Skocz do zawartości

Żegnam się z forum

CrashXT

Rekomendowane odpowiedzi

CrashXT: Pamiętaj że w pażdzierniku na SEO Meeting do Lublina masz przybyć, więc szybko wracaj do zdrowia :D Pielęgniarki chociaż ładne ? ;)

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja do służby zdrowia mam mieszane uczucia, bo jeszcze nic poważnego mi się nie stało, ale widać, że jest źle... i nie zamierzam tego sprawdzać...

@CrashXT don't worry, be healthy :D

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich serdecznie :)

Nie wiem czy ciesze się, że wracam na PiO bo jednak te kilka godzin na dziennie ono zabiera ;) Ale co zrobić jak takie fajne :P

W pierwszym poście napisałem, że będę na przepustce 10 dni, ale wspomniałem, że może ona się bardzo szybko skończyć i niestety tak się stało. Na szczęście już po wszystkim* i można wracać do pracy ;). Tak sobie myślałem, że to co robie to moja pasja, a nie praca. To, że dzięki temu się utrzymuje to super, ale pewnie jak bym pracował normalnie to hobbystycznie bym sobie pracował przy komputerze tak jak teraz.

Musze powiedzieć, że zmieniłem mój pogląd o służbie zdrowia. Operował mnie specjalista jakich mało. Operował mojego tate 20 lat temu i chyba ma do mnie sentyment bo opiekował się mną bardzo. Jest profesorem i ordynatorem i bez żadnej łapówki traktował mnie jak swojego pacjenta. Pielęgniarki też bardzo dobrze się mną opiekowały. Wszyscy byli bardzo mili.

I zrozumiałem strajki pielęgniarek i lekarzy.

Na oddziale pracuje z 6-7 neurochirgów. Więc praktycznie w każdym tygodniu masz dyżur + ściągania na operacje. Jak byłem na erce (taka sala z odpowiednią aparaturą i 2 pielęgniarkami 24/7) to zobaczyłem ile nagłych operacji trzeba przeprowadzić. Do operacji zazwyczaj jest potrzebnych 2 neurochirurgów (u mnie było minimum 3 bo profesor wykonał właściwą operacje, a "koledzy" otworzyli i zamknęli głowę) więc ten 2 musi przyjechać. Więc od 8 do 13 jest się w pracy 5 dni w tygodniu i wykonuje się operacje, raz w tygodniu masz dyżur całodobowy + wzywają Cię na operacje, a taka operacja trwa czasami 5 godzin. I dostają ileś nie wiem ile.

A pielęgniarki za 1200 czy ileś pracują 14 razy w miesiącu po 12 godzin. Tylko, że np. jedna chcąc pomóc utrzymać się córce na studiach pracuje w 2 różnych miejscach na pełen etat i super wyciąga te 2500 tysiąca. Ale w takim razie pracuje 28 razy po 12 godzin. A to już jest trochę męczące.

Moim zdaniem powinni zrobić dodatkowe ubezpieczenia. Np. ubezpieczenie pro pozwalające na przyjęcie do lekarza w ciągu 7 dni, a nie jak teraz trzeba czekać po 6 miesięcy. Osoby waszego pokroju pewnie by takie ubezpieczenia wykupili bo 100-300 złotych miesięcznie to chyba dla pozycjonera nie jest strasznie dużo, a wygoda olbrzymia. Kilka milionów polaków by wykupiło takie ubezpieczenie i miesięcznie licząc 5 mln * 150 pln = 750 000 000 wpływały by do kasy. Rocznie daje to 9 000 000 000. I już są pieniądze na lepsze pensje.

Crash trzymaj kaczkę w pionie i wracaj do zdrowia
Robią bardzo małe kaczki :P trzeba było trzymać je w pionie :)
Pamiętaj że w pażdzierniku na SEO Meeting do Lublina

W październiku będzie to raczej nie możliwe, ale w Listopadzie zrobi się poprawkę :)

Pozdrowienia od ekipy smile.gif wracaj do zdrowia smile.gif O konto się nie martw ktoś się nim zaopiekuje smile.gif

E tam, za taką opiekę to dziękuje :) 15 serwisów do aktywacji, w sumie z 40% poszło ...:)

*neurologicznie. Jeszcze zabieg na oko.

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Np. ubezpieczenie pro pozwalające na przyjęcie do lekarza w ciągu 7 dni, a nie jak teraz trzeba czekać po 6 miesięcy.
Tylko wtedy te osoby których nie stać by musiały czekać 12 miesięcy, albo by nie doczekały...
100-300 złotych miesięcznie to chyba dla pozycjonera nie jest strasznie dużo

jesteś pewny, że wielkie Google do końca życia będzie dawało zarobić? teraz jedziemy właściwie na jednej firmie, jednym algorytmie, istniejącej tylko dlatego, że się opłaca, aby istniało, jeżeli będzie gorzej, to za współpracę podziękują, i nikt nie będzie się zwracał uwagi na to, że w Polsce to z tych pieniędzy opłacają ubezpieczenia zdrowotne i nie będą mieli za co żyć :)

popatrz sobie na życie swoich rodziców, urodzili się w powojennej Polsce, bida z nędzą, komuna bez perspektywy na zmianę, później 89, mamy kapitalizm, jedni dają radę, inni nie mogą się pogodzić że nie będzie już jak dawniej (czy się stoi, czy się leży...), po 15 latach jesteśmy w UE, mamy wzrost gospodarczy, od tego czasu *Ty istniejesz dzięki Google* i myślisz, że już tak będzie do końca życia? ;)

Kilka milionów polaków by wykupiło takie ubezpieczenie

kilka milionów Polaków nie pozycjonuje...

ps. witaj z powrotem na forum ;)

Dobrze widzieć znów na pokładzie.

E tam jeszcze nie napisałem żadnego posta w innym temacie więc na pokład jeszcze nie wszedłem tak poważnie ;) Takie zaległości w pracy się narobiły, że pewnie na PiO jeszcze przez kilka dni nie "posiedze" :)

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

welcome back ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności