Skocz do zawartości

GEOLINK.pl

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko czy przejęcie domeny można nazwać błędem systemu?

Bo np. podpinając na hostingu domenę gmail.com pod swoje konto spowodujesz, że cała poczta kierowana do gmaila idzie do ciebie.

A hosting praktycznie nie może w żaden sposób się przed tym zabezpieczyć. Może najwyżej ręcznie sprawdzać każdą domenę.

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Colin no tak ;). Tyle ze ja ci nic nie wgram.

Juz ci wytlumacze

Domena xxx.pl odwoluje sie do GEOsreo.pl wysyla getem dane.

Na wypadek sprawdzenia czy do domeny xxx.pl chce wysylac dane system zakladam ze system wysyla jakas zmienna kontrolna do zweryfikowania. Wiec gdy przejelem na wspoldzielonym dane odezwalem sie do systemu z tymi danymi - system widzac ze dane sa prawidlowe odpowiada mi danymi. Sprawdzam te dane i pozniej zmodyfikowane wysylam do domeny.

W taki sposob wlasnie przejelem GETA weblinka

który wyglada tak

https://e-weblink.com/connect.php?h=www.e-w...=0&v=1.4_f0

I widze czym system odpowiada.

W taki sam sposob przejac moge geta tego systemu i takze zobacze czym system odpowie gdy w GET wysle mu dane innego usera. A co dalej moge zrobic to juz chyba kazdy wie. Poprostu podszyc sie pod system.

Yeden widzisz tu juz nie chodzi o same bledy ale o to jak admin systemu GEOSREO traktuje ludzi - jak debili.

Sądząc że nie mozna sprawdzic prawdopodobnych powiazan pomiędzy tymi 2 systemami.

Yeden a to że robie to w taki a nie inny sposób - najwazniejsze że takowe błedy mozna znalezc i że nie wytykam ich tylko 1 systemowi ale kazdemu o ile znajde. Nie chronie zadnego systemu w jakiś szczególny sposob.

szook - jednak musze tu się wypowiedzieć - nie porównuj nas do innych systemów, gdyż nie wiesz nic na nasz temat a juz na starcie wiercisz dziure w całym juz wiele osob poznało sie na tobie, ponadto wiemy ze jestem jednym z adminów e-weblink o sorki chyba byłeś (czego nie chciałem tu poruszać)

strona usera łączy się z nami wtedy gdy to my zgłaszamy sie do strony, system jest autoryzowany na podstawie kluczy po obu stronach i nie majac tych kluczy nie ma mozliwosci dokonania jakiejkolwiek infekcji - to tyle na ten temat

ps. dziekuje innym osobom związanym z innymi systemami, że po nagonce która się tu rozpoczęła pomagają nami niestety choć część z nas była przeciwna wypowiedziom na tym forum z uwagi iż jest to forum już tylko 1 systemu nie chcieliśmy się wypowiadać - został przegłosowany - i to był błąd gdyż zaczyna się to co zostało zrobione z innymi systemami, doprowadzenie do oczernienia aby wybił się ten jeden słuszny dla niektórych system lub sama osoba która chce zabłysnąć w świecie nie mając o wielu rzeczach niestety pojęcia, choć nie da się ukryć pewną wiedzę posiada, którą wykorzystuje tylko na własne potrzeby i w sobie tylko wiadomym celu.

w chwili obecnej dodalismy timeout choc dla nas nie ma to znaczenia

ponadto popatrz na swoje podwórko w jaki sposób łączą się inne systemy np. e-weblink - łączy się po domenie

to tyle mojego na dzisiaj gdyz dyskusja nie ma sensu w takim tonie i charakterze w jakim sie rozpoczęła

ps. a moze inne strony które stoją obok naszego IP tez sa nasze. Bez komentarza

Link do strony głównej systemu:

https://www.geolink.pl

Wszystkie pytania proszę zadawać na tej stronie:

https://www.forum.geolink.pl/

Oj Panie z LINKORN/GEOLINK masz pecha nigdy nie bylem adminem zadnego systemu ! ;)

Skad to WIECIE tzn odpowiadasz wiecie w sensie towarzysze czy jako te wszystkie Twoje klony.

Ale jakies masz podsluchy czy cos że wiesz iż byłem adminem jakiegos systemu przeciez to jest śmieszne.

Wiesz ile tydzien temu osob na IRC twierdziło że pracuje w Google!.

To tak samo jest z Twoim twierdzeniem.

Robisz z ludzi debili co udowodnily te IP a teraz obracasz kota ogonem ze jestem adminem czy bylem adminem jakiegos systemu. Masz pecha ;) bo ty akurat piszesz bajki a ja ci ladnie na screenie pokazalem jak robisz z ludzi idiotow. Inne strony nie musza byc Wasze, ale nie badz smieszny ze po 1 nie umiejetnosc napisania slowa KESZ - cache znana tylko z admina LINKORN kobis/dir elite/aniol i nagle te sasiadujace IP :).

Wiesz ja nawet jak kupie konto na home.pl w roznym czasie to mam rozne IP i nie o 2 numerki sasiadujace :).

Coz za zbieg okolicznosci. Jestes poprostu smieszny i myslisz ze tak jak probowales z ludzi robic debili przy LINKORNIE tak teraz ci to wyjdzie.

I na jakie mam spogladac podworko - swoje ze niby system weblink laczy sie po domenie. Pewnie ze sie laczy i jakbys widzial to wiele wiele dni temu to pokazalem w temacie weblinka i pokazalem jakie zmienne wysyla. Wiec widzisz cos ci sugerowanie ze to moje podworko nie wychodzi.

Sluchaj jak uwazasz ze ludzie beda dawac sie robic w jajo w tak prosty sposob to ci sie wydaje widzisz ja w 2 min sprawdzilem kto jest z tym powiazany. A ty tylko gdybasz jakie to ja mam powiazania z weblinkiem. Wskaz konkrety jak mozesz :0 ale nie pisz ze bylem adminem bo z xannem bylem na party :).

GEOLINK napisalem ci wyzej :). Nie problem jest sprawdzic kiedy i co wysylacie i co odesle Wam kontrolnie. Ale zyj dalej w takim przekonaniu tak jak zyles w stosunku do LINKORNA. Jestes osoba która tylko i wylacznie klamie :) a nawet wypowiadajac sie w tym temacie udowodniles ile mowicie wy klony prawdy. Gdyby tak nie zabolalo ze systemy oba stoja na sasiednich IP to nie zniknolby po 3 min ORN z 160 :).

GEOLINK daj konkrety ;) co do tego adminowania, bo jak pamietam przy LINKORNOWYCH bugach pisales ze jestem powiazany z LINKME bo jeszcze WEBLINKA nie było. Ty chyba za duzo w swiecie widzisz teorii spiskowych.

I zebys mogl sobie popromowac klona to ci pozwole ale userzy sami moga ocenic jak ich nabijasz w butelke. Argumentuj sobie juz nawet ze jestem adminem adminow wszystkich systemów.

Dales klona, zaspamowales meilami z informacjami o systemie userów i tak o to wyglada Twoja promocja systemu.

co mi pokazaleć ze inny system stoi u tego samego usługodawcy co my, dyskusja zbędna i zbliża się z mojej strony do końca z tobą - na twoje idiotyczne uwagi, zaczepki nie mam zamiaru już odpowiadać, możesz pisać sobie do woli, a ja i tak nie odpowiem już nic na temat który napiszesz - twoje kompleksy są twoim problemem nie moim, a nasza wiedza naszą wiedzą i tak już pozostanie,

dziękuje wszystkich za uczestnictwo w tej dyskusji ale jak widać niestety tutaj na tym forum liczy się już tylko zdanie jednej osoby lub osób z nią związanych i propagowanie własnego systemu mija się z celem, gdyż zagraża kogoś ambicjom bycia największą wyrocznią w świecie SEO i niech Pan da mu siłę aby wytrwał w tym postanowieniu i niech zwalcza wszystkie systemy wymiany linków, bo dzięki temu inni nie mogą się promować, a on dzieki swoim stronom zarabia, gdyż nie utrzymuje się pewnie z datków.

gdyz jak sam mowi o sobie:

obecnie odpowiedzialny za tworzenie rozwiązań

wykorzystywanych przy reklamie internetowej i pozycjonowaniu stron. Ściśle

współpracujący z wieloma sklepami internetowymi, podczas wdrażania nowych

technik zwiększających sprzedaż za pomocą Internetu.

Od 4 lat zajmujący się pozycjonowaniem i optymalizacją stron

czyli konkurencja nie jest mu chyba na rękę i Wasze pozycje szkodzą mu w promowaniu stron własnych klientów, bo do tej pory tylko wygłasza mowy mające zniechęcić do pozycjonowania systemami, a niestety z uwagi na kruchość zaplecza wielu nie jest tego w stanie zrobić samodzielnie.

PS: Od chwili obecnej odpowiadamy na pytania tylko na Naszym forum lub w innych miejscach gdzie dyskusje można prowadzić rzeczowo i zgodnie z jakimiś zasadami.

Link do strony głównej systemu:

https://www.geolink.pl

Wszystkie pytania proszę zadawać na tej stronie:

https://www.forum.geolink.pl/

Panie kolego ciesze sie ze skonczymy dyskusje.

HEH smieszny cytat dałes . To chyba oczywiste ze zajmuje sie SEO hahah jakas glupota czy to musisz cytować userowi PIO ? ze ktos tutaj piszacy zajmuje sie SEO - to jakis idiotyzm ;).

Moze uwazasz że na PIO powinni sie wypowiadac ludzie nie zajmujący się SEO bo Twoje argumenty są coraz bardziej idiotyczne.

On nie moze mowic o moim systemie bo on zajmuje sie SEO nie sluchajcie go bo skoro on zajmuje sie SEO to napewno specjalnie tak mowi zeby nie bylo tego systemu - jestes jak dziecko ! ;)

JA mowie ze systemy sa malo skuteczne ? a w zyciu :) sprawdz sobie strone ze stopki robiona systemem na haslo pozycjonowanie od 2 tyg. wiec jak widac sa skuteczne - ja mowie o ich bledach i o tym jak robisz z ludzi debili.

Wiec skoncz juz poporstu pisac bajki. To nie byla promocja. Bo watek wystartowal od posta MARA ze dostal spama na meila. No widac to dla Ciebie promocja. Masz racje tutaj nie mozesz ludzi robic w jajo moze na innym forum jest łatwiej wciskac KIT.

Wiesz jeden dostawca hostingowy to KIJ ale 158/160 IP no to bez przesady kolego. I zrob jak obiecales - nie odpisuj już :) Badz słowny hahahaha.

DObra DIR/ANIOL jak ci mało argumentow ze ip 158/160 masz nastepny

nagłówek MEILA - takze dostałem tego spama.

Return-path: <convertp@katalog24.pl>

Envelope-to: admin@szook.pl

Delivery-date: Sun, 02 Sep 2007 15:47:54 +0200

Received: from vho1.vho.pl ([195.114.1.43])

by serv4.hostings.pl with esmtps (TLSv1:AES256-SHA:256)

(Exim 4.63 (FreeBSD))

(envelope-from <convertp@katalog24.pl>)

id 1IRpnu-000GOz-Lg

for admin@szook.pl; Sun, 02 Sep 2007 15:47:54 +0200

Received: from apache by vho1.vho.pl with local (Exim 4.66)

(envelope-from <convertp@katalog24.pl>)

id 1IRpSZ-0007Pp-VV

for admin@szook.pl; Sun, 02 Sep 2007 15:25:52 +0200

To: admin@szook.pl

Subject: Nowy inowacyjny system wymiany linków GEOLINK

X-PHP-Script: web.katalog24.pl/send_mail.php for 83.28.85.200

From : WEB24 katalog stron

Message-Id: <E1IRpSZ-0007Pp-VV@vho1.vho.pl>

Date: Sun, 02 Sep 2007 15:25:51 +0200

Wyslany z serwera VHO.pl z IP 195.114.1.43 linkorn.pl nie to ze screena stoji na IP 195.114.1.46

Powiesz mi że znowy zbieg okoliczności :) tylko tu juz nie jest ten dostawca co podawany wczesniej.

Nie rob juz z ludzi debili.

Mar albo jak ktos jeszcze dostal meila z tym spamem niech napisze z jakiej lokalizacji.

A ty Geolink vel klony(linkorn,dir-elite,aniol,pawel kobis) NIE SPAMUJ ! ofertami meili.

Mar, GeoLink.pl 2 dni bez możliwości pisanie na PiO za nie czytanie regulaminu, działu "systemy wymiany linków"

" 1. Dział jest moderowany czyli

Nowe tematy wymagają akceptacji, odpowiedzi jeszcze nie... "

nowy temat jest niewidoczny aż do momentu zaakceptowania przez moderatora lub admina

i punkt

" 5. Za nie czytanie regulaminu i postowanie tego samego tematu kilka razy 2 dni odpoczynku i tematy do kosza ustawione jako niewidoczne ( tak jak tutaj przed moderacją) "

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

pomysł niezły, ale żadnych kompletnie informacji na stronie przed zalogowaniem, strona z błędami jakoś nie zachęca. Nie mam zamiaru sprawdzać dalej co i jak... popracujcie nad tym systemem i stronką.... może przez te 2 dni coś wyjdzie z tego

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Szook wszystko ladnie pięknie widać, że mail przyszedl z vho.pl, ale widać też że z domeny web.katalog24.pl. Kolejna sprawa to: https://search.msn.co.uk/results.aspx?q=IP%...1&FORM=PERE i widzimy tutaj ze jest to serwer wspóldzielony. (dowodzi to tylko temu ze linkorn nie ma wlasnego serwera). Mi to pachnie że geolink wykupil mailing lub wlasciciel lub czlonek owej grupy geosreo jest wlascicielem tej domeny. Lepiej byloby skupić się na tym co faktycznie reprezentuje system, a nie ciagle drążyć temat właścicieli, luk, itd.

Poza tym podoba mi sie design ;) Taki lekki

Bartol zobacz

najpierw jedna strona linkornu jest przypadkiem na IP 160 sasiadujac z geolink na 158 inny dostawca

nagle meiling przychodzi z ip sasiadujacego o 3 z domena linkorn.pl u innego dostawcy ;)

Wiec masz 4 IP, 2 roznych dostawcow = IP dedykowane nie wspoldzielone i chcesz mi powiedziec ze to przypadek :)

Bartol wlasnie drazenie LUK to poprawa tego co moze system bo chyba nie chcialbys z powodu LUKI wyleciec w kosmos.

Przykladem byl kiedys LINOKORN - choć szybko zareagowal na wykryty blad co sie dzis chwali w stosunku do 3 pozostałych - ale zeby ci pokazac co moga powodowac bledy to

LINKOR,LINKUJ,WEBLINK

maja takie bugi czyli identyfikacje a co za tym idzie

https://www.sempo.pl/zaplecze.php - wiec widzisz lepiej jak sie o bugach napisze i beda je latac niz system bedzie super fajny a pozniej okaze sie ze wszystko poszlo do piachu.

Badz linkor i weblink bug polegajacy na pobieraniu linkow do emisji - moglbym im iframami wysadzic w kosmos serwery symulujac DDOS.

LINKOR - pobieranie linków

https://get.linkor.pl/download_links.php?linkor=

EWEBLINK

https://e-weblink.com/connect.php?h=www.e-w...=0&v=1.4_f0

w przypadku weblink musisz znac domene w zmiennej H ktora jest w systemie.

Wyobraz sobie teraz DDOS i systemy przestaja rozdzielac LINKI np. przez 48 godzin i zaczyna sie robic wielki dym ;).

Wiec jak widac takie szukanie baboli dobrze robi bo sie chociaz tworzy poprawki.

Lepiej byloby skupić się na tym co faktycznie reprezentuje system.

No fakt ale nie wszystkim to pasuje :>

WYZNAWCY POZYCJONOWANIA

PROPONUJE WAM SKUTECZNĄ ALTERNATYWĘ

Pozycjonowanie dla każdego

Hehe gotuje Pozycjonerów wkrótce

Nie pozycjonuje stron nikomu więc nie mam interesu w opowiadaniu bajek.

hehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności