Skocz do zawartości

linki ukryte

Sandstorm

Rekomendowane odpowiedzi

jesli ktos twierdzi, ze wrzucenie linka do czyjejs strony na partyzanta jest oszustwem, a sam młóci empotrojki nie placac artyscie ani grosza, to jest w tym momencie potwierdzeniem sytuacji ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i tylko po to napisalem analogie z mp3

Zastanów się co piszesz. Fakt - dużo ludzi wrzuca ukryte linki jak i dużo ludzi słucha nielegalnych mp3. Ja do nich nie należę i dlatego pojąłem się dyskusji już na samym początku. Stać mnie zawsze na dobre CD z empiku i tak samo stać mnie na honor - odpowiednie podejście do klienta. Tak jak pisałem wcześniej - tu nie chodzi tylko o "black seo" czy spam ale rzetelność swojej pracy.

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
aha Inco odp* sie ode mnie

Czyli co już mam ci nie odpisywać, co jakoś Cię obraziłem ?

Ty naprawdę nie rozumiesz co to są katalogi, presele. To wyobraź sobie że otwierasz sklep, normalny sklep z rowerami( lub czymś innym). Potrzebujesz promocji, więc latasz po wszystkich tablicach ogłoszeniowych w mieście( analogicznie katalogi w internecie ) i przyklejasz swoje ogłoszenia. Oczywiście to ma średnio wpływa na twoje obroty i starcza tylko na początku, więc biegniesz do jakiejś gazety branżowej( zaplecze pozycjonera) i dajesz ogłoszenia. To wszystko co jest w internecie zostało już wymyślone dawno temu i nazywa się marketing( czasami mniej etyczny, a czasami bardziej).

Prosta sprawa:

Zaraz po sekcji <head> pod znacznikiem <body> dodajesz coś takiego:

<h1 style="font-size:200px;"><a href="https://tojestmojastrona.pl">TO JEST MÓJ LINK</a></h1>

Powodzenia!

jak juz pomagasz to rób to dobrze :) kolor maskujący link jest potrzebny:

<h1 style="font-size:200px; color: #ff0000;"><a href="https://tojestmojastrona.pl">TO JEST MÓJ LINK</a></h1>

to w sumie bylo zabawne :)

jesli ktos twierdzi, ze wrzucenie linka do czyjejs strony na partyzanta jest oszustwem, a sam młóci empotrojki nie placac artyscie ani grosza, to jest w tym momencie potwierdzeniem sytuacji ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i tylko po to napisalem analogie z mp3

Zastanów się co piszesz. Fakt - dużo ludzi wrzuca ukryte linki jak i dużo ludzi słucha nielegalnych mp3. Ja do nich nie należę i dlatego pojąłem się dyskusji już na samym początku. Stać mnie zawsze na dobre CD z empiku i tak samo stać mnie na honor - odpowiednie podejście do klienta. Tak jak pisałem wcześniej - tu nie chodzi tylko o "black seo" czy spam ale rzetelność swojej pracy.

zgadzam sie z Toba w 100%. Tylko nie rozumiem dlaczego rozmowa na temat czegos co jest nieuczciwe wzbudza takie kontrowersje, nie myslalem ze to temat tabu. Tak jakby w towarzystwie starszych babc zagaic "co myslicie o seksie oralnym" - pewnie by zlinczowaly, oburzenie siegneloby zenitu, a z rozmowy bylyby nici

aha Inco odp* sie ode mnie

Czyli co już mam ci nie odpisywać, co jakoś Cię obraziłem ?

Ty naprawdę nie rozumiesz co to są katalogi, presele. To wyobraź sobie że otwierasz sklep, normalny sklep z rowerami( lub czymś innym). Potrzebujesz promocji, więc latasz po wszystkich tablicach ogłoszeniowych w mieście( analogicznie katalogi w internecie ) i przyklejasz swoje ogłoszenia. Oczywiście to ma średnio wpływa na twoje obroty i starcza tylko na początku, więc biegniesz do jakiejś gazety branżowej( zaplecze pozycjonera) i dajesz ogłoszenia. To wszystko co jest w internecie zostało już wymyślone dawno temu i nazywa się marketing( czasami mniej etyczny, a czasami bardziej).

tak obraziles bo na mnie najezdzasz a da sie rozmawiac bez tego

rozumiem co to sa katalogi czy presele. ale - kojarzysz akcje "kretyn"? wyobrazmy sobie inny przyklad niech bedzie "bielizna" (pominmy fakt ze to trudna fraza, chodzi o przyklad). Dajmy na to ze szukasz fajnej bielizny dla swojej laski wiec wpisujesz to w wyszukiwarke. I klikasz w pierwszy link ktory wyskoczyl. Ale masz pecha bo strone na ktora wszedles wypozycjonowal jakis faker, dodal do katalogow, presli, podlinkowal, a na stronie nie ma nic o bieliznie, za to jest np instrukcja obierania bananow. To jest marketing? Nie, to jest sposob na obejscie zasad narzuconych przez google.

Zaznaczam ze nie chce tu nikogo namawiac do tego zeby nie korzystal z tych sposobow pozycjonowania, ani tez nie zamierzam sam ich omijac. To jest po prostu moje zdanie na ten temat, w koncu od tego jest forum, nie?

tak obraziles bo na mnie najezdzasz a da sie rozmawiac bez tego

rozumiem co to sa katalogi czy presele. ale - kojarzysz akcje "kretyn"? wyobrazmy sobie inny przyklad niech bedzie "bielizna" (pominmy fakt ze to trudna fraza, chodzi o przyklad). Dajmy na to ze szukasz fajnej bielizny dla swojej laski wiec wpisujesz to w wyszukiwarke. I klikasz w pierwszy link ktory wyskoczyl. Ale masz pecha bo strone na ktora wszedles wypozycjonowal jakis faker, dodal do katalogow, presli, podlinkowal, a na stronie nie ma nic o bieliznie, za to jest np instrukcja obierania bananow. To jest marketing? Nie, to jest sposob na obejscie zasad narzuconych przez google.

Zaznaczam ze nie chce tu nikogo namawiac do tego zeby nie korzystal z tych sposobow pozycjonowania, ani tez nie zamierzam sam ich omijac. To jest po prostu moje zdanie na ten temat, w koncu od tego jest forum, nie?

Moim zdaniem to ty najechałeś na innych twierdząc, że wszyscy mają coś "za uszami".

Druga sprawa to nie rozumiem dlaczego traktujesz google jako wyrocznie, jeśli wyszukiwarka zamiast znajdować wartościowe rzeczy, wyrzuca ci śmieci, to zmień wyszukiwarkę. Zapewniam cię, że jeśli było by tak źle jak piszesz, że jakie hasło nie zostanie wpisane przez ciebie to znajdujesz spam, google już, by dawno nie było najpopularniejszą przeglądarką. To nie jest winną użytkowników lub twórców stron, że google działa jak działa, każdy ma prawo stworzyć sobie tyle stron ile chcę i co tylko na nich chce umieszczać, nie widzę tu nic niemoralnego. To problem google, że właśnie tak działa, a zbiera wszystko co mu wpadnie w "łapska", to jest tak jak ja bym chodził po mieście i zbierał wszystkie ulotki reklamowe i na ich podstawie stwierdzał, kto jest najlepszy w danej branży. Widmo że wszyscy piszą, że są najlepsi i chcą mieć jak najwięcej klientów.

Dla mnie to już koniec tej dyskusji.

To problem google, że właśnie tak działa, a zbiera wszystko co mu wpadnie w "łapska"

tu nareszcie dotarlismy do roznicy miedzy nami, ja np traktuje to ze google dziala jak dziala jako moj problem, bo to ja szukam informacji

odniose sie jeszcze tylko do tego co napisales wczesniej, ze jak amsz swoj biznes to naklejasz ogloszenia, dodajesz je do gazety branzowej, to dobre odniesienie do katalogow i presli. tylko ze podczas szukania wynikow przeciez nie korzystasz z katalogow i presli, a z wyszukiwarki. Polowa ludzi nawet nie wie ze istnieja katalogi i presle i nie ma pojecia o tym jaki wplyw te narzedzia maja na wyniki wyszukiwania. Powtorze: wplyw - bez wzgledu na tresc strony. To zwykla manipulacja, niewazne w jak piekne slowa to ubierzesz

• 1 rok później...

Bo tak jak Ci napisał wyżej jimmi, dużo firm tworzących strony wpadało na takie rewelacyjne pomysły i marnie na tym kończyło. Dzisiaj też istnieją pseudo firmy które kombinują z ukrywaniem tekstu, więc jak popatrzysz w google pod tą frazą to na pewno coś znajdziesz u którejś.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• 11 lat później...
19 minut temu, jkaminski napisał:

Linki

Coś linkujesz czy tylko pretendujesz do łopaty roku.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności