Skocz do zawartości

Ile trzeba czekać na zyski (nawet najmniejsze) ?

patkle

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie no. to jest kwestia podejscia do sprawy.

OP zapytal kiedy mozna sie spodziewac pierwszych przychodow i sa rozne spojrzenia na te kwestie. najpewniej pochodza od osob, ktore siedza w roznych miejscach.

a ja przy okazji sie denerwuje na tych, co jak te baby w autobusie gadaja "firmy pozakladali to bogate som".

polish suicide flew 48 successful missions

Twoja strona jest kiepska

lepiej wsadz w iframe strone blue.pl z Twoim kodem i reklamuj na adwords. wczesniej dowiedz sie jaka jest srednia konwersja z ich strony, dodaj 20-30% (bo kliki z PPC daja lepiej sie konwertuja niz kliki z SERPs) i w ten sposob obliczysz CPC, jaki mozesz obstawic.

a co do strony, to proponuje zainwestowac 100pln w domene i serwer (moze wiecej, nie wiem ile kosztuje hosting) i zainstalowac tam wordpress albo inny CMS i w tym pisac.

do Mendax:

z tego co widzę to Twoje zyski są wynikiem wysokiej stawki za kliknięcie, domyślam się że działasz na zagranicznym rynku, w to że można się dorobić w krajach rozwiniętych to akurat nie wątpię, czy masz jakiś polski serwis i zarabiasz na nim takie pieniądze jakie mi pokazałeś na screenie?

Ja tam z adsense zacząłem korzystać dopiero po roku od otwarcia pierwszej strony. Niestety nie da się zrobić tak zeby odrazu zarabiać setki $ :)

W sumie na początku przez 3 miechy zbierałem 100$ a poźniej już z gorki :P Co miesięczne wypłaty ktore cały czas rosły.

Aż do poziomu xxxx $. Na polskich stronach też da się zarobić tyle że raczej trzeba generować ruch a nie liczyć na wysokie stawki.

adsese + pozycjonowanie strony = duża ilośc $ :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Dobra, chyba każdy o czym innym tutaj rozmawia, zatem obniżamy wymagania.

Zna ktoś kogoś, kto 'wpadł na pomysł, popracował kilka-kilkanaście godzin', i na tym zarabiał przez przynajmniej 6 miesięcy (krótki okres) po te kilka tysięcy PLN miesięczne?

Dajmy na to, że później sprzedał biznes, pomijamy też aspekt doświadczenia w danej dziedzinie.

I teraz bardzo ważne! jak już ktoś sobie taką osobę przypomni, to niech zada jej pytanie, czy ona o swoim dokonaniu myśli tak jak to tutaj jest przedstawione? a'la 'łatwa kasa, każdy głupi może ją mieć, niech tylko pomyśli...'

zna :) średni zarobek przez 5 miesięcy w 1998 r 28K $/miesiąc (rekordowy miesiąc 41,340$) i musze stwierdzić, że pare osób wyciągneło więcej (średni zarobek miesięczny z jednej stronki 480$/miesiąc)

ale to było i se ne wrati

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Stare dobre czasy, choć dla mnie lata 2000-2003 są najmilej wspominane.

Każdy biznes polega na pomyśle i jego odpowiednim opracowaniu. Kwoty na rozpoczęcie 500 000zł są dla osób, które już kilka biznesów miały za sobą a nie dla kompletnych nowicjuszy. Wielokrotnie spotykam się z pomysłami osób zaraz po ogólniaku typu własny tor wyścigowy, produkcja komputerów przenośnych, budowa luksusowego hotelu na wybrzeżu. Tak samo jest z biznesami w internecie. Nie widzę możliwości wystrzelenia się z dużym portalem bez wcześniejszego zaplecza w postaci kilku małych, niszowych biznesów. Żadna szkoła nie nauczy jak działać skutecznie w biznesie tak jak jego prowadzenie i mimo tych tytułowych 500 000 złotych może braknąć czegoś, co nazywa się doświadczenie w biznesie. Czasem zaś trzeba mieć siły na zamiary i samemu projektu typu fotka.pl czy patrz.pl nie da się poprowadzić (moderacja, administracja).

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

cały czas rozmawiacie o zachodnich stawkach/realiach, ja np. mam polski serwis i 20x niższą stawkę niż ma Mendax, jakbym miał taką stawkę jak on, to też bym wyciągał,że tak powiem poselską dietę

no coz. mozesz pojsc do Jareczka z Ujazdowskich. on przygarnia pokrzywdzonych przez los i oszukanych przez kapitalis

no coz. mozesz pojsc do Jareczka z Ujazdowskich. on przygarnia pokrzywdzonych przez los i oszukanych przez kapitalis

i poprosić o zwiększenie do 50K becikowego dla przyszłego biznesmena/menki ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

500k zl? Myślę, że z dobrym pomysłem spokojnie 10x mniej wystarczy. Wiadomo, że to nie na biznes wykupu mieszkań w centrum warszawy. Ale na wiekszość e-biznesów 50k starczy.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności