Skocz do zawartości

zgłoś strony podejrzewane o branie udziału w wymianie linków

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
eee bo pewno sam właśnie od kilku minut wysyłasz !!! ;) przypadkowe losowe raporty nei dotyczące spamu i się zastanawiasz co by było gdyby tak zrobiło 1000 users B)

nie dotyczące? ależ dotyczące, dotyczące: google (com, pl, de itd), oni sprzedają linki, może w boksach, ale sprzedają :rolleyes:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

zakręcony a mówiłem ci że wiem ;) dlatego odpowiedziałem przed zadanym pytaniem.

Colin oni takich linków z tego typu przekierowania nawet by nie zauważyli bez tego robot.txt.

Pozatym mają napewno tysiące zgłoszeń i musliby zatrudniać kilka tysięcy osób do samej analizy.

Więc poprostu zapewne w większości (80%)rozpotratrują algorytmem.

A jakby tak zacząć zgłaszać katalog Yahoo oraz kilkanaście dużych i hołubionych przez google płatnych katalogów angielskojęzycznych?

Mam zrobić listę z propozycjami? To byłby taki mały test anty-seo ;)

A DMOZa zgłaszać za "sztuczne nabijanie linków"?

https://pagead2.googlesyndication.com/robots.txt

Linki z boksów nie mają żadnego wpływu na pozycję w wyszukiwarce, a więc nie są spamem.

a to zalezy jak na to popatrzysz, wszystkie te ich "obecne zabiegi" maja na celu wyeliminowanie z SERP'ów stron, które znalazy się tam za pomocą "nieetycznych technik" (co jest etyczne, a co nie, wiedzą oczywiscie tylko Ci z G), nie rozumiem, dlaczego nieetyczne jest wykupienie linku na jakiejś stronie, a etyczne jest wykupienie boksu, w G, zwłaszcza, że wykupienie linku na stronie nie daje gwarancji wejścia na TOP10, a wykupienie boksu to zapewnia (może tylko na jakis czas, ale jednak), podsumowując, G może sztucznie wpływac na wyniki, natomiast firma z branży SEO lub prywatna osoba już nie (oczywiście przez wpływanie nie rozumiemy tu wejścia w TOP10, a przedstawienie boksu w wynikach na stronie)...

oczywiście ich wyszukiwarka ich zasady, ale jak juz ktoś zauwazył, jest to taka IV Rzecz(Nie)PospolitaGoglowska...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wyobraz sobie np. banowanie stron wszystkich systemów wymiany - wtedy wszystko zaczełoby się chować.

A tak wszystko sobie wisi spokojnie i mogą szperać po zapleczu systemów bo w nim w sumie moc nie w adresie samego systemu bo dzięki niemu ujawnia się spora ilość zaplecza.

Wiec w sumie nie dziwie się że LinkMe wisi w indeksie mimo że teoretycznie podchodzi pod te zasady.

pożyjemy zobaczymy, w en juz dawno temu opublikowali takie wytyczne... teraz jest tylko pytanie jak bardzo będą walczyć z tym. A ich spam report bedzie fajny dostana wyniki z top 10 na każda frazę, słownikiem przelecieć wyniki i zgłosić wszystkie strony z top 10... majac na uwadze polskie piekiełko to tak można by zrobic...

no i jeszcze jedna sprawa właściciel strony nie ma kontroli nad tym kto do niego linkuje i z czego.

trzeba wymyslac nowe skrypty na zaplecze bardziej unikatowe i posiadające jakas treść chcoć troche warta dla internauty..

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Ja aktualnie stworzyłem skrypt co tworzy podstrony i każda podstrona ma unikalne meta tagi ale jeszcze muszę go wzbogacić o tworzenie unikalnej treści. Wersja ta co mam dobrze się spisuje jako zaplecze u mnie bo szybko się indeksuje i można stworzyć nawet 100K podstron i w nich przy pomocy pliku linki.php wstawić za jednym razem na wszystkich linki. Tylko zastanawiam się nad rozwiązaniem tej treści <_<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności