Skocz do zawartości

Jeden wielki śmietnik w wynikach

josecuervo

Rekomendowane odpowiedzi

Do tego mam takie spamy że ponad 30pozycji jedna po drugiej to mój spam.

sorry, ale jak ktos obstawia 30 wynikow stronami, ktore sam nazywa spamem to jest to go**o. bo jesli stworzylbys 30 wartosciowych serwisow, to luzik, ale wg mnie tak nie jest. nie mowie ze ty placzesz o qlweby, tak samo nie mam zamiaru czepiac sie Ciebie, chodzi mi o ogol, zawalanie wynikow bezwartosiowymi stronami, a pozniej plakanie o inne rzeczy. jesli masz 3 domeny i 30 wynikow w google na dana fraze pokazuje tylko podstrony z tych domen to faktycznie jest to tez problem algorytmu i nieumiejetnosci walki ze spamem, ale gdyby go nie bylo, lub nie byl tak natarczywy nie byloby problemu. a najbardziej mnie smieszy jeszcze chwalenie sie ludzi na forum, ile kto ma spamiarek, generatorow tresci, itd.

ps. do colina: pomyslales kiedys nad kupnem czegos zamiast kradzieza? chodzi mi o sciaganie filmow z warezow i innych takich

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pandha ja popieram kolege że może dawać co chce ! Skoro user nie moze znalezc to znaczy ze albo nie potrafi szukac albo uzywa zlej wyszukiwarki - jedno albo drugie 3 mozliwosc nie istnieje.

Zadaniem wyszukiwarki jest wlasnie trafne wyszukiwanie i ocenianie dokumentów - skoro tego nie potrafi zrobic tzn ze nie jest dobra i user powinien pomyslec o innym narzedziu i zapewne za 6 msc jak zacznie wpadać na same SYFY to ;) poszuka innej.

Tak samo z wirusami - banał ale działa - zgłaszasz witryne ze po wejsciu wysyła ci wirusa, którego ani google ani firma która sprawdza witryne nie znajdzie no moze po tym co napisze już tak.

Wyobraz sobie ze wirus serwowany jest na referera - If referer Google to zapodaj zlosliwy kod, czyli dopiero jak ruch jest skierowany z wyszukiwarek roznych. Google jest tutaj przykladem. Czyli stosuja referer cloacking.

Tak czy tak to problem GOOGLE. Problem usera skoro nie moze znalezc a dalej uzywa. Choć ja jakoś radze sobie z szukaniem.

Ja nawet zrobiłem testowo 1 spam w którym po rozpoznaniu ref. google jest napis że user trafił z badziewnej wyszukiwarki i gdybym chciał to właśnie wgrałbym mu złośliwy KOD. O taki testowy spamik z 500 UU na dobe. Ciekawe jakie uczucie ma taki user gdy widzi ten napis.

Jeśli ktoś stawia spamy (nawet tylko pod Google), a Google sobie z tym nie radzi, to winowajcą nie jest Google, a on nie przestaje być spamerem. Syfi w necie i na tym cierpią inni użytkownicy.

Od dłuższego czasu następuje jakieś horrendalne przewartościowanie: "robię spam bo G na to pozwala a ewentualne pretensje do G". Przecież to absurd! I niestety to G przyczyniło się do tego swoją polityką: "nie chcesz być w naszych wynikach - stwórz robots.txt i zabezpiecz się". A niezapraszany robot włazi i pożera ci zasoby udostępniając wszystko co chcesz i nie chcesz.

"Nie lubisz spamu na e-mail - nie podawaj adresu w necie".

"Masz dość addera - zabezpiecz sobie katalog", itd...

Internet miał być przyjazny użytkownikom, a wy robicie z niego prywatne kupy. I jeszcze jesteście dumni, że nasraliście.

pandha wybacz ale te 30 miejsc pod rząd mam dlatego że jest to serwis tematyczny i na każdej podstronie treść jest ściśle związana z jej tematyką dlatego tak mam. Ja się niczym nie chwalę i nie mam zamiaru. Ja się niczym nie chwalę to co mam to moja sprawa. To samo mam jeden serwis z wierszami ;) i na jedną fraze pokazują się strona główna i dwie podstrony w pierwszej trójce

Jeśli ktoś stawia spamy (nawet tylko pod Google), a Google sobie z tym nie radzi, to winowajcą nie jest Google, a on nie przestaje być spamerem.

A wina jest po stronie spamera i google, ponieważ spamer stawia spam a google nie może sobie z nim poradzić

EdithG pewnie masz jakiś katalog jako zaplecze i według Ciebie nie jest on spamem?

Heh, ciekawe jakbym teraz tutaj napisał adres do mojego spamu, ile minęłoby czasu do momentu zbanowania tej domeny. ;)

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Jeśli ktoś stawia spamy (nawet tylko pod Google), a Google sobie z tym nie radzi, to winowajcą nie jest Google, a on nie przestaje być spamerem. Syfi w necie i na tym cierpią inni użytkownicy.

Ja kiedyś w internecie umieściłem wersję demo generatora losowych tekstów. Przy tworzeniu tego nawet nie myślałem o wyszukiwarkach.

To, że moje demo pojawiło się w Google, to tylko wina Google.

Ja tego nie zgłaszałem do wyszukiwarek, nie kazałem im nic indeksować.

U WAW nie pisz.

Edyta ale to problem Google bo nikt ich nie zmusza do indeksowania a tym bardziej pokazywania tego w wynikach. Budujac wyszukiwarke czyli chcac zarobic na cudzej tresci wzieli na swoje barki zbudowanie takiego algorytmu ktory sobie z tym poradzi albo NIE.

I tutaj nie mozna mowic o spamie bo o ile na meila to ci ktos cos wysyla. To ty nikogo nie zmuszasz do klikniecia w link w wyszukiwarce.

Ja rozumiem spamowac mozna byloby na GG wysylajac linka, na PM na forum wysylajac linka do gownianej strony lecz nie w sytuacji w której to samo google o tym decyduje gdzie jestesmy i czy jestesmy w wynikach.

Ja rozumiem spamowac mozna byloby na GG wysylajac linka, na PM na forum wysylajac linka do gownianej strony lecz nie w sytuacji w której to samo google o tym decyduje gdzie jestesmy i czy jestesmy w wynikach.

Zgadzam się z Tobą nikt nie mówi google że ma to zaindeksować, mają słaby algorytm skoro nie potrafią sobie poradzić ze spamem. WEedług mnie google niema szans w walce ze spamem, co z tego że zaczną banować qlweby i całą resztę skoro na dniach powstanie coś nowego.
Heh, ciekawe jakbym teraz tutaj napisał adres do mojego spamu, ile minęłoby czasu do momentu zbanowania tej domeny.

Zapewne pare dni, niema sensu pisać o tym kto ile czego ma ja wiem ile masz Ty wiesz ile masz i niech tak zostanie. Bo nie chcę tutaj z nikim wojny o spam w google.

pandha fakt masz prawo na mnie się wkurzać za spam ale wina leży i po mojej stronie i po stronie wyszukiwarki.

Generalnie nie wiem o czym jest temat.

Spamerzy spamuja. Dlaczego ? Bo moga.

Bo moralnosc , bo ... ? Zejdzmy na ziemie.

PS. Jak dostajesz spam na poczte to wkurzasz sie na tego co wysyla czy na to

ze serwer poczty sobie nie radzi. Mnie denerwuje to drugie.

Generalnie nie wiem o czym jest temat.

Spamerzy spamuja. Dlaczego ? Bo moga.

Bo moralnosc , bo ... ? Zejdzmy na ziemie.

Bo google jest bezradne w walce ze spamem i nigdy z nim niewygra. Każdy robi co chce internet jest wolną przestrzenią i każdy ma prawo wrzucić co mu się podoba.

PS. Jak dostajesz spam na poczte to wkurzasz sie na tego co wysyla czy na to

ze serwer poczty sobie nie radzi. Mnie denerwuje to drugie.

Tutaj masz racje w 100%, chociaż ja na ogół na spamera i na serwer ;)

to jak Autor zauważył to jest problem Google nie autora tego czegoś

Widzę Szooku że masz trochę dziwne podejście jak kibice Legii w Wilnie ;)

Najczęstszym ich tłumaczeniem jest to że były za małe płotki i za mało ochrony.

Nie rozumiem takiego podejścia bo w ten sam sposób można usprawiedliwić hakerów bo znaleźli lukę w kodzie, złodzieja bo ktoś zamknął drzwi na jeden zamek a nie na 4 i kłódkę.

Gothen spamuja z tego samego powodu co google indeksuje strony.

Dlaczego mieliby przestac spamowac i ma to byc zle skoro google uwaza ze nie musi na stronie byc tagu INDEX wystarczy ze go brak a jest juz domyslna wola.

Skoro jest domyslna wola wiec wsio OK.

Ktos robi malo wartosciowe strony - złe ? nie - przeciez nikt nie zmusza do ich indeksowania.

Google ma taki sposob na biznes - czyli zarabianie na cudzej tresci to inni sobie zarabiaja takze przy tej okazji i wszystko jest ok.

LOLKI NIE MOJE PODEJSCIE JEST ZLE i o JAKIEJ LUCE MOWISZ

TO tak jakbym zlapal hackera na serwerze i zamiast loginow do banku wyslal mu wirusa. Uwazasz ze zle cczynie ? bo bym hackerowi wgral wirusa ?

A przyklad ktory podales pasuje do Google - nie masz no archive to znaczy ze wyrazasz zgode, nie posiadasz no index to znaczy ze index.

Wiec jak uwazasz ze google ma prawo mowic bo zby male sa plotki ? badz zamkna nie bylo.

Bo google jest bezradne w walce ze spamem i nigdy z nim niewygra. Każdy robi co chce internet jest wolną przestrzenią i każdy ma prawo wrzucić co mu się podoba.

Rozumowanie małego dziecka.

To nie jest powód, aby zaśmiecać internet. Google to bardzo dobra wyszukiwarka, jednak przez takie śmiecie wyniki są wypaczone.

Sami gotujemy sobie taki los! Żenujące to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności