Skocz do zawartości

Dużo linków wewnętrznych a reakcja google

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

No więc tak sprawa dotyczy mojego generatora podstron, tworzy on taką liczbę podstron jaką tylko chce i stworzyłem sobie jakieś 15tys podstron z czego każda ma inne meta tagi itp, i skrypt tworzy liste utworzonych plików, i chodzi mi o to jaka będzie reakcja google, jak googlebot wejdzie na podstrone gdzie będzie 15tys linków ale wewnętrznych?? Czy normalnie ją zaindeksuje i póżniej każdą podstrone po kolei czy potraktuje to jako jakąś farme lub coś w tym stylu??

No narazie testuje z 15tys podstron bo generatorem mogę dużo więcej. I jaka jest maksymalna granica linków wewnętrznych na jednej podstronie i czy wogóle ona jest??

Naprawdę nigdy nie widziałeś takich stron? Bardzo często noszą nazwę sitemap.coś-tam smile.gif

Widziałem tylko są to zwykłe linki, a nie np sitemap.xml. I chodzi mi o to czy G nie potraktuje takiej ilości jako farme albo coś w tym stylu?

Jest jakiś limit rozmiaru strony, więc rób linki href="/sciezka/do/pliku" a nie href="https://www.domena.com/sciezka/do/pliku".

Limitu linków wewnętrznych według mnie nie ma.

Nierobie linków https://www.adres-strony.pl/nazwa_pliku.php tylko np <a href="nazwa_pliku.php">anchor</a>

Dobrze piszecie, jeszcze pamiętaj żeby nie zrobić wielu takich podstron bo może być mogiła. IMHO jedna podstrona z kilkunastoma tysiącami linków przejdzie bez problemu, możesz jeszcze zrobić coś na kształt spisu treści, czyli po kilkaset linków na podstronach ale w specjalnej "hierachii" - czyli podzielić tę stronę z tysiącami na kilkadziesiąt "mniejszych".

możesz jeszcze zrobić coś na kształt spisu treści, czyli po kilkaset linków na podstronach ale w specjalnej "hierachii" - czyli podzielić tę stronę z tysiącami na kilkadziesiąt "mniejszych".

Właśnie coś takiego chciałem zrobić, bo aktualnie mam jedną podstrone na której są linki do 15tys innych podstron, swoją drogą ten generator jest dobry do systemów dzięki niemu można sporo punktów zarobić ;)

jeszcze jedno co się stanie jak dowale tą stronke gdzie jest lista plików jakąś dodawarką powiedzmy do tysiąca katalogów na raz, wiem że dostane filtra ale czy google zaindeksuje te podstrony bez problemu??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności