Skocz do zawartości

Wycena pozycjonowania poszczególnych fraz

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

.... w przeciwnym razie prowadzisz raczej firme hobbistyczna niz zarobkowa.

A co w tym złego by Firma miała pewne zasady i ich nie naginała ? Możesz nazwać taką Firmę "hobbistyczną" nie ma problemu, nie zawsze jednak pieniądze powinny być priorytetem.

Tak jak klienci tak i Firma ma wybór z kim i jak wpółpracuje...

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Gorycz to chyba za duże słowo, ale chyba każdy miał doświadczenia z klientem, który "nie chciał docenić profesjonalizmu". Ja staram się pozostać wierny ideałom i nie wciskać klientom ciemnoty tylko dla tego, że tego oczekuje. Takie działanie może się wydawać ekonomicznym strzałem do własnej bramki, ale długofalowo wydaje się sprawdzać. Rośnie liczba zadowolonych klientów, którzy dzięki ogólnemu zrozumieniu zasad SEO nie pójdą do konkurencji w rodzaju "kolega siostrzeńca".

Katalog stron

SeoCafe.pl.

seocafe_mini.jpg

mrtn, nie do konca Cie rozumiem, jesli prowadzisz biznes to prowadzisz go dla zysku i dla klientow.

Czemu wiec takim problemem jest przystosowanie wyceny do ich wymagan ?

I to robię, ale wycena na top3 to nie wymaganie klientów, tylko nasz wymysł ;)

A wiernośc zasadom ma znaczenie. Nie uważam się za jakiegoś lidera, ale napewno dołozyłem cegiełkę do świadomości płacenia ryczałtu i ew. korzyści dla klienta więc i rynek można zmieniac :)

Jak najbardziej rozumiem twoje podejscie i nie neguje tego ze mozna i nalezy zmieniac rynek.

Jedyne co chcialem napomniec to ze niestety czasami trzeba dostosowac forme rozliczenia badz inne zagadnienia do potrzeb klientow pomomo tego iz nie zawsze jest to forma logiczna czy sensowna.

Moja odpowiedz dotyczy raczej ogolu prowadzenia dzialalnosci bo nie dzialam w branzy SEO a jedynie wykorzystuje ja na potrzeby glownego biznesu.

...ale wycena na top3 to nie wymaganie klientów, tylko nasz wymysł :)

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie , tak na oko, z 90% moich rozmówców pyta się o pierwsza lub drugą stronę. Dopiero jak im wytłumaczę, że na drugiej stronie się nie opłaca, korygują swoje "żądania".

TOP3 to nie wymysł tylko miejsce gdzie powinna się znaleść pozycjonowana strona, można podpisac umowę na TOP10 ale nie spoczywa się wtedy na laurach tylko dobija wyżej. Ja przynajmniej tak robię...zawsze dąże do TOP1.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

• 4 miesiące temu...

Pewnie wielu z Was będzie się śmiało ze jestem lamerem no cóż jestem, ale każdy kiedyś zaczynał. A ja mam pytanie bo się zastanawiam jak Wy obliczacie lub jak obliczać wycenę na poszczególne słowa, lub jeśli nie chcecie zdradzać swoich tajemnic to może skierujecie mnie gdzie mógłbym sie tego dowiedzieć, konkurencja dla Was z mojej strony jest marna więc jedynie życzliwość odgrywa rolę :D

---------------------------------------------------------------------------------

pozycjonowanie i optymalizacja

• 2 tygodnie później...

Niedawno napisałem do jednej z firm zajmujących się pozycjonowaniem. Na chłopski rozum wpisałem w guugla "pozycjonowanie" i napisałem maila do pierwszej firmy która "wyskoczyła" z zapytaniem. Dostałem bardzo rzeczową odpowiedz. Zapytanie moje dotyczyło okolo 9 fraz oto odpowiedz na kilka z nich:

Pozycjonowanie 1 słowa/frazy (xxxx - xxxx) (obecnie 6 pozycja strony) w Google.pl to koszt 170 pln netto/miesięcznie jeśli strona osiągnie na to słowo/frazę pozycje 1-4 w wynikach wyszukiwania (80% stron naszych klientów znajduje się na pozycjach 1-3). Pozycje niższe niż czwarta są bezpłatne. Nie ma żadnych dodatkowych, lub też ukrytych opłat.

Pozycjonowanie 1 słowa/frazy (xxxx - xxxx - xxxx) (obecnie 5 pozycja strony) w Google.pl to koszt 160 pln netto/miesięcznie jeśli strona osiągnie na to słowo/frazę pozycje 1-3 w wynikach wyszukiwania (80% stron naszych klientów znajduje się na pozycjach 1-3). Pozycje niższe niż trzecia są bezpłatne. Nie ma żadnych dodatkowych, lub też ukrytych opłat.

Pozycjonowanie 1 słowa/frazy (xxxx- xxxxx- xxxx) (obecnie 4 pozycja strony) w Google.pl to koszt 190 pln netto/miesięcznie jeśli strona osiągnie na to słowo/frazę pozycje 1-2 w wynikach wyszukiwania (80% stron naszych klientów znajduje się na pozycjach 1-3). Pozycje niższe niż druga są bezpłatne. Nie ma żadnych dodatkowych, lub też ukrytych opłat.

Pozycjonowanie 1 słowa/frazy (xxxx -xxxx), (xxxx -xxxx) w Google.pl to koszt 230 pln netto/miesięcznie jeśli strona osiągnie na to słowo/frazę pozycje 1-10 (obecnie 11 pozycja)w wynikach wyszukiwania (80% stron naszych klientów znajduje się na pozycjach 1-3). Pozycje niższe niż dziesiąta są bezpłatne. Nie ma żadnych dodatkowych, lub też ukrytych

opłat.

Pozycjonowanie objęte jest gwarancją, co oznacza, że jeśli strona na jakieś zapytania nie osiągnie wymienionych wyżej pozycji - nie pobieramy opłaty za pozycjonowanie tych wyrażeń

Początkowo mialem nawet zamiar wybrać jedną frazę , ale placic tyle zeby przeskoczyc z 5 lub 4 na (1-3) to nie ma sensu w moim przypadku. To daje obraz tego jak drogie jest pozycjonowanie. Oczywiście dla dużych firm to zeden koszt, mnie niestety nie stać więc wracam do katalogów i precli. Chociaz wiem ze wyzej nie "podskocze" moze chociaz utrzymam pozycję na jakis czas. Pocieszające jest jednak to ze w ciągu roku w/g tego cennika na wszystkie moje frazy oszczędzam jakies 30 000 pln brutto :) Oczywiście dzięki wiedzy zebranej miedzy innym na tym forum.

Mam nadzieję ze nie zdradzam tutaj jakis waznych informacji. Chcialem tylko przytoczyc przyklad cennika .

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności