Skocz do zawartości

Spam w google...?

KZW

Rekomendowane odpowiedzi

moze to, Kolego KZW jest tak, ze nie lubimy kapusiow? a Ty, tak sie sklada, jestes KAPUSIEM!
Kapusiom stop!! Precz z tymi konfidentami <_<
zamiast zajac sie poprawianiem swoich stron (tutaj zapewne bysmy pomogli z checia), Ty od razu wypalasz, ze tamta strona, ktora jest wyzej od Twojej to spam

Spam jest spamem wiem coś o tym :) myślę że chciał ich podkablować z zazdrości o to że zwykły spam jest wyżej niż jego stronka ;) Moje spamy też są wyżej niż normalne stronki i jakoś nikt z PiO i wogólę mi nierobi o to żali i nie podkablował jak narazie.

Poza tym KZW każdy orze jak może, może i spam ale za to skuteczniejszy niż twoja strona ;) Ja Ci mogę podać całą listę moich spamów które są wyżej od porządnych stron które zasługują na wysokie miejsca.

P.S. Jednak nie podam listy bo pewnie w ciągu paru dni ktoś by mnie wkopał :P

zakręcony masz racje według mnie też to był główny powód takiej a nie innej reakcji ekipy z forum

Mnie głównie chodziło, dlaczego support google nie reaguje w sprawie zgłaszania spamu(powtórzonych wyrazów) - tak przecież zatytułowałem temat.

jak chcesz kablować to zapisz się na policje tam zawsze reagują <_< Człowieku myślisz że oni nie mają tam co robić, tylko reagować na Twoje spam raporty, wrzuć na luz ;) Oni mają w d^&%# twoje powtórzenie wyrazów w tytule ja powtórzyłem 6 razy dla testu zgłosiłem do google, i co stronka nadal działa i to wysoko.

Edit: Zamiast poświęcać czas na zgłaszanie spamu to zacznij pracować nad swoją stroną! Skoro nie może minąć zwykłego spamu to znaczy że jest do **** za przeproszeniem :)

Czlowiek bez honoru...

Jak mozesz mowic co do niektorych ze sa powinni byc lepsi jak sam nie jestes fair wobec innych...

Zamiast pracowac nad swoimi umiejetnosciami, zdobywac wiedze to kablujesz innych...

Tak wogole to google i tak oleje twoja prosbe bo nikt nie bedzie sobie zawracac tylka jakims serwisikiem bedacym nawet nie w top3...

ciesze sie ze 99,9% tego forum jest uczciwa...

lepiej nie mowcie mu co wiki ani dmoz <_<

nie warto ryzykowac

tyle ode mnie pzdr

KZW ładnie zaczynasz nie ma co .... polska mentalność jak nic.

już wystarczy pastwienia się... dział dla początkujących dla Cieibe jesli chcesz się czegoś dowiedzieć na temat pozycjonowania. Alob szukaj sobie info na google i tam moze dostaniesz pomoc, choć wątpię.

Nie należy używać raportu do [...]zażaleń odnoszących się do pozycji własnej strony w SERP w porównaniu do konkurencji
masz z ich oficjalnego bloga.

Edyta/Domains proszę bez następnych wojenek... wiadomo do kogo i o co pijesz <_<

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

ciesze sie ze 99,9% tego forum jest uczciwa...

Do Dowcipów to?

Tak do dowcipow prosze....

EdithG dobrze wiesz o co chodzi...

Nie chodzi o uczciwosc tylko o przyslowiowe raportowanie ktore i tak nic nie zmieni...

Albo prosi sie kogos na PiO zeby oblukal strone i poradzil cos albo sie raportuje do google i sie prosi panow z google o pomoc...

A nie ktos raportuje a potem z placzem przychodzi na forum....

Kto kabluje? Staram sie trzymac zasade "jezeli ja zrobie komus cos nie po jego mysli" to zemsci mi sie to 5ciokrotnie...

Wiec nie kabluje....(zreszta kto to by sprawdzil....)

Kto spamuje?...to pozostawmy dla siebie

pozdrawiam

Przypomina mi to trochę sytuację w niektórych regionach Polski

Ktoś łamie prawo(spamuje) i nad pewnymi innymi ludźmi się znęca - trzyma mocną rękę. Jednak nikt nie zawiadomi o tym policji(Google), bo "skoro on nie robi mi krzywdy, to i ja nie będę". Jednak może nadejść taki dzień, że zrobi i tobie krzywdę. Jednak przestępstw się nie zgłasza!

To jest wg mnie chore - "nie korzystajmy ze spamreportu, bo to kablowanie!" "nie zglaszajmy spamow!" "człowiek, który wysyła zgodnie z zaleceniem G spamreport o stronach nagannych i spamach jest uważany przez na za kabla i kapusia! wara stąd!"

Tutaj dochodzimy do fantastycznego wniosku, z którego wyciągamy to, że połowa odpisujących tutaj, nie potrafi czytać ze zrozumieniem.

może róznica pomiędzy autorami tamtych postów, a Tobą, była taka, że Oni chcieli sie dowiedziec czemu tak się stało, że nagle spadli z pozycji, a Ty podkablowaleś konkurencję po tym jak spadłeś, a jak to nie pomogło, to przyszedłeś i spytałeś, czemu nie możesz skutecznie podkablowywac konkurencji...

wydaje mi sie że to właśnie było powodem takich odpowiedzi, a nie innych...

A to z mojego postu:
w końcu strona spadała dwa dni temu

Pisałem w tej sprawie do google - https://www.google.pl/contact/spamreport.html jakieś dwa tygodnie temu,

Dalej:

Tak wogole to google i tak oleje twoja prosbe bo nikt nie bedzie sobie zawracac tylka jakims serwisikiem bedacym nawet nie w top3...

O ile wyczytałem na stronie Google, zgłaszanie spamraportu jest anonimowe...

CYTAT

Nie należy używać raportu do [...]zażaleń odnoszących się do pozycji własnej strony w SERP w porównaniu do konkurencji

masz z ich oficjalnego bloga.

Brawo! Jednak kto, gdziekolwiek, kiedykolwiek napisał chociaż skrawek tego spamraportu!?

Nie napisałem o jej treści praktycznie niczego! A tak się wkłada, że w tym raporcie tylko "Wprowadzające w błąd lub powtórzone wyrazy". Nic więcej! Ja się do googli użalałem nad własną stroną!? Kiedy!? Gdzie?! Nie zauważył w swoich postach ani jednego takiego stwierdzenia.

@EdithG, racja, miło jest. Atmosfera wprost fantastyczna!

pozdrawiam tych, którzy doszli do końca.

doczytali.... KZW chodzio o to że poniekąd tutaj masz ludzi którzy są po drugiej stronie barykady... tutaj ludzie zajmuja sie promowaniem stonek... i mniej wiecej nie ważne jak ale zeby to było skuteczne. a spamreport to spam report, wolimy walczyc na pozycje a nie na "podkablowywanie" i tak normalni użytkownicy to robia... tutaj nie znajdziesz zrozumienia do tego....

Osobiście mi chodziło o to że spam report według googla nie jest narzędziem do depozycjonowania konkurencji czyli wywalania stronek konkurujacych z naszą.

Edyta nie pudlo do końca sama to napisałaś...

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Mnie jakby okradli, czy oszukali i stracilbym na tym, to zglosilbym to wszedzie gdzie sie da :) Wazne by nie dac sobie dmuchac w kasze, ale z klasą i pewnym wyczuciem. Nie bede zgłaszał kazdego, kto wyznaje zasade "mam dwie ręce i kręcę", jesli taka osoba mi nie wadzi, nie przeszkadza, nie oszukuje mnie, czy nie okrada. Moim zdaniem za ostro pojechaliscie KZW (jako nowicjusza na forum), zamiast spokojnie wytlumaczyc zasady panujace tutaj (w sumie i nie tylko tutaj) ;) i przesuniecie/usuniecie tematu.

PiO Pomoze i Opierniczy

Tutaj dochodzimy do fantastycznego wniosku, z którego wyciągamy to, że połowa odpisujących tutaj, nie potrafi czytać ze zrozumieniem.

Problem polega na tym, ze to Ty masz problemy z rozumieniem. Wbiles sobie, jak do zakutej paly, ze "spam spam i spam". Tylko, ze to o czym piszesz nie ma najmniejszego znaczenia, ani odzwierciedlenia w praktyce, bo wyszukiwarki potrafia sobie poradzic z takim 'spamem' i tekst w tytule zignorowac automatycznie. Lepiej poczytaj wiecej na temat, zanim cokolwiek napiszesz jeszcze w tym temacie, poza "przepraszam, bladze".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności