Skocz do zawartości

Koniec precli?

`g

Rekomendowane odpowiedzi

a co mam napisać o jakie dobre to google :)?.

Masz racje obrazilem userow oferujacych seo na allegro za 9,90 bo oni pewno wiedza wiecej o seo niz pracownicy google. Oni o seo nie wiedzą nic poza tym co przeczytaja na forum ;).

Jaro - wiesz w realiach PL nalezy sie odnaleźć :) i ja to czynie. A fakt że to co piszą to poprostu jaja powoduje że nie mozna zachowywać sie powazniej bo zbyt mocno bo poziom byłby zbyt wysoki i nie zrozumieją postów, nie beda wiedzieli takze co to precelek. Wiec musimy pisac nawet cos na poziom nastki prowadzącej bloga bo może już mają problem z rozumieniem tego co się pisze na PIO. A papatki xd, buziaczek blogasek będzie odpowiednim poziomem.

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No i nie zapominajmy o starym dobrym CNCat. On też ochoczo przyjmuje linki w treści. Dla pewności nie pokażę jak to wygląda. :)

A co precla, którego wyrzuciło Marowi. Mam ten problem od ponad dwóch miesięcy. Jeden mój precel ze spisu ma bana. Na jego bazie postawiłem kolejnego, dodałem do spisu i jazda. Ma już 552 zaindeksowane podstrony. Za chwilę postawię trzeciego, bo w tym zbanowanym wpisów przybywa, po co sie maja marnować. :)

Tak, że MAR, nie pękaj, tylko stawiaj precla na bazie tego zbanowanego i tyle. Ze zrozumiałych względów nie podam adresów. A "wiedzących proszę o dyskrecję". ;)

Oni o seo nie wiedzą nic poza tym co przeczytaja na forum smile.gif.

No, no. Ja też nic więcej nie wiem.

Eksperyment Discover.pl

Tak na prawdę to wszyscy wiedzieli, że i na precle przyjdzie czas. Z punktu widzenia użytkownika, to precle są zwykłym śmietnikiem. Jeśli Google nic by z tym nie robiło to stałoby się największą śmieciarką.

Najgorsze jest to, że niektórym nie chce się pisać artykułów i kopiują strony konkurencji.

Na prawdę nie ma czego żałować. Żegnamy precelki. :)

Przyłączcie sie do gry:

logo.jpg

Masz racje obrazilem userow oferujacych seo na allegro za 9,90 bo oni pewno wiedza wiecej o seo niz pracownicy google. Oni o seo nie wiedzą nic poza tym co przeczytają na forum

szook, a ty byś co robił? Przecież to źródło informacji między pozycjonerami, więc wszystkie metody są wyłapywane od razu choć w wypadku preclów zajęło to trochę czasu.

Mi też się wyniki nie podobają szczególnie w branży erotycznej po zmianie algorytmu jednak co ty byś robił na miejscu google? Odwalają kawał dobrej roboty niestety nie jest to korzystne dla nas ale z perspektywy użytkowników i interesów G to good work ;]

Bolek google jest śmieciarką tyle że fajną bo generuje traffic :) na stronach ktore sa tam zaindeksowane.

Nie powiesz mi chyba że na niszówki od ponad 2 lat masz zadawalające wyniki bo ja najczesciej znajduje tam to co sam zaindeksuje albo robote innych tutaj obecnych i tych którzy na PIO nie pisza ale takze dobrze seoują.

JARO sek w tym ze mnie nie rusza to co oni napisza. Odwalaja kawal dobrej roboty heh to ze walneli jednego precla i napisali na blogu. Nie chce tak jak Yeden ci pokazywac tej wielkiej roboty bo jednak mam inny na to poglad. Nie są skuteczni w tym co piszą juz od miesiecy i nic nie zrobili poza pisaniem.

JARO sek w tym ze mnie nie rusza to co oni napisza. Odwalaja kawal dobrej roboty heh to ze walneli jednego precla i napisali na blogu. Nie chce tak jak jeden ci pokazywac tej wielkiej roboty bo jednak mam inny na to poglad. Nie są skuteczni ! w tym co piszą juz od miesiecy i roboty nie zrobili poza pisaniem.

Pomyślałeś, że może algorytm im przeszkadza i ten nowy od tego Izraelczyka jest niezbyt elastyczny. I co? Znów polecą niewinne strony albo konkurencja zacznie używać preclów do banowania konkurencji :) L O L...

W końcu szook to ty zarabiasz na ich produkcie sprzedając inny produkt :P

Więc ciesz się, że nie stosują drastycznych metod bo nie łatwo odróżnić precla [moze nie tyle wordpress co np. autorski] od sklepu wielobranżowego albo nawet encyklopedii jeśli oczywiście nie występuje 2content.

Zauważcie że jako przykład "złego" artykuły podali wpis do polskieblogi.co.uk, gdyby sterowali ręcznie to ten precel poleciałby jako jeden z pierwszych, no chyba że mają jakiś tajny plan :)

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

JARO spoko ja sie nie martwie najpierw wywalą polowe dobrych stron. Juz widze ich walke z moim synonimatorem finalnym nie wspominajac o zdaniatorze :) i nie dodając pewnego AI ktore ucze od 2 msc :P.

Synonimator ciagnie zrodla z tematycznych i robi tematyczne jak lubia.

PRacujemy ciagle nad generatorem szablonow xhtml,css i grafik do nich generowanych w locie ikonki,kolorystyka itp:). Wiec troche google sie natnie zanim wytnie.

Wersja synonimatora - która mozna tutaj zobaczyc byla 1 etapem smiesznym, wygladała tak i byla wymyslona okolo 8 msc temu. Stopnia zaawansowania na dzien dzisiejszy nie podam bo po co maja wiedziec :) z czym im przyjdzie walczyc.

Mozna sobie odswiezac cyt. z blogaska googlaska

https://83.19.186.30/synonim.php

GERDI im nie chodzilo o bana - a o to ze z tego blogaska nie beda liczone LINKI.

Odp. Dobry procesor znajdziesz tutaj, jest tam w sumie sporo produktow zwiazanych z komputerami.

Normalny user (nie pozycjoner) by podlinkował słowo "tutaj", albo by napisał "procesor znajdziesz w sklepie benchmark.pl".

Google może zacząć wykrywać preselle właśnie po tym, że większość linków wychodzących to słowa kluczowe.

to sie zacznie walic :) troche takich, troche z altami w obrazkach i troche takich gdzie link bedzie zwyklym linkiem a slowa sasiadujace z linkiem beda anchorami :P + linki z innych tematycznych precli by podbic tematycznosc precla. Bowiem nie sama tresc decyduje o tematycznosci ale takze linki do tej tresci.

Spokojnie zrobi się - jak narazie to od roku nic sie nie dzieje a linki z najwiekszych smietnikow sa skuteczne.

Ale czesc np pisze tak

Zobacz np Procesor AMD 64 lub Intela 25 :) i linki sa na przykladowych prockach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności