganiałem :)!

To samo miałem :)

Dobry avatar.

A odnośnie postu to wydaje mi się że więcej stron pójdzie śladem bohatera wątku i FX bedzie musiał się poprawić.

Ja i tak używam Opery :)

hmm dobrze jest wiedzieć, że mamy po swojej stronie Google. W końcu kiedyś sobie G uzmysłowi, że Adblock zagraża również ich interesom. Póki co Google promuje firefoxa...

Chociaż adblock nie jest przecież dodawany w "standardowym" wyposażeniu przeglądarki. Ci co instalują Adblocka wiedzą, że na reklamach google zarabiają wydawcy, a polska mentalność jest taka, że i tak by nie dali świadomie zarobić. Póki co nie jest źle.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

A odnośnie postu to wydaje mi się że więcej stron pójdzie śladem bohatera wątku i FX bedzie musiał się poprawić.

Ja i tak używam Opery :)

Masz rację FX musi sie poprawić, wczoraj widziałem jedną reklamę SWF która mi przysłoniła treść strony.

Więc jakoś sie da obejść i AdBlock-a, albo reguły mam za mało restrykcyjne.

O co cały ten krzyk?

Ktoś kto ma stronę może robić co sobie chce , nawet wpuszczać tylko osoby o pewnych określonych cechach np. wysocy blondyni.

Ja jako użytkownik mogę sobie robić po mojej stronie robić to samo, nie che czegoś mieć na ekranie to to blokuje.

Problem sie pojawił tylko dlatego ze są miliony ludzi którzy zyją z tych kliknięć i wydaje im sie ze jak zablokuje reklamy to ich okradam.

Paranoja. Jak ktoś che zarabiać na serwisie to niech zrobi dobry i płatyny aby ludziom opłacoało sie zapłacić,

coraz więcej tego typu serwisówi skoro powstają nowe to znaczy że jest to dochodowe.

Ktoś zarabia pieniądze to i nad tym trochę pracuje.

A tak jak teraz to budowanie śmietników na potęge i umieszczanie reklam gdzie się da.

Co do techniczych mozliwosci zablokowania FX to nie widzę takich.

Ci co instalują Adblocka wiedzą, że na reklamach google zarabiają wydawcy, a polska mentalność jest taka, że i tak by nie dali świadomie zarobić.
Z tym się nie zgodze. To sa zwykli uzytkownicy internetu i nie interesuje ich czy ktoś zarabia na tym czy nie (nie należy ich traktować jak konkurencji) Chcą się tylko pozbyć wyskakującego badziewia, ktore już ich zdołało doprowadzić nie raz do białej gorączki.

A ci ktorzy chcą ustanawiać jakieś prawa co użytkownik powinien a co nie powinien są poprostu śmieszni :)

.

Ci co instalują Adblocka wiedzą, że na reklamach google zarabiają wydawcy, a polska mentalność jest taka, że i tak by nie dali świadomie zarobić.
Z tym się nie zgodze. To sa zwykli uzytkownicy internetu i nie interesuje ich czy ktoś zarabia na tym czy nie (nie należy ich traktować jak konkurencji) Chcą się tylko pozbyć wyskakującego badziewia, ktore już ich zdołało doprowadzić nie raz do białej gorączki.

Należy szanować pracę innych, jeżeli ktoś zrobił fajna stronę , zagladam na nią wiecej niż raz to dodaje ją do nie blokowanych i klikam w reklamę w ramach opłaty abonamentowej :)

Kurza twarz, to, że ktoś se skrobnął, że skrót do FireFoxa to FX to nie znaczy, że tak jest, od kiedy to wierzymy we wszystko co nasmarują w internecie

FX Effects (special/sound)

FX Crossover Frequency

FX Factory Experimental (automotive)

FX Federal Express

FX Fiber Transmission (networking)

FX Field Exercise

FX Fighter, Experimental

FX File Express (X-Windows)

FX Fix (navigational)

FX Fixed Area

FX Fixed Station

FX Flight Experiment

FX Forecast

FX Foreign Exchange

FX Fox Networks (US cable channel)

FX Fracture

FX Fragilex Syndrome (genetic disorder causing mental retardation)

FX Full Duplex

FF Fast Forward

FF Firefox (open source Mozilla-based browser)

FF Form Feed

FF Fabric Filter (emission control device for coal fired power plants)

FF Factory Finish

FF Failure Factor

FF Fallen Footwear (shoe company)

FF Family Feud (TV game show)

FF Family Finance (college course)

FF Family Fortunes

FF Fan Fiction

FF Fancy Feast (cat food)

FF Fantastic Four

FF Fantasy Football

FF Farm Foundation

FF Fast Food

FF Fast Frigate

FF Fatal Frame (game)

FF Fatal Fury (anime/game)

FF Fatally Flawed

Ff fatigue correction factor (US DoD)

FF Fear Factor (TV show)

FF Fear Factory (music group)

FF Federal Facility

FF Federal Funds

FF Feed Forward

FF Feet Forward (bike, scooter, motorcycle)

FF Fein-Fein (German: extra fine)

FF Felles Forbundet (Norwegian labour union)

FF Fellesforbundet

FF Ferguson Formula (Jensen automobile)

FF Fianna Fail (Irish Political Party)

FF Field Format

FF Fiend Folio (roleplaying games, Dungeons & Dragons)

FF Filii Fabricaverunt (Latin: His/Her Sons Built, epigraphy)

FF Fill Factor (solar cell parameter)

FF Filozofska Fakulteta (Faculty of Arts; Ljubljana, Slovenia)

FF Filter Factory

FF Filters Fast LLC (Monroe, North Carolina)

FF Final Fantasy

FF Final Fantasy (game)

FF Final Fight (video game)

FF Final Fortress (Lineage 2 game)

FF Final Frenzy (Lineage 2 game)

FF Final Frontier (gaming)

FF Finance Forward

FF Findhorn Foundation

FF Finished Floor Elevation (architectural/civil drafting)

FF Finstere Flure (game)

FF Fire & Forget

FF Firefighter

FF Firefinder

FF First Fit (IEEE)

FF First Flight (tail symbol for the 1st Fighter Wing at Langley AFB, VA)

FF First Flowering

FF First Friday

FF Fit Factor

FF Fixed Filter (RSVP)

FF Fixed Focus (optics, cameras)

FF Flagrant Foul (basketball)

FF Flame Failure

FF Flash and Flow

FF Flat Faced (pipe flange)

FF Flavor Flav (hip-hip)

FF Flesh Field (band)

FF Flight Ferry

FF Flight Following

FF Flip-Flop

FF Floor Flatness (concrete construction)

FF Fluid Fantasy (forum)

FF Focus Fire (gaming, Warcraft or Starcraft)

FF Folios

FF Following

FF Foo Fighters (band)

FF Food Fight

FF Foolish Four (Motley Fool investment strategy)

FF Foot Fault (bowling)

FF Football Field

FF Force Feedback (joysticks/wheels for games)

FF Force Field

FF Force Forfeit (online games)

FF Forced Fumble (football)

FF Ford Field (Detroit, MI, USA)

FF Ford Fiesta (car)

FF Ford Forums

FF Ford Foundation

FF Forfeit

FF Formula Fed (parenting)

FF Fortissimo (music)

FF Foundation Fieldbus

FF Fraction or Finish

FF Frame Format

FF Franc Français (French Franc)

FF Franz Ferdinand (band)

FF Fraud Forum (GSM Association)

FF Free Fall

FF Free Flight

FF Free-Flyer

FF Freedom Fighter (video game)

FF Freedom Force (game)

FF Freedom Forum

FF Freedom Front (South Africa)

FF Freight Forward

FF Freight Forwarder

FF Freiwillige Feuerwehr (German: Voluntary Fire Brigade)

FF French Franc

FF French Fries

FF Frequent Flyer

FF Friendly Fire

FF Friends Forever

FF Friendship Force

FF Fright Fest

FF Front-Engine Front-Wheel Drive

FF Frosted Flakes (cereal)

FF Frostfell (gaming, Asheron's Call)

FF Frostfire (game)

FF Frou Frou (band)

FF Frozen Fire (German online-gaming clan)

FF Fuchs Friends (online community)

FF Fuel Fabrication

FF Fuel Failure

FF Fuel Flow

FF Full Floater (truck axle)

FF Full Force (Jedi Knight game)

FF Full Forward (Australian football position)

FF Full Funding

FF Full-Fed (animal science)

FF Fully Functional

FF Fully Furnished

FF Fulton Factor

FF Funfonex (Finnish gaming site)

FF navy fast frigate (US DoD)

FF Und Folgende (German: and following)

ff And the Following Pages

fF Femto-Farad

Katalogi stron kdir i free web directory only english please!!! : system wymiany linków - Czyli zostań moim referralem w link vault

Jak nie potrafisz zarobić i do tego cię to słabo pasjonuje, to po co to robisz ? Dlaczego nie dasz płatnego dostępu do strony ?

to sobie teraz wyobraz, ze nagle Youtube staje sie platny. i GVideo i wszystkie inne podrobki. na Onecie za darmo masz dostepny tylko kilka pierwszych zdan z kazdego artykulu, jak chcesz poczytac wiecej - plac abonament. wyobraz sobie, ze za dostep do PiO nagle admini zaczna pobierac 50zl/m od kazdego usera. i za kazde inne forum pobodnie. nie ma darmowych skrzynek pocztowych ani darmowych serwerow, i tak dalej, i tym podobnie...

jesli stwierdzisz, ze mimo wszystko mozna wprowadzic dobrowolne wplaty, to popatrz tez na Wikipedie - niby pol swiata korzysta z Wiki, a jakos od czasu do czasu slychac, ze jednak krucho Fundacja przedzie...

chcialbys, zeby za kazden jeden serwis trzeba bylo placic? twierdzisz, ze malo realne?

to historia z zycia wzieta: mam ja sobie pewien serwis. okupuje nim (i zapleczem) 5-8 pierwszych miejsc w SERP-ach na wszystkie powazne slowa kluczowe tej niszy; reszta to jakies smiecie. dostep do materialow jest platny... i kiedy tylko jakas grupa zapalencow zaczyna tworzyc fundamenty pod budowe konkurencyjnego i "darmowego" serwisu, dostaja maila: "Panowie, daje tyle a tyle i opieke nad waszym serwisem - serwer, sponsoring, pare innych spraw w zamian za to, ze wprowadzamy platnosci za dostep." nikt jeszcze nie odmowil; czasem tylko sie nieco targuja.

i teraz zastanow sie, czy rzeczywiscie taki model jest dla uzyszkodnikow najlepszy (bez tych ohydnych i strasznych reklam)... bo ja na tym wychodze na plus, a oni musza placic realne pieniadze.

a co do samej strony, ktora wywolala te lawine - jak tu juz kilka osob stwierdzilo, ja tu widze doskonaly Linkbaiting - zerknijcie sobie na linki w Yahoo, czy na wykres Aleksy...

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Jak nie potrafisz zarobić i do tego cię to słabo pasjonuje, to po co to robisz ? Dlaczego nie dasz płatnego dostępu do strony ?

to sobie teraz wyobraz, ze nagle Youtube staje sie platny. i GVideo i wszystkie inne podrobki. na Onecie za darmo masz dostepny tylko kilka pierwszych zdan z kazdego artykulu, jak chcesz poczytac wiecej - plac abonament. wyobraz sobie, ze za dostep do PiO nagle admini zaczna pobierac 50zl/m od kazdego usera. i za kazde inne forum pobodnie. nie ma darmowych skrzynek pocztowych ani darmowych serwerow, i tak dalej, i tym podobnie...

jesli stwierdzisz, ze mimo wszystko mozna wprowadzic dobrowolne wplaty, to popatrz tez na Wikipedie - niby pol swiata korzysta z Wiki, a jakos od czasu do czasu slychac, ze jednak krucho Fundacja przedzie...

chcialbys, zeby za kazden jeden serwis trzeba bylo placic? twierdzisz, ze malo realne?

to historia z zycia wzieta: mam ja sobie pewien serwis. okupuje nim (i zapleczem) 5-8 pierwszych miejsc w SERP-ach na wszystkie powazne slowa kluczowe tej niszy; reszta to jakies smiecie. dostep do materialow jest platny... i kiedy tylko jakas grupa zapalencow zaczyna tworzyc fundamenty pod budowe konkurencyjnego i "darmowego" serwisu, dostaja maila: "Panowie, daje tyle a tyle i opieke nad waszym serwisem - serwer, sponsoring, pare innych spraw w zamian za to, ze wprowadzamy platnosci za dostep." nikt jeszcze nie odmowil; czasem tylko sie nieco targuja.

i teraz zastanow sie, czy rzeczywiscie taki model jest dla uzyszkodnikow najlepszy (bez tych ohydnych i strasznych reklam)... bo ja na tym wychodze na plus, a oni musza placic realne pieniadze.

a co do samej strony, ktora wywolala te lawine - jak tu juz kilka osob stwierdzilo, ja tu widze doskonaly Linkbaiting - zerknijcie sobie na linki w Yahoo, czy na wykres Aleksy...

Ale przestań mi tu chrzanić, że ktoś tu coś robi dla użytkowników. Serwisy, są darmowe, bo ten model biznesowy jak na razie najlepiej sprawdza się w internecie. Pamiętam jak 3 lata temu onet coś wspominał, że wprowadzi opłaty, nie wprowadził bo wie że by to spowodowało odpływ użytkowników do darmowych serwisów. Pewnie, że są nisze dla których nie można znaleźć alternatywy w darmowych serwisach i ok, niech czerpią kasę za swój oryginalny content, nikt do nich o to nie ma pretensji. Tak samo jak nikt nie ma ogólnie pretensji o reklamy na stronach, tylko nie mogą one być tak inwazyjne i tylko takie się blokuje. Adblock zainstalowałem sobie dopiero pół roku temu, wcześniej wiedziałem, że istnieją programy do blokowania ale myślałem sobie: ok, niech ludzie zarabiają na reklamach, tylko, że "przebrała się miareczka" gdy na każdy serwis gdzie wchodziłem wszędzie pojawiały się te same reklamy, które nie dość, że przysłaniały mi całą stronę to jeszcze wyły jakimiś dzikimi dźwiękami, mimo że je zamykałem i klikałem, to dalej się pojawiały na kolejnych podstronach. Powiedziałęm sobie koniec i ciesz się spokojnym przeglądaniem internetu.

ps. Może podaj adres tej strony z której pobierasz opłaty, możemy zobaczyć jak szybko powstanie darmowy serwis.

Ale przestań mi tu chrzanić, że ktoś tu coś robi dla użytkowników. Serwisy, są darmowe, bo ten model biznesowy jak na razie najlepiej sprawdza się w internecie.

no nie wiem, kto tu chrzani... :)

skoro ten model biznesowy sie najlepiej sprawdza, a Ty i Tobie podobni "my_chcemy_miec_za_darmo_bo_tak!" jestescie jemu przeciwni, to prowokujecie wprowadzenie tych platnosci. przedstawilem realna IMHO juz za pare lat alternatywe rozwoju sieci. chcecie miec platnosci za (prawie) wszystko? bedziecie je mieli! wlasciciele contentu i tak zyskaja. a stracic moga tylko userzy.

ps. adres strony podam, kiedy Ty podasz wszelkie aktualne hasla dostepu do wszystkich swoich kont bankowych.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Serwisy, są darmowe, bo ten model biznesowy jak na razie najlepiej sprawdza się w internecie.

a pomysl dlaczego? bo póki co osób blokujących reklamy jest jeszcze niewiele. myślisz że 'model biznesowy' onetu to frajerstwo? dostęp jest bezpłatny bo taka moda? najzwyczajniej w świecie policzyli sobie ile zarobią dając reklamy i bezpłatny wstęp, a ile przy płatnym wstępie, bez reklam. interes się kręci poki mają dochód z reklam, a jak reklamy przestaną być dochodowe to myślisz, że będą siedzieć z założonymi rękoma? zaczną pobierać opłaty za wstęp i tyle. i tak jak pisał Mendax, wszystkie strony będą płatne, a surfowanie po sieci ograniczy się do wysyłania kolejnych sms'ów z kodami dostępu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności