Skocz do zawartości

PPC w Polsce

dawidj

Rekomendowane odpowiedzi

Co sadzicie o poziomie obslugi PPC w Polsce? No i przede wszystkim o swiadomosci w tym temacie potencjalnych klientow?

Widze, ze wiele firm zajmujacych sie obsluga kampanii, kasuje swoich klientow za klikniecie. Nie wiem jak inni ale ja uwazam, ze to bezczelne naciaganie klienta. Wygenereowac traffic z PPC nie jest trudno ale uzyskac ROI na odpowiednim poziomie to juz cos inneg.

Kiedy dowiaduje sie o firmach ktore nawet nie przedsawiaja szczegolowych raportow tylko jakies koncowe podsumowanie typu: ilosc klikniec, wydane na kampanie, do zaplacenia za klikniecia to ogarnia mnie pusty smiech.

Czy to tylko moje wrazenie czy PPC nie jest doceniane przez polskie firmy? Juz niemal kazdy wie o SEO ale placenie za klikniecia dziala odstraszajaco ;)

Witaj,

Myślę, ze opłata za kliknięcie może być dla klienta atrakcyjna, jeżeli na liczbie wejść przede wszystkim mu zależy.

Wówczas informujesz klienta, jaka kwota będzie przeznaczona na wykupienie reklam, a ile zapłaci za każde wejscie wygenerowane z boksu.

Rzeczywista kwota, jaką klient poniesie, to suma rzeczysitego średniego kosztu za kliknięcie (wykupienie-dla wyszukiwarki) + opłata za wygenerowanie kliknięcia (obsługa).

Brakuje tutaj efektu skali, jednak klient może osiągnąć większą liczbę kliknięć za mniejszą kwotę jednostkową/kliknięcie.

Trochę namieszane:-)

Pozdrawiam.

ps. Szczegółowe raporty to oczywiście podstawa rzetelnej obsługi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności