Skocz do zawartości

Historia mojej strony

furjat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam taka domenke coolgsm.pl ma ona juz dobrych kilka lat (utworzona w 2004 roku). Jako ze to byla pierwsza moja 'komercyjna stronka' zrobilem ja tak jak potrafilem (balagan w kodzie jest). Stronke polozylem na webserwerze. Poczatkowo bawilem sie w boksy na onecie itp ale wiecej pakowalem niz szlo zarobc z tych logo dzwonkow wiec dalem sobie z tym spokoj. Postanowilem zaoszczedzic na hostingu i przerzucilem stronke na lap.pl dodajac tez mod rewrite. Ilość odwiedzn zdecydowanie sie poprawila do okolo 400 uniq dziennie :). W marcu 2006 serwer lap padl i nie dzialal przez 3 dni - sporo podstron oraz glowna strona wylecialy z indeksu... i tak trwalo to przez 4 miesiace. Wyczytalem gdzies o mapach stron google. Zrobilem sobie takową i po kilku godiznach od dodania stronka wrocila do poprzedniego stanu a nawet lepiej bo ilosc unoqow wzrosla do 780 uniq dziennie. I tak minal radosnie sierpnie, wrzesien, pazdziernik, listopad i... polowa grudnia. Stronka znowu poleciala. I tak to sie ciagnie do dzisiaj...

To co probowalem robić:

- pomyslalem ze przeadzilem ze slowami kluczonymi - zminejszylem ich ilosc,

- zmineiłem też meta tagi

- zminialem serwer

- kombinowalem z mapa strony...

- a nawet pozorowalem ze serwis zmienil wlasciciela

- caly czas lunkuje - ale bez szalu

Stronka miala PR4 teraz ma PR0

Strona ma ok 800 podstron - maksymalnie podczas bana bylo 795 zaindeksowanych podstron, teraz mam jakies 550

Stronka lapala sie na pierwsza 10 pod dosyć oblegane chasła - 'dzwonki real music' 'dzwonki polifoniczne'

Ps. nie wiem czy to ma znaczenie ale subdomena - simlock.coolgsm.pl jest przekierowana na inny serwer.

Bede wdzieczny za uwagi.

Jeżeli ktoś wie jak przywrocic ta stronke do okresu jej swietnsci :) a nie chce dzielic sie wiedza za darmo to z pewnoscia sie dogadamy ;)

Pozdrawiam

Michał

Strona ma ok 800 podstron - maksymalnie podczas bana bylo 795 zaindeksowanych podstron, teraz mam jakies 550

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...+Google&lr=

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...=Szukaj&lr=

:)

Widziałem jak sprawa wygląda z www ale furjat stwierdził, że jest mało stron zaindeksowanych (bo sprawdzał tak jak Ty) więc mu pokazałem, że się myli. Swoją drogą polecam 301 z "bez www" na "www" ;]

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

site:coolgsm.pl pokazuje rozniez wyniki dla subdomen (silmlock.coolgsm.pl) - a to nie moj serwis - dzieżawie ta subdomene

803 podstron - tyle zglosilem poprzez sitemap i tyle fizycznie podstron ma serwis www.coolgsm.pl

od lutego 2007 mam ustawiona preferowana domene na ta z www (narzedziach googla)

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności