Skocz do zawartości

zgłoś strony podejrzewane o branie udziału w wymianie linków

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

Kto linkuje nie - ale jeżeli sam linkuje to już tak. Wiec chodzi tutaj raczej im o sprzedaż i uczestniczenie w systamach. Wiec już za własną wolą jako właściciela strony.

Unikalne metatagi nie sa problemem, treści także nie - zawsze i tak pozostają tzw. elementy i cechy wspólne.

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

sam właśnie poprawiam zdaniatora.

Tzn są pewne elementy w treści a cieżko zmienić całą treść jak algorytm wyłapie taki element to kiszka. Tak sie własnie znajduje dmoz i wikipedie bez licencji. Jest kawałek który może znaleźć się tylko w treści wiki itp. a jak znalazł się gdzies indziej to jest 100% pewnosc ze to np. klon.

Sam szukam jak uniknąc tych elementów i cech wspolnych bo kod html to mozna zmieniać.

No tak kod można zmienić bez problemu, a co do treści będzie ciężko bo jak zamienisz nawet kolejność zdań itp to wyjdzie mieszanka a i tak będą podobieństwa i to duże pozatym tekst straciłby sens. Hmm dobrym pomysłem byłby jakiś generator tekstu który by składał unikalne teksty które mają jakiś sens.

Co do tej analizy to właśnie czytałem na tej stronie co masz w stopce, całkiem interesujące wyniki, jest co poczytać.

gdybym miał czas na analizy to byłby sukces ale brakuje mi czasu na cokolwiek ;) Aktualnie staram się stworzyć aplikacje dobrą na zaplecze co będzie się szybko indeksowała i tak sobie łamię język w php :)

Długowieczne spamy to są autorskie ja postawiłem kilka swojego autorstwa i wszystko ładnie się trzyma i szybko indeksuje. Jak narazie niema żadnych zagrożeń że dostane bana albo coś w tym stylu. Mam dużo ciekawych pomysłów i je realizuje a przy okazji testuje jak się zachowują, indeksują itp bo chce zrobić sobie zaplecze które bardzo szybko się zaindeksuje.

Wyszedł qlweb niby super katalog, a teraz ile jest wart prawie że nic. A taki autorski katalog może stać bardzo długo pod warunkiem że ktoś zrobi go z głową.

Witam. Dorzucę trzy grosze do dyskusji.

IMO banowanie domen uczestniczących w systemach wymiany linków czy też sprzedających linki jest bardzo niekorzystne dla Google. Wiele z takich stron ma wartościową treść, a sprzedaż linków to jeden ze sposobów własciciela na utrzymanie serwisu, tak jak AdSense czy bannery. Dużo lepsze jest właśnie osłabianie wartości takich linków. Wątpie żeby ktokolwiek zauważył zmniejszenie mocy takiego pojedynczego linku, nawet jeśli do stron prowadzi ich tylko kilkanaście. Google ma cały czas wartościową stronę w indeksie i ulepsza jednocześnie wyniki wyszukiwań.

Do niedawna wspomagałem stronę systemem wymiany linków. Tydzień temu osoba, od ktorej kupiłem punkty miała problemy techniczne i moje konto zostało wyzerowane. Ilość linków wg. Yahoo zmalała mi o połowę a pozycje w SERPach gugla nie spadły nawet o jedną pozycję (na niektóre fazy nawet wzrosły). Dodając, że namierzyć strony uczestniczące w systemach jest dziecinnie łatwo wniosek nasuwa się sam. Przyczyną tego może być również "rozcieńczanie" mocy przez właścicieli systemu, ale osobiście wątpie w to.

Zrobienie DOBREGO zaplecza to chyba jedyne pewne i przyszłościowe źródło mocy.

Coś tam napewno jest wart ze względu na to że dzięki niemu można osiągnąć sporu site i nabić sobie punkty w systemach wymiany linków :) powiem Ci tak precli dużo powstało ale większość z nich jest g^&%$ warta, jeden wielki śmietnik. Ja mam swojego presellka od paru miesięcy i jakoś sie trzyma razem z katalogem ma ponad 1.3K zaindeksowane. Z postawieniem dobrego spamu dla dużego site nie mam problemu żadnego tylko mam za mało czasu żeby wszystko zrealizować i zajmować się tym.

OT: Wejdę w prawie każdy serp top10 tylko qlwebami, preclami nie dojdę nawet w pół roku do 3 strony.

Fakt zgodzę się z Tobą tyle że na niektóre słowa trzeba dodać do sporej ilości katalogów.

Edith bo tych precli marnie i wcale nie sa fajne i niczym lepsze.

Kila masz racje ze banowanie mija sie z celem pozatym wtedy jest jasne ze strona niema mocy. A juz taki nofollow jest praktycznie nie do zauwazania. Co do systemow i ich wykrywania - banalne i to każdego nie tylko rotacyjnego.

ja testowałem sporo razy ściaganie i dodawanie i było OK. Bowiem reindeksowanie zaplecza nie nastepuje tak szybko i jak juz trafily gdzies to czasem minie i 3 msc zanim google je zreindeksuje to zalezy od domen na jakie trafiają. To samo sie tyczy z zaindeksowaniem ich. To ze gdzies poszly na domene nie oznacza ze w 2 dni zostały zaindeksowane. Na pewnych domenach moze do indeksacji linkow dojsc nawet po 2 tygodniach, sam mam takie co kopie maja z przed 2 msc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności