Skocz do zawartości

serwis prawniczy

Lok

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znam sie nad tym, ale to

tyle jest stron w googlu ze jezeli bylo by to nielegalne to nie bylo by serwisow z poradami online
nie jest żadnym argumentem.

Nie znajdziesz nić nielegalnego w G???

Ja znajdzę co najmniej kilkaset milionów stron...

Ale to nie znaczy, że takie strony są zgodne z prawem!

PS: Osobiście nie mam nić przeciwko "porady prawne online" ale w moich katalogach nie pamiętam żadnego serwis, ktore akceptowałem, bo normalnie brakowali NIP, REGON, imie, nazwiska, adres itd - jeśli jakiś storna nie wypełnia wymog prawnych, hmm to może być, ale nie dla strony ktore chce dać porady innym, co najmniej IMHO.

Nie mogą się reklamować - na mocy etyki korporacyjnej, a nie ustawy - adwokaci, radcowie prawni i notariusze. Magister czy doktoro prawa może jak najbardziej się reklamować i udzielać porad prawnych czy przygotowywać pisma i opinie. Nie wolno mu jednak podawać się za adwokata, radcę prawnego, notariusza, czy mecenasa (nazwa zwyczajowa). Ma też bardzo ograniczone możliwości występowania przed sądem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności