Skocz do zawartości

Inna wersja strony dla robota i inna dla przeglądarki.

Tomahawk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ostatnio jak w miarę mi linków przybywa tak też coraz więcej roboty zżerają mi transferu. No cóż taka już strona że dużo grafiki ma i musi zżerać, ale robotom przecież grafika i wszelkie wodotryski niespecjalnie potrzebne.

Pomyślałem zatem że zrobię 2 wersje laya. Jeden pod kontem użytkowników a drugi super lekki dla botów.

Mam tylko kilka problemów.

Nie wiem jakim sposobem identyfikować na 100% robota. Myślałem żeby sprawdzać czy w zmiennej USER_AGENT jest string google, bot, robot, yahoo, msn i w zależności czy jest czy niema wyświetlać odpowiedniego laya.

Druga sprawa to nie wiem jak zareaguje na to samo google. Wprawdzie teoretycznie nie będzie wiedziało że za każdym razem dostaje specjalną stronkę ale jak się podszyje pod wyszukiwarkę noto może to uznać za jakieś czarne ceregiele.

Co o tym myślicie?

Ostatnio jak w miarę mi linków przybywa tak też coraz więcej roboty zżerają mi transferu. No cóż taka już strona że dużo grafiki ma i musi zżerać, ale robotom przecież grafika i wszelkie wodotryski niespecjalnie potrzebne.

google bot chyba nie pobiera jpg'ow ... czy sie myle ?

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

IMO google bot sprawdza jakieś 10% plików czy istnieje :> chociaż może i więcej.

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

Mnie się ostatnio ostatnio trafilo forum gdzie użytkownik by coś musieć przeczytać musiał sie rejestrować, ale googleboty sobie łądnie łaziły.

Treści można było przeglądać choćby wchodząc na kopie w google.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności