Skocz do zawartości

poszukuje hostingu

gkeb

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje hostingu (sprawdzonego) ktory ma mozliwosc podpiecia konkretnej domeny (subdomeny) do danego katalogu z poziomu panelu, posiada crona, curl, bazy danych, oczywiscie duza pula mozliwych do dolaczenia domen i subdomen. Nie mam duzych wymagan, sadze ze 1G/10G starczy. Co polecacie? Fajnie jakby byla mozliwosc zakupu dwoch roznych kont na roznych fizycznie serwach (inne IP).

sprobuj neteasy.pl ostatnio boss podawal link do jakies mniejszej oferty u nich - https://www.neteasy.pl/whmcs/order.php?step=2&pid=8 wychodzi tanio i mozna stosowac kody promocyjne :). Daja to wszystko czego szukasz, jest tez bardzo fajna kontrola wpisow dns przez panel admina i mozna sobie dodac wildcard samodzielnie np :).mam tam konto od maja, robie obecnie transfer prawie pod kreske (a daja 90 GB) i chodzi wszystko tak samo sprawnie jak na poczatku,

pozdrowienia.

googlerulz.

Zgadza się, ten link "omija" obecną ofertę i daje nam dostęp do nowej która będzie oficjalnie na nowej odsłonie graficznej i dc firmy !!!

Dodam, że te konto to 3GB / 30GB miesięcznie i płatności 9,90zł miesięcznie lub 99zł na rok (i oczywiście zmniejszamy im zysk ich promocyjnym kodem !!!)

404.tf

Uważaj na firmę, która ma kilka subdomen na domenie cyrux albo https://www.tani-hosting.net

Rejestracja przebiega szybko (jak tylko zapłacisz będziesz miał) ale później .... nawet dodzwonić się do nich nie można a kłopotów mnóstwo.

Uważaj na firmę, która ma kilka subdomen na domenie cyrux albo https://www.tani-hosting.net

Rejestracja przebiega szybko (jak tylko zapłacisz będziesz miał) ale później .... nawet dodzwonić się do nich nie można a kłopotów mnóstwo.

Ale temat jest nie której firmy unikać tylko którą wziąć !!! Poza tym napisz coś więcej bo nie za bardzo zrozumiałem, co cyrux ?

404.tf

Czy ta nowa oferta 3/30GB posiada taką samą specyfikację jak aktualna?

W szczególności czy ma:

- nieograniczona ilość baz MySQL 5.0

- PHP 5 (phpinfo)

- możliwość tworzenia własnych plików .htaccess

- obsługa mod_rewrite

No i czy oferują 1 czy więcej kont ftp?

Co powiecie na hosting w proste.pl w porównaniu z tym neteasy?

Żeglarstwo - www.bezan.com.pl - hobbystyczna stronka o żeglarstwie

Ogłoszenia Żeglarskie - Resjy Morskie, Czartery, Kursy, Skipperzy - NaŻagle.pl

Interesujesz się żeglarstwem? Zajżyj na Forum żeglarskie.

Widać jakoś dyskusja się zakończyła... a oferty obu firm są dość podobne. Za proste.pl przemawia umiejscowienie serwerów w Polsce i fakt, że to część IQ.pl .... Z drugiej strony neteasy też nie jest firmą krzak i oferta jest dość dobra.

Miał ktoś serwery w obu firmach, żeby je porównać?

Żeglarstwo - www.bezan.com.pl - hobbystyczna stronka o żeglarstwie

Ogłoszenia Żeglarskie - Resjy Morskie, Czartery, Kursy, Skipperzy - NaŻagle.pl

Interesujesz się żeglarstwem? Zajżyj na Forum żeglarskie.

Nie było mnie w pobliżu po prostu ;)

Było jeszcze niedawno on, a obecnie nie mam tam już konta, więc mogło się to zmienić.

Neteasy ma jedną ważną zaletę (jak dla mnie), możliwość dostosowania php.ini do danego konta (np. dodania registry globals itp.).

Argument typu, że serwery w pl jest średnim argumentem, bo serwery neteasy stoją w de a pingi na poziomie 40ms w porównaniu z krajowymi 25-30ms to żadna różnica. A i ten argument za moment odpadnie bo neteasy stawiają już swoje serwery w Szczecinie i wszystkie konta w konsekwencji wylądują również w PL :)

Co do pakietów:

proste.pl 2GB/15GB 109zł netto

neteasy.pl 3GB/30GB 99zł netto

Dla większości może być zaletą (oprócz dwukrotnie większych limitów transferu i jakby tu nie patrzeć jednak niższej ceny) możliwość płatności miesięcznych / kwartalnych / półrocznych w neteasy.

proste.pl to nie część iq.pl tylko ich nowa marka a to nie to samo :) inny sprzęt, inna konfiguracja, inna strategia i chyba tylko helpdesk wspólny ale tego nie jestem pewien.

404.tf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności