Skocz do zawartości

Zawirowania w wynikach

wojtus00

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie kilka stron nie ma w indeksie google jakby nigdy nie było : site pokazuje tylko podstrony (oby nie filtr). Strony kleintów delikutasnie w dól ale utrzymały dzis top10...

Inne strony mają objawy jakby wyszły z filtra (po 1,5 roku LOL) - moze mi sie zaplecze odbuduje :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zasadnicze pytanie: jak czesto sprawdzacie pozycje/site:/link:, itd.?

mozna uznac to za teorie spiskowa, ale sadze, ze G. moze zaczynac nas-pozycjonerow sledzic.

prosty przyklad sprzed kilku dni:

znajomy (nie z Polski) postawil "niewykrywalny" spam na duza ilosc site. poza botami NIKT nie odwiedzal strony -> nie byl na zadna fraze wysoko w SERP-ach. codziennie natomiast sprawdzal sobie "site:strona". i oto po kilkunastu dniach zabawy BACH! poszedl ban.

oczywiscie nie jest to zaden dowod... ale kto wie, czy Wielkie G. nie zaczyna sie bawic w reczne sprawdzanie stron, ktore czesto sa na przyklad badane sitem, ewentualnie top10 fraz wielokrotnie wyszukiwanych przez jednego usera...

chociaz z drugiej strony, to jest dosc masowe, jak piszecie zjawisko...

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

znajomy (nie z Polski) postawil "niewykrywalny" spam na duza ilosc site. poza botami NIKT nie odwiedzal strony -> nie byl na zadna fraze wysoko w SERP-ach. codziennie natomiast sprawdzal sobie "site:strona". i oto po kilkunastu dniach zabawy BACH! poszedl ban.

jakby tak było to stawiam maszynkę co będzie 500 razy dziennie sprawdzać site mojej konkurencji :)

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

webceo jździ codziennie - moge ci nawet wykres dac jak ładnie wygląda dziura w studni :puknijsie: w pozycji na pare fraz :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wiecie, ja jestem daleka od histerii i dopisywania się w takich tematach, ale coś mi w tych obecnych przetasowaniach nie gra. Może to przeczucie, może kobieca intuicja :)

Syf słabo podlinkowany up, stabilne strony z wykupionym AW down?

Zaplecze tematyczne dla jednej strony okupuje frazy 8 na 10 pozycji?

Zaniedbana domena pod konkurencyjne słowa na #1?

Site na nieruszanych od miesięcy qlwebach rośnie, moderowane na jedynkach stoją?

Nie widzę żadnej prawidłowości, reguły której nie rozbijałaby następna.

Czekajcie. U mnie tez wypadły strony . niektóre kilka pozycji w dół a niektóre całkowicie. Po kilku dniach wróciły na pozycję a nawet powiem że jest sporo lepiej. Jak narazie skoki się skończyły i mam nadzieję że tak zostanie.

To, że zrobisz bota co będzie 500 razy dziennie sprawdzać site konkurencji nie oznacza, że ów strona według tej teorii dostanie bana.

Szpiegujący G loguje takie adresy, a człowiek sprawdza i decyduje czy adres ma wartość, czy też nie.

Nie mówię, że to niemożliwe, ale musiał go przecież jakoś zlinkować - może po linkach ktoś go znalazł.

A może zainstalował na tym spamie jakiś system i któryś użytkownik go zgłosił? Może przez słowo w nazwie domeny gdzieś się pojawił wynikach? Trudno zrobić spam doskonały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności