Skocz do zawartości

Mały problem, ale poważny

matkro

Rekomendowane odpowiedzi

wykonuje właśnie stronkę dla znajomego i jak zwykle pod ie6 muszą byc problemy, otóż jak mam newsy to wszystko jest ok oprócz ostatniego tzn. w ostatnim robi sie spora przerwa miedzy końcem txt a hr jak by tego było mało to pod tą przerwą powiela ostatnie 6 znaków w tym przypadku 'sf sdf'

Oto link do niedokończonego szablonu strony:

www.mateuszkrol.com/ie/

Z góry dzięki za pomoc :-)

matkro - 9 lat doświadczenia.

mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku!

:) Ten motyw z "sfsdf" to największa masakra jaką widziałem pod IE ;) Sprawdzałem krok po kroku, czyli zapisałem na dysk i najpierw włączyłem bez CSS-ów i było ok, tak więc sukcesywnie okomentowywałem różne definicje i w końcu doszedłem do tego, że błąd powoduje

.news {

width: 100%;

height: auto;

float: left;

margin-top: 0px;

}

ale co z tym zrobić to nie mam pojęcia, bo wyrzucenie tego zrobi sieczkę... Być może trzeba jeszcze dodać jakąś linijkę, CSS-a też dopiero się uczę (a w szczególności walki z IE ;) )

PS> widzę że piszesz CSS-y tak jak ja, czyli dajesz tabulatory tak jak leci struktura DIV-ów - bardzo ułatwia życie, jak ostatnio przerabiałem stronkę którą autor zrobił na CSS-ie bez tabulatorów to nie mogłem się połapać co do hierarchii bloków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności