Skocz do zawartości

Spamiarka...

Grzegorz Getka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wygenerowałem sobie stronę, podstron jest coś koło pół tysiąca, wartość contentu raczej niska. Mam dwa pytania:

1. Czy google się zorientuje, że to SPAM i da mi bana ?

2. Czy jest sens linkować z tej strony jeśli ma PR=0 ?

Pzdr

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Witam

Ad1. Prędzej czy później na pewno się dowie ;)

Ad2. Każdy link jest ważny - nic z tego że ma PR=0 ważne jak jest ta strona podlinkowana ! :D

Pozdrawiam Mariusz

Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe

sklep-nurkowy.png

Do jakiej rozsądnej ilości generować podstrony ? 50k starczy, czy im więcej tym lepiej ?

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Spam spamem pogania.. mam nadzieje, że szybko się to skończy :P

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

jak chcesz dodać do systemu to max. 100k bo punkty na tym poziomie e-weblink ucina

a to jedyny system?

No i licz się z tym że jesli trafie Twoja www z generowanym tekstem w to skorzystam ze spam raportu . PiO zaczyna przypominać mi jakoś inne forum, ehh

a to jedyny system?

inne albo wyrzucają takie strony, albo inaczej punktują; więc w e-weblink tylko za duży site dobrze dają punkty

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

adek byłem przezorny i nie podałem adresu, bo tak myślałem, że ktoś zgłosi. :P

Swoją drogą to chyba większość pozycjonerów sobie generuje strony.

No i licz się z tym że jesli trafie Twoja www z generowanym tekstem w to skorzystam ze spam raportu

Chciałbym zaapelować do wszelkich strażników czystości serpów i do tych, którzy tworzą sobie strony pod systemy, żeby uświadomili sobie, że spam z samych losowych ciągów liter jest dużo mniej uciążliwy dla użytkownika wyszukiwarki niż wszelkie strony zawierające prawdziwe słowa, które nic wartościowego nie wnoszą (np. ogólnotematyczne katalogi).

1) Strony z samymi zlepkami (zwłaszcza jeżeli generuje się wyłącznie dłuższe "słowa") praktycznie nie pojawiają się w wynikach na żadne normalne zapytania.

2) Jeżeli nawet by się gdzieś pojawiły, to użytkownik od razu zobaczy (już w serp), że to nic fajnego i po prostu nie wejdzie na taką stronę.

Moim zdaniem, jeżeli ktoś zgłasza takie coś, a sam ma choćby jeden nietematyczny katalog, to nie ma to żadnego moralnego uzasadnienia. Nawet samo dodawanie stron do już istniejących katalogów bardziej zaśmieca wyniki niż to co powiedziałem.

[edit] poprawiłem błąd w zdaniu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności