Skocz do zawartości

strona nie do wypozycjonowania ...

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Koledzy.

Podobno jest strona której nie da się wypozycjonować do TOP10 Googli na słowo bielizna.

Podjąłem jakiś czas temu współpracę z firmą X która przez okres kilku miesięcy pozycjonowała pewien serwis twierdząc że top10 jest w jej zasiegu, strona X zyskala przez ten okres ok 12 tys backlinkow w MSN i 172 linki w Google tymcasem jej PR nie drgnal nawet o włos stoi na PR2 jak stała.

Pozycja wprawdzie poszła mocno do gory bo az spoza pierwszej 500-ki na 25 pozycje i stoi od dwoch miesiecy w miejscu.

Dzis firma X powiedziala ze sie nie da ze jest to zwiazane z niebotycznymi nakladami itp.a ja mowie ze "nie wierze", znam osobiscie kilka co najmniej przypadkow kiedy to gosc niemal chalupniczymi metodami wypozycjonowal sie na PR4 i 4 pozycje w Google. Słowo rownie konkurencyjne jak "bielizna" lub moze nawet bardziej.

Powiedzcie mi prosze Koledzy czy to prawda ze w branzy bieliźniarskiej nie da sie już nic nowego wymyslec i pozycja firm ktore egzystuja w TOP10 jest nie do ruszenia ?

Nie sadze aby wydawaly one tysiace zl miesiecznie tylko na utrzymanie pozycji w google bo za ulamek tej kwoty moglyby miec identyczna odwiedzalnosc w AdWordsach ale moze sie nie znam, jesli jestem w bledzie niech mnie ktos uswiadomi bo jestem kompletnym laikiem, swoje opinie wysnuwam wylacznie na bazie wlasnych obserwacji, spostrzezen i doswiadczen.

Tomek

Poszukujesz prezentu dla swojej kobiety ?

Jednym z lepszych jest bielizna oferowana przez nasz sklep ,szeroka gama rozmiarów, najniższe koszty wysyłki, najszybsza dostawa i opcja "prezent"

Dobry katalog z mocnymi linkami.

Jak blog to tylko e-nacja.pl blog e-uzależnionych.

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Powiedzcie mi prosze Koledzy czy to prawda ze w branzy bieliźniarskiej nie da sie już nic nowego wymyslec i pozycja firm ktore egzystuja w TOP10 jest nie do ruszenia ?

wszystko jest do ruszenia to kwestia czasu i pieniedzy
Nie sadze aby wydawaly one tysiace zl miesiecznie tylko na utrzymanie pozycji w google bo za ulamek tej kwoty moglyby miec identyczna odwiedzalnosc w AdWordsach

za ułamek tej kwoty bedzie ułamek odwiedzalności

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

wszystko jest do ruszenia to kwestia czasu i pieniedzy
Nie sadze aby wydawaly one tysiace zl miesiecznie tylko na utrzymanie pozycji w google bo za ulamek tej kwoty moglyby miec identyczna odwiedzalnosc w AdWordsach
za ułamek tej kwoty bedzie ułamek odwiedzalności

znam co najmniej 3 firmy wydajace miesiecznie do 200 zł za slowo kluczowe ktore sa w top 5. W tym jedna na słowo "zegarki", tak więc jednak można taniej (:

Nie są to chwilowe pozycje, one tam egzystują od dawna.

Wydaje na AdWOrdsy 500 stowek miesiecznie mam za to 0d 4-5 tys przekliknieć, jestem w top 5 , sądzisz że top5 ADwords rózni się znacznie od Top5 wyników wyszukiwania Googli ?

Przecież to ta sama strona.

Jednym z lepszych jest bielizna oferowana przez nasz sklep ,szeroka gama rozmiarów, najniższe koszty wysyłki, najszybsza dostawa i opcja "prezent"

jak znasz to co to za problem dac ogłoszenie wypozycjonowania witryny na fraze "zegarki" za 200 PLNów ?? :)

jedno jest pewne, utrzymanie starej witryny w serpach jest czasami 10krotnie tańsze niż wprowadzenie tam nowej, wprowadzanie nowych witryn w serpy bedzie coraz droższe i w niektórych kategoriach może trwać nawet ponad rok no i tendencja wzrostu cen jest to pewne bedzie constans.

sądzisz że top5 ADwords rózni się znacznie od Top5 wyników wyszukiwania Googli ?
nie różni się tylko w przypadku gdy jesteś nonstop w adwordsach powyżej naturalnych wyników wyszukiwań

jeżeli jesteś w prawym boksie to różnice są ogromne

Przecież to ta sama strona.

sprawdź sobie tkz złoty trójkąt i zobacz jak pierwszą strone wyników wyszukiwań w google widzi przeciętny internauta

https://www.primero.pl/zloty-trojkat-google.php

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ok. Chodzi o strone www.etk-fashion.com

Czy wiek domeny moze miec znaczenie ?

nie cytuj bez potrzeby :)!;)!:o!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pojawiam się na samej górze coraz częsciej. O dziwo. Ma to miejsce od ok. tygodnia, pozmienialem wprawdzie troche ustawienia reklam moze to ma wplyw na to ze moje zaczely sie wyswietlac rowniez na samej gorze.

aby sprecyzować :

4-5K przekliknięć daje stawke średnią o,12 pln - stawka jest IMO bardzo niska i nierealna

5K / miesiąc odwiedzin to mało :)

WIem że to mało po obrotach (:

Pytam teraz poważnie, czy jest ktokolwiek na tym forum kto podjąłby się wypozycjonowania mojej witryny do top 10 Google ?

Wiem że taki proces to nie jest miesiąc czy dwa, jeśli jest ktokolwiek zanteresowany podjęciem długoterminowej wspolpracy ze mna w tym zakresie i ma mozliwosc wystawiania faktur VAT to zapraszam na priva

tomek@etk-fashion.com

Acha, i jeszcze jedna jak sądze ważna informacja, czlowiek który mnie pozycjonował do tej pory rozpoczyna dziś zdejmowanie linków więc mogę polecieć "delikatnie" w dół ,ale tak naprawde osiągnięcie 3-4 strony nie jest żadnym problemem, nawet dla mnie (: gro pracy będzie czekało na ewentualnego partnera od 3 do 1-szej (:

Podjąłem jakiś czas temu współpracę z firmą X która przez okres kilku miesięcy pozycjonowała pewien serwis twierdząc że top10 jest w jej zasiegu, strona X zyskala przez ten okres ok 12 tys backlinkow w MSN i 172 linki w Google tymcasem jej PR nie drgnal nawet o włos stoi na PR2 jak stała.

Z trudnymi hasłami jest jak z trudnymi dziećmi dużo pracy i cierpliwości - wspomniana "bielizna" np: pomiędzy 11 a 20 miejscem zatrzymała mi się kiedyś na pół roku pomimo regularnego wzmacniania.

No i przygotuj się na to że na niektóre frazy pozycjonowanie jest nieopłacalne i po prostu lepiej zrobić adwordsa. Czasami w Adwordsie masz 3 konkurentów a w pozycjonowaniu 30.

Z trudnymi hasłami jest jak z trudnymi dziećmi dużo pracy i cierpliwości - wspomniana "bielizna" np: pomiędzy 11 a 20 miejscem zatrzymała mi się kiedyś na pół roku pomimo regularnego wzmacniania.

No i przygotuj się na to że na niektóre frazy pozycjonowanie jest nieopłacalne i po prostu lepiej zrobić adwordsa. Czasami w Adwordsie masz 3 konkurentów a w pozycjonowaniu 30.

Wiem, wystarczy wpisac slowo "bielizna" i popatrzec ile jest tam wynikow ):

Tez sie zastanawialem na tym zeby doinwestowac AdWordsa i doszlifowac reklamy zeby jak najczesciej pojawialy sie na samej gorze ale zastanawiam się nad zachowaniem takiego potencjalnego klienta, jak on sie zachowuje gdy widzi pierwsza pozycje w wynikach wyszukiwania i tuz nad nia reklame Adwords, co wybiera ...

Wydaje mi się że jednak bardziej prestiżowe w oczach potencjalnego klienta jest pozycjonowanie niż reklama

Wydaje mi się że jednak bardziej prestiżowe w oczach potencjalnego klienta jest pozycjonowanie niż reklama

Bardziej prestiżowe jest i to i to. Tzn. jeśli masz stronę na wysokich pozycjach i dodatkowo wykupione linki sponsorowane, wtedy masz największe prawdopodobieństwo "upolowania" internałty.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności