Skocz do zawartości

Yoyo.pl i przekierowania - sytuacja bez wyjścia

mkuczma

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Moja sytuacja jest o tyle trudna że obecnie mam jedną z moich stron na serwerze yoyo. Z racji tego że notuje dużą ilość odwiedzin postanowiłem przenieść ją na płatny, profesjonalny serweri zmienić domenę na com.pl. Jednak aby zrobić coś takiego muszę umieścić przekierowanie 301 na serwerze yoyo, co jest niezgodne z ich regulaminem. Oto fragment regulaminu yoyo:

15. Tworzenie automatycznych przekierowań ze stron serwisu na zewnętrzne serwery jest zabronione.
. Co w tej sytuacji wypada mi zrobić? Bardzo zależy mi na zmianie serwera i domeny bez utraty PR i linków, tyle że wydaje mi sie ze jestem w sytuacji bez wyjścia.

No, linki poszly sie ...c :) Jedyne co mozesz zrobic to stworzyc tematyczna strone na serwerze yoyo.pl i z niej linkowac do nowej domeny.

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Ech wcale niemasz takiej złej sytuacji.

Kiedyś mój znajomy któremu oferowałem darmową subdomenę + miejsce na koncie.

Też miał stronkę na yoyo.pl i nie wiedział co zrobić. Zaryzykował i zrobił 301. Zanim yoyo.pl połapało się że jest przekierowanie to minęło hohoho sporo czasu... ale wystarczyło dla googla bo z pozycji wiele nie stracił...

Ja bym zrobił przekierowanie, przynajmniej jakaś moc by przeszła na nową domenę zanim administratorzy by się zorientowali, w najgorszym wypadku jak się zorientują to usuną Twoją stronę za złamanie regulaminu. Ja kiedyś tak zrobiłem to się zorientowali po długim czasie.

No dobra ale jak usuną stronę to traci się wtedy całą moc a na dodatek ludzie mogą być przyzwyczajeni do starego adresu. Ja zrobiłbym troszeczkę inaczej. Wykupić nową domenę. Zacząć ją pozycjonować. Po jakimś czasie dać informację że strona została przeniesiona na nowy adres. Niech się ludzie przyzwyczają do nowego adresu. Wtedy zrobić przekierowanie 301. W międzyczasie nową domenę cały czas pozycjonować. Zanim chłopaki się kapną to będziesz miał już wypozycjonowany nowy adres a ludzie tez się już przyzwyczają i zapomną o starej stronie.

No, ale co mu po przekierowaniu ? A co bedzie jak admin znajdzie strone i zbanuje domene ? Wowczas wzystko pojdzie sie pierdzielic. Wedlug mnie to sensu wiekszego nie ma.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności