Skocz do zawartości

kupno linków, dodawanie do katalogów

BasiaW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam do wypozycjonowania nową stronę. Moje pytanie jest jak w temacie, jaką moc mają kupowane linki ( gdzie takie najlepiej kupić? ) I czy wystarczy linkować z katalogów i kupować linki? Czy potrzebne jest zaplecze ? Strona nowa frazy to wesele, itp.

Witam, mam do wypozycjonowania nową stronę. Moje pytanie jest jak w temacie, jaką moc mają kupowane linki ( gdzie takie najlepiej kupić? ) I czy wystarczy linkować z katalogów i kupować linki? Czy potrzebne jest zaplecze ? Strona nowa frazy to wesele, itp.

Temat rzeka. Najlepiej to komuś zleć, jeżeli nie masz czasu (nie chce ci sie) dokładnie zapoznać z wiedzą zawartą na tym forum.

edyta: Jeden z forumwiczów zarzucił mi dyskretnie coś w rodzaju opryskliwości, a że nie chciałem żeby mój post został tak odebrany, doprecyzuję:

Pozycjonowałem kiedyś samymi katalogami frazy weselne - było to na samym początku mojej przygody z SEO i tym forum. Krótkofalowo udało mi się osiągnąć top 10 na kilka fraz. Na dziś zrobiłbym to pewnie zupełnie inaczej, poświęcając więcej czasu m. in. na dobór słów kluczowych. Frazy weselne są dość mocno obsadzone i proponuję poświęcić więcej czasu na lekturę, żeby nie popełnić trudnych do odwrócenia (w przypadku katalogowania) błędów. No... teraz mam nadzieję moje intencje są jasne :D

Katalog stron

SeoCafe.pl.

seocafe_mini.jpg

Basiu, tak sobie poczytałam Twoje posty i mam propozycję...

może poczytałabyś troszkę forum, co?

Dziękuję za radę, forum troche czytałam "bardziej doświadczeni" pozycjonerzy mówią, bądź sugerują, że bez zaplecza to zrobić za wiele się nie da. Pozycjonuje sobie jedną stronę gdzie konkurencję na frazy oceniam na średnią i pozycjonuję dodając do katalogów po wcześniejszej optymalizacji i moje frazy są na pierwszym miejscu. Ale jest to strona, która od kilku lat jest w sieci, ma stałe IP, i wcześniej była zaindeksowana i wypozycjonowana na inne frazy. Chcę się podjąć wypozycjonowania nowej strony jeszcze nie zaindeksowanej przez google, a że nie miałam doświadczenia z nową stroną, pytam Was o to.

Temat rzeka. Najlepiej to komuś zleć, jeżeli nie masz czasu (nie chce ci sie) dokładnie zapoznać z wiedzą zawartą na tym forum.

edyta: Jeden z forumwiczów zarzucił mi dyskretnie coś w rodzaju opryskliwości, a że nie chciałem żeby mój post został tak odebrany, doprecyzuję:

Pozycjonowałem kiedyś samymi katalogami frazy weselne - było to na samym początku mojej przygody z SEO i tym forum. Krótkofalowo udało mi się osiągnąć top 10 na kilka fraz. Na dziś zrobiłbym to pewnie zupełnie inaczej, poświęcając więcej czasu m. in. na dobór słów kluczowych. Frazy weselne są dość mocno obsadzone i proponuję poświęcić więcej czasu na lekturę, żeby nie popełnić trudnych do odwrócenia (w przypadku katalogowania) błędów. No... teraz mam nadzieję moje intencje są jasne :)

Dziś zrobiłbym to zupełnie inaczej - jak ? Frazy weselne są dość mocno obsadzone i proponuję poświęcić więcej czasu na lekturę, żeby nie popełnić trudnych do odwrócenia (w przypadku katalogowania) błędów. - jakich błędów ?

No... teraz mam nadzieję moje intencje są jasne - nie wiem jakie są Twoje intencje ale Twoje odpowiedzi jasne nie są, a ja zadałam proste pytanie.

1. Przeanalizowałbym ruch na poszczególne frazy weselne przy pomocy AdWords.

2. Sprawdziłbym ilość zapytań ofertowych z poszczególnych fraz (konwersja).

3. Oceniłbym konkurencję na wybrane frazy sprawdzając wiek ich domen, jakość i ilość prowadzących do nich linków oraz na jakie frazy są .

4 Mając te informacje wybrałbym optymalne frazy, które:

- gwarantowały by mi satysfakcjonujący ruch

- były by w zasięgu moich możliwości (na podstawie dotychczasowych doświadczeń)

Błędy:

- zły dobór słów kluczowych (zamiast dwóch prostszych fraz, jedna dość trudna - a ruch porównywalny)

- zmiany słów w trakcie katalogowania (zmiana już dodanych wpisów jest nie zawsze możliwa, za to zawsze bardzo pracochłonna)

...

to tak po w skrócie, ale nie wszystko bo jak już napisałem wcześniej, to temat rzeka. Wbrew temu co piszesz, nie zadałaś prostych pytań, bo nie ma na nie prostej odpowiedzi. Po pierwsze fraza frazie nie równa (frazy weselne, etc.), link linkowi nie równy (czy opłaca się kupować linki), czasem katalogi wystarczą a czasem nie. Więc proszę, nie pisz do mnie boldem. Pozdr.

Katalog stron

SeoCafe.pl.

seocafe_mini.jpg

lemondude - sorki za bold ale chciałam jakoś wyszczególnić bez cytowania. Dziękuję za odpowiedź jednak nie sądzę, by wcześniejsze linki z katalogów z innymi anchorami i opisem były jakimś błędem, może nie będą miały tylko znaczenia dla nowych fraz pozycjonowanych ale są nowe katalogi, nowe linki..... chociaż pewnie lepiej pozycjonować odpowiednie słowa od początku. pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności