Skocz do zawartości

Filtr na sumdny - jak oddziaływuje na inne subdomeny i również na domeny

Iguana

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś byłem pewien że spadając na wszystkie frazy na np. jednej subdominie lub domenie bo sam nie wiem od której się zaczeło to nie wpływa na resztę subdomen ale zaczynam się nad tym zastanawiać jakieś pół roku temu pofruneła maja domene i wszystkie jej subdomeny w p.....u z wyników i zaczynam podejżewać na przekór moim doświadczeniem że ma domena z subdomenami jakieś powiązanie(oczywiście nie mam bana)

A drugie co mnie zastanawia jeżeli teoretycznie się pisze że strona www.xxx.pl i strona xxx.pl to całkowicie inne strony dla google to czy próbował ktoś wypromować takie dwie niby inne strony? Ja właśnie sobie próbuję to sprawdzić na prostej frazie ale wydaje mi się że nie jest to możliwe z tego co narazie widzę/

Jeżeli mieliście jakieś doświadczenia lub testy w tym temacie to jak możecie to podzielcie się nimi

Witam

Jeśli domena/subdomena spada w filtr to reszta wpada razem z nią gdy są ze sobą blisko powiązane. np. linkują do siebie czy mają identyczną tematykę - niestety nie mam na to osobistych dowodów.

Pozdrawiam Mariusz

Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe

sklep-nurkowy.png

jeżeli chodzi o domenę lagata.pl, to wydaje mi się, że jest to przypadek, a nie penalizacja za jakies nie-etyczne-seo-działania. to raczej jakieś małe zmiany w algorytmie - też właśnie kilka miesięcy temu zauważyłem, że niektóre strony poleciały wtedy całkiem ładnie - teraz już wróciły tak samo jak u Ciebie.

niestety nie mam na to osobistych dowodów

Czymkolwiek miałbyby być 'osobiste dowody' - lepiej mieć jakiekolwiek, niż gdybać i wprowadzać ludzi w błąd.

Czymkolwiek miałbyby być 'osobiste dowody' - lepiej mieć jakiekolwiek, niż gdybać i wprowadzać ludzi w błąd.

Miałem na myśli to, że nigdy sam osobiście nie przeprowadzałem testów a moja opinia jest zbudowana na podstawie innych wypowiedzi oraz testów użytkowników na tym forum .

Pozdrawiam Mariusz

Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe

sklep-nurkowy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności