Skocz do zawartości

Hosting US czy Polska ?

Salamandra

Rekomendowane odpowiedzi

Cpanel to faktycznie kaszana :) Tyle co oni zarabiaja, ile maja doswiadczen... i caly czas potrafia sie pojawiac jakies smieszne bledy.

Ale zeby od razu skreslac... mysle ze sa wazniejsze powody decydujace o tym czy hosting jest ok czy nie.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Panel, który pożera zasoby serwera które lepiej przeznaczyć dla klienta.

Panel, który jest takim molochem że nie wiadomo gdzie jutro znajdą w nim błąd (zwiększony poziom ryzyka, że Ci ktoś konto przechwyci czy też strony przestaną działać).

Wg mnie "gra nie warta świeczki" :)

404.tf

Podobnie - korzystamy z autorskiego rozwiązania, znając również c-panel.

Natomiast w istocie ceny, jakie zuysakć można niekiedy w zagranicznych serwerowniach - za cenę nawet pewnych niedogodności, choćby komunikacyjnych - są nie do otrzymania w Polsce - mówię o firmach, gdzie serwery są hostowane w dużych, polskich serwerowniach - z autopsji.

Co do c-panelu - ciekawa sprawa, gdyż abstrahując od jego walorów użytkowych, z racji pewnej prostoty, często osoby wykupujące hosting z miejsca pytają o mozliwosć korzystania z niego, traktujac to wręcz jako "kartę przetargową" w swojej decyzji.

Pozdrowienia

Bartłomiej Juszczyk

Dzieki wielkie. Angielski nie jest problemem, martwi mnie bardziej mulenie jakiego doswiadczalam w Polsce z amerykanskimi serverami :/

Byc moze wlasnie lokalizacja mnie wtedy kladla ( Beskid Niski ) ale mam tendencje do myslenia kategoriami dial up jesli komus na dial up bedzie mulilo to strona przestaje byc funkcjonalna i trace klienta.

Jakie sa srednie ceny za hostingi w Polsce i jaki ma opinie najbardzej znosnego ?

Jeszcze jedno pytanie macie jakies doswiadczenia z flickr.com chce tam zrobic galerie zdjec i nie mam pojecia jak to chodzi w Polsce.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Ja korzystam z USA z dobrych hostingów za cenę która w polsce jest nieosiągalna.

Troche odgrzebany ale nie chcialem zakladac nowego tematu.

Jakie polecicie sprawdzone i w miare tanie firmy hostingowe w USA z duzym limitami, dobrymi parametrami i predkoscia.

Testuje obecnie www.lypha.com

ale strasznie to zwalnia czasami i raczej z nich zrezygnuje...

dzieki

pozdrawiam

Wedlug mnie liczy sie czas bytu hostingu opinie i ilosc klientow moze jakies forum no i sprzet na jakim jest postawiony host :

Przyklad: mialem hosting w Australi i naprawde dzialal super do momentu az nie dostalem info ze nowy wlasciciel objal wladze i na parametrach byl widoczny tez nowy opis osprzetowania ( kiepski ) i zaraz po tym padlo tez lacze ...

Co do cpanela to klucil bym sie poniewaz jego licencja troche kosztuje i sam fakt tego juz mowi ze jednak hosting ktory go posiada

nie oszczedza na klientach ,a o to chyba chodzi :zeby: .

hostgator.com- takze polecam ( mam tam portalik dziala super )

Pozdrawiam i szukajcie a znajdziecie...

Heh co do Panlu mylisz się ;) Jakby nie oszczędzali na jakości to by mieli własny panel ;) Z płatnych cPanel jest wg mnie najgorszym zamulaczem i żadna firma dbająca o bezpieczeństwo go nie ma.

Niestety 99% firm w USA (mówię o budżetowych w rozsądnych cenach) mają wyłącznie cPanel, pozostały 1% autorskie (np. dreamhost.com).

404.tf

Wiesz Fidma, cos jest na rzeczy... Przeciez mozna kupic (wg niektorych lepszy) DA, ktory kosztuje jedynie 300$ za licencje na serwer (na stale). cPanel to jednak wydatek ponad 120 zl miesiecznie (z fantastico i rvskins)...

Z drugiej strony napisanie autorskiego panelu, zabezpieczonego na maxa (!), funkcjonalnego to kilkadziesiat tysiecy zl... I takie home.pl ma autorski, ale co z tego, jak praktycznie wszyscy po nim jadą...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

A poza takimi wadami, cPanel ma sporo plusow: np. migracja pomiedzy serwerami z tym panelem za pomoca "dwoch klickow". Jest tez chyba najbardziej intuicyjnym panelem ze wszystkich dostepnych... B)

PS. Niestety nie moge edytowac moich watkow (zniknely mi te ikonki) :)

Wiesz Fidma, cos jest na rzeczy... Przeciez mozna kupic (wg niektorych lepszy) DA, ktory kosztuje jedynie 300$ za licencje na serwer (na stale). cPanel to jednak wydatek ponad 120 zl miesiecznie (z fantastico i rvskins)...

Z drugiej strony napisanie autorskiego panelu, zabezpieczonego na maxa (!), funkcjonalnego to kilkadziesiat tysiecy zl... I takie home.pl ma autorski, ale co z tego, jak praktycznie wszyscy po nim jadą...

A co? Cena jest wyznacznikiem jakości? Na serwerach nie ma Visty tylko Linuxy (w większości), przypadek B)?

A cPanel z ww to 25$ /m.

404.tf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności