Skocz do zawartości

Panowie to już jest przegina

Iguana

Rekomendowane odpowiedzi

Sobie sprawdźcie jakie szanse macie na wyleczenie nowotworu tu, jakie w krajach cywilizowanych.
Szanse wyleczenia zdiagnozowanego nowotworu są takie same. Problem jest za to z popularnością badań kontrolnych, a przez to stanem zaawansowania choroby w momencie postawienia diagnozy, a to przede wszystkim decyduje o szansach przeżycia. Możliwości diagnozy również wcale nie są u nas mniejsze, problem jest w mentalności ludzi, którzy często "wolą nie wiedzieć" i unikają badań.

Mam wrażenie że mnie wojna na górze nie dotyczy. Nie zauważyłem żeby mnie ktoś podsłuchiwał, nie spodziewam się aresztowania przez ABW, CBA czy CBŚ. Mogę mieszkać tu, a zarabiać za granicą i to mi odpowiada.

A w głosowaniu - od 15 lat tylko UPR.

Ogólnie polityka mnie wali ale to co się dzieje to jest przegięcie pały. Ktoś na forum zaproponował jakoś niedawno coś w stylu zrobienia strony na frazę PIS i dać tam artykóły z ich hitlerowskimi metodami rządzenia . Jak coś to ja się podpiduję i linkuję pod frazę np"PiS" bo już przeginają pałę

Chodzi o to? https://www.zasadyobowiazuja.pl/

Edit: wczoraj jeszcze działała...

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

dzięki kolego...

nic dziwnego, że serwis nie działa. Na pewno założyciele mieli dziś z rana odwiedziny CBŚu ABW i CBA. W kajdankach wyprowadzono ich z domów przyjaciół;) hehehe chora nasza rzeczywistość

Gordon, chyba żartujesz sobie z tą wyleczalnością nowotworu. Takie same szanse? Ile u nas czekasz na chemię? Z którego roku mamy u nas technologię, z którego mają chociażby Czesi - kraj do niedawna zacofany względem nas? Jakie jest prawdopodobieństwo, że lekarz domowy skieruje na badania kontrolne w przypadku niepokojących objawów?

Wybacz, ostatnio ciotka znajomego zmarła na nowotwór skóry, jakiś lekki, nie czerniaka. U nas szansa w tym konkretnym przypadku to coś poniżej 20%, w USA - 3 lata temu 91%.

A w ostatniej sondzie "czy powinno się sprywatyzować lecznictwo" około 50% polactwa uznało, że dobrze jest jak jest, po co zmieniać.

btw kiedyś nawet książkę napisałem na ten temat. Jak znajdę wolne 2 dni, przepiszę połowę rozdziałów, ale i tak jest niezła.

https://www.dami.pl/~wegeczat/ksiazka/ksiazka.html

nie aktualizowane od.. hmm, od dawna.

Najgorsze co można zrobić to nie iść na wybory.

Gdyby bylo kogo wybierac, mialbys racje.

Ja co prawda chodze glosowac, ale oddaje glos celowo niewazny.

EDIT: Intruder, kiedys byl jeszcze lepszy wybor, kojarzysz Wiktorię Cukt i strone, na ktorej mozna bylo konfigurowac jej program wyborczy?

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności