Skocz do zawartości

Linki wewnetrzne

redgda

Rekomendowane odpowiedzi

Google indeksuje częściowo strony (partial index), które nie są linkami.

to chyba w drugą stronę -> częściowy index spowodowany jest tym że mimo zwracania HTTP 404 (brak treści) i tak w indexie występuje link do stringu. Ale chyba chodzi nam o to samo

Z jednej strony bowiem indeksowane były kompletne głupoty

No przecież są indeksowane kopletne głupoty - site:something PR5 czy site:mysite PR2

Chyba przesadziłeś ;). Są tacy którzy twierdzą że najlepiej dać adres_domeny_z_kluczem.pl/adres_katalogu_z_kluczem/adres_pliku_z_kluczem.rozszerzenie_z_kluczem?nazwa_parametru_z_kluczem=wartość_parametru_z_kluczem - co więcej, nie mogę im odmówić racji matematycznymi argumentami.

jeżeli zapis jest w postaci https://adres a nie anchortextu to częściowo (ograniczenie długości anchoru) napewno masz rację ;)

Ja jednak uważam, że pomysł Carey'a ma sens

bez kolejnej partii konkretnych testów się nie obejdzie ;)

Zauważliście że w niektórych przypadkach google pokazuje nazwadomeny.pl/ nazwa.pliku ze spacją? ;) Ciekawe jaki to moze mieć wpływ na pozycję i skąd się bierze? ;)

Czy sprawdzałeś czy anchortext się przyklei, jeżeli w href ustawisz ten sam plik poprzez różne odwołania, tzn. href="domena.pl/plik.html" i "plik.html"?

No ale pomyśl dlaczego nie mogłem tego technicznie sprawdzić ;) Testy polegały na linkowaniu na zewnątrz do tej samej strony bądź dwóch różnych podstron w tego samego serwisu z dwoma różnymi anchortextami.

mają i to sporą zwłaszcza przy frazach słabszych

napewno mają a przykładem jest omawiana już fraza "Wygodna prenumerata czasopism budowlanych" która na linkowanej stonie nie występuje w dokładnie takiej postaci. Nie mam wiecej podobnych przykładów ale w sieci napewno się coś znajdzie.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności