Skocz do zawartości

Rejestracja próbna domen

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś jedyny model biznesowy który mi się rysuje w związku z pięciodniową rejestracją domeny jest następujący:

1. rejestrujemy domenę

2. wysyłamy miliony spamu pocztowego w pierwszym dniu życia domeny (farmaceutyki, betcośtam itp)

4. przyjmujemy ruch przez następne 4 dni i zamieniamy na kasę w PeackClicku lub we własnym sklepie z viagrą

5. ponieważ wszystkie rozsądne wyszukiwarki już nas banują, porzucamy domenę i go to 1

Na ruch z wyszukiwarek nie ma co liczyć normalnymi metodami w 5 dni, więc pozostaje tylko spam pocztowy, a za kilka miesięcy "pozycja i reputacja" .pl w G. oraz systemach pocztowo-antyspamowych na świecie spadnie, że hej :rolleyes:

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

taki okres testowy jest dobry - szczegolnie że np. jak register obsluguje platnosci karta platnicza a ktos zareklamuje platnosc - a tak sie zdaza to registrar nie zostaje z domeną.

Czy bany - w sumie stawiac spam na 5 dni to szkoda czasu, tym bardziej ze ten sam kontent 100% lay i tresc ciezko sie indeksuje jak juz zostal zbanowany. Ja zawsze zmieniam choc layout albo dodatki po banie.

Czy bany - w sumie stawiac spam na 5 dni to szkoda czasu, tym bardziej ze ten sam kontent 100% lay i tresc ciezko sie indeksuje jak juz zostal zbanowany. Ja zawsze zmieniam choc layout albo dodatki po banie.
Widziesz stare domeny, troche zasmiecone.

Nie jesteś pewny, czy POWINNO być banowane w G.

Polinkujesz troche i po 5 dniach już wiesz....

PS: Normalna stara domena jest po 3/4 dniach zaindeksowana (jeśli ma jakiś BL - ale bez BL i tak nie warto kupić)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności