Skocz do zawartości

[google] znikający opis

mchwalik111

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Mam mały problem ze "znikającymi" opisami w google.

Moja strona www.ceneo.pl została dodana do google i dodała sie bez problemów, z tytułem i tym co było w description.

Po pewnym czasie wpis w google "ograniczył się" do:

www.ceneo.pl/

Podobne strony

Nie mówiąc juz o spadku pozycji

Po paru dniach znowu było ok, teraz znowu opis jest "lakoniczny"

Znacie moze przyczynę ???

Pozdrawiam

od jak dawna strona jest w google?

moga byc 3 przyczyny:

1. strona jest nowa - takie akcje sa czeste - strona znika, pojawia sie, i tak kilka razy az sie unormuje

2. serwer co jakis czas pada - kiedy jest na nim akurat googlebot (lub cos z serwerem - admini rozne teraz rzeczy robia zeby nie tracic transferu na roboty i czasami je po prostu blokuja)

3. nieznana - taka jaka ja mam z jedna strona - nie wiadomo dlaczego tak sie dzieeje,

w kazdym razie zbierz kilka linków - wpisz do paru katalogów - to napewno pomoze,

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

teraz znowu opis jest "lakoniczny"

ta "lakoniczna" wersja opisu to częściowa indeksacja - https://www.google.com/webmasters/3.html#A4

- linków masz dość dużo wiec jedyne co przychodzi mi do głowy to zasugerować abyś trochę odczekał

- śledź zmiany site:www.twojastrona.pl za pomocą tego

Nie mówiąc juz o spadku pozycji

aktualnie spowodowany brakiem zindeksowanej treści

Znacie moze przyczynę ???

niestety nie znam ale zachęcam do ustawienia 301 na tej wersji która ma mniej linków do tej która ma więcej. Teoretycznie mając wersję z www i bez www robi Ci sie duplicate content a linkujesz do obu.

ogólnie temat częściowo zindeksowanych stron był na forum

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• 4 tygodnie później...

Humm, tez to mam, na poczatku ok 100 tys wpisow w googlu - all ladnie pieknie opisane, rozne opisy rozne tytuly. Po miesiacu... same tylko adresy url. Co wiecej, te same adresy url zaczely wypadac z googla i ze 100 tys wpisow pokazywanych przez site zostalo ok 4 tys.

Nie wiem co to za przyczyna, duplicate content? niemozliwe - rozne tytuly w zaleznosci od .. od wszystkiego, od kategorii... ee. pokaze przyklad:

https://www.google.pl/search?num=100&hl=pl&...-wczasy.net&lr=

nie wim co jest, zmieniam tak by kazda podstrona wygladala inaczej - w sensie opisy na stronie, dodalem nawet rss'y by jak najbardziej strony byly rozne i .. - nadal ze 100 tys podstron zostalo tylko tyle co widac.

Jak wczesniej mialem ok 10 tys robotow googla na stronie tak teraz:

https://www.katalog.e-wczasy.net/roboty.php

duzo, bardzo duzo mniej ;/

ma ktos pomysla co zrobic by google nie wywalal tych stron?

Podobnie dzieje sie tez z kopiami dmozow.

tez na poczatku ladnie, pozniej same linki zostaja, pozniej google wy******a wszystko.

ja mam problem z opisem, ale taki, że jak wpisuje jedną (bardziej popularną frazę) , to pokazuje mi prawidłowy opis, a jak wpiszę mniej popularną, to pokazują mi się urywki treści strony z tą właśnie frazą . z tego co zauważyłem wszystkie strony na tą frazę tak mają . Dlaczego tak może być? - strona jest nowiutka w G, ale czemu inne strony też nie wyświetlają opisu?

a dlaczego jest tak pod jedna frazę, a pod inną już nie (daje właściwy opis?)

A czy ta fraza która wyświetla ci się z "niewłasciwym opisem" jest ujęta w description czy nie? Bo jak jej tam nie ma to chyba logiczne że google weżmie fragment z treści strony w którym występuje to słowo.

O to ci chodzi?

niemozliwe

Bardzo możliwe i najprawdopodobniej to samo czeka Twoją dwustutysięczną armię powielanych pustych dokumentów z zakresu site:www.dodajfirme.pl

urywki treści strony z tą właśnie fraz

te urywki to snippets

The description of my site is wrong in the results.

Site descriptions in Google results are actually quoted from the web page in question. Google automatically generates different descriptions based on the search terms used to find the site (these "snippets" display the search term(s) in the context of the page on which they appear).

For example, if there is a pet site that deals with cats and dogs, and someone enters a search for the word 'dog,' the site description on Google will only talk about 'dogs.' If a person searches Google for 'cats' and the same site is delivered as a result, the description will be different – it will contain references to the word 'cat' as it appears on the website. 

Google does not display a standard description. We look for the search terms specified (and in some cases, variations of those terms) and show snippets of where those terms appear. This is a completely automated process and editing is not an option. If you alter the relevant text on the page itself, Google will pick up those changes during our next crawl in a few weeks.

źróło

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

humm, kurde - czasu mi w cholerke brakuje ale w tym miechu koncze juz dodajfirme.pl.

Zmainy beda ogromne - inny uklad kategorii i takie tam, wiec juz google powinno ladnie smigac po tym;)

ale co mnie zastanawia to to:

https://www.google.com/search?num=100&hl=pl...aj-firme.pl&lr=

teoretycznie tutaj tez powinen wystapic tzw. duplicate content...

a jak widac - ladnie jest to indeksowane

aaa i wlasnie: jest jakas mozliwosc by google pokazywalo TYLKO strony ktore uznalo za duplicate content - by wybieralo tylko te strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności