Skocz do zawartości

Ile trzeba czekać na zyski (nawet najmniejsze) ?

patkle

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem uczniem liceum i pod koniec roku szkolnego stwierdziłem, że przydałoby się dorobić do kieszonkowego... Zacząłem od przeszukiwania internetu i przeczytałem, że da się zarobić na programach partnerskich. Tak więc stworzyłem stronkę o doładowaniach i za partnera wybrałem blue.pl. Regularnie dodawałem ją do katalogów itp. i doszedłem do drugiego miejsca w google na frazę "darmowe doładowania" a we frazie "doładowania" jestem na trzeciej stronie wyników... W tym miesiącu z google bylo ponad 900 wejsc

I teraz pytania:

- Czy ten sposób tzn. polecanie rejestracji na innej stronie jest opłacalny (czy dużo osób z tego korzysta) ? Czy nie lepiej by było umieścić formularz doładowania konta bez potrzebnej rejestracji.... jak jest to np. na doładowanie.pl ?

- Czy na stronie nie jest za mało treści ?

- Ile trzeba czekać aby taka strona zaczęła przynosić zyski... nawet minimalne ??

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Lepiej daj sobie spokój z tą stroną i zrób od nowa coś porządnego. Jeśli chcesz zacząć zarabiać, musisz włożyć w swoją stronę trochę pracy. O tym, że nad tą stroną praktycznie w ogóle nie pracowałeś, świadczy chociażby 1 zaindeksowana strona w google.

Zrób nowy layout albo daj zlecenia dla jakiegoś grafika, żeby Ci to zrobił. Poza tym najważniejszy jest content. Bez niego ani rusz. Takie jest moje zdanie.

Także, pracuj, pracuj i jeszcze raz pracuj...

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

Na tej stronie jest więcej bannerków, linków niż sensownej treści.

Tworzenie stron to coś więcej niż ściągniecie szablonu, wpisanie paru zdań na krzyż i upstrzenie jej reklamami jak mozaikę.

Tak jak powiedziano wyżej, nie nastawiaj się najpierw na zyski. Najpierw pracuj.

Jeżeli możesz to naucz się html, css, lub wrzuć jakiegoś cms-a, postaraj się o wartościową treść, dużo podstron.

W między czasie poczytaj sobie o seo, zdobądź trochę linków.

Wtedy przyjdą i userzy. 900 uu z wyszukiwarki to dobry ruch, ale na dzień nie na miesiąc.

Jak zbudujesz porządną stronę dopiero potem pomyśl o reklamach.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

reklamy sa za bardzo oczojebne.. wchodzac na ta strone mam odrazu ochote wyjsc.. bo widze ze jest ona nastawiona maksymalnie na zysk a nie na tresc.. bo wszedzie sa reklamy.. nawet tekst jest poprzecinany reklamami.. ja to zrobilem w taki sposob ze reklamy w jak najmniejszym stopniu sie wyrozniaja.. ludzie szukaja tresci infromacji i wiadomosci a nie reklam na stronie..

No ale to nie są jego reklamy tylko www.w8w.pl dlatego też proponuję zainwestować w jakiś tani hosting, ale bez reklam, albo ewentualnie tylko ze swoimi reklamami.

Jeżeli chcesz zarobić lepiej wymyślić coś innowacyjnego niż wchodzić w jakieś programy partnerskie. No, ale potrzebna jest ciężka praca (+samozaparcie) i/lub kasa na start.

Tabele i statystyki piłkarskie wszystkich najwazniejszych lig europejskich

Aż strach zakładać nowe tematy ...

Możesz także skorzystać z darmowych rozwiązań np: joomla, smf, php-fusion, phpbb itd.

Też można na tym zarobić...

Twoja strona to hmm, nic ciekawego co raczej nie da ci owocnych plonów...

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Tak jak koledzy doradzają.

1)postaw jakiś tani hosting + jakaś sensowna domenka.

W ovh pl domena + hosting 1000gb (1gb pojemnosc + 30 gb transferu na miesiac) za 40zł .

Lub jakas info + hosting ( ok 25-30zł )

2) Jak najmniej reklam, dużo treści, dużo informacji oraz dorzuc Adsense

Tyle pozdrawiam ;-)

Rok może dwa. No co szczery jestem. I wychowałem się na darmowych skryptach. Jak na razie jestem nadal na małych stratach, ale powoli wszystko wyrównuje się i idzie szybko do przodu. Mój główny błąd - niewiedza, kupowałem linki z allegro na miesiąc, płaciłem za usługi (np: wgranie modyfikacji), drogie (niepotrzebne) hostingi po 180 zł (ehost) dla byle jakich stron.

poczytaj wiecej o programach partnerskich.

robic strony bez zaplecza w postaci $$ nauczysz sie na syndk8.net - przynajmniej zrozumiesz istote sprawy.

a najlepiej to po prostu adwords prosto do sprzedawcy.

jakies 40-80usd dziennie wyciagniesz bez specjalnego trudu.

polish suicide flew 48 successful missions

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności