Skocz do zawartości

Hosting US czy Polska ?

Salamandra

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A cPanel z ww to 25$ /m.

Gdzie? Mozesz pokazac taka firme (mowie o dystrybucji)? Z rvskin i fantastico?

Nie mowie ze jest wyznacznikiem, wprost przeciwnie - gdyby DA byl lepszy, ludzie by go woleli i firmy tez czesciej by go stosowaly. To samo tyczy sie innych paneli - po prostu takie jest zapotrzebowanie rynku, niezaleznie od tego co mysla o nim jednostki.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

No teraz Ci nie podam linka bo już pooszedł, znalazłem u ktoregoś z dystrybutorów podanego na stronie cPanela.

Ale DA jest lepszy B) Nie mówię o swoim subiektywnym odczuciu. Popytaj się adminów lub właścicieli hostingów.

cPanel był kiedyś dobrym panelem, obecnie to zmutowany potworek. Jak coś pada to sami autorzy muszą się nieźle nagłowić gdzie jest błąd. Poczytaj zagraniczne grupy dyskusyjne o męczarniach w aktualizacji cPanela czy dodawania nowych modułów.

404.tf

Ja wiem, ze admini i wlasciciele wola DA. Ja, jako klient, tez go wole. Jednak ludzie (klienci) wciaz wola cPanel (i tylko o to mi chodzi), bo jest bardziej intuicyjny niz DA. To cos jak z IE - niby tez Opera i FF sa lepsze, ale ciagle ma przewage...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

ostatnio od miesiaca testuje site5 i na prawde jestem zadowolony. serwis ktory wylecial z kilku stoi na nim bez problemu.

link z refem: https://www.site5.com/in.php?id=40285

co do tego site5 to prawie sie skusilem dopoki nie znalazlem miliona niepozytywnych watkow na forum TUTAJ

podobnie nie polecam nikomu na wieksza ilosc stron hostingu www.lypha.com

bo choc parametry unlimited to rzeczywista predkosc w wiekszosci przypadkow tragiczna

powaznie mysle o hostgator bo raczej w sieci o nich przyjemnie :)

Lolki poleca imageleet.com

czy ktos moze sprawdzil te firmy lub ma cos jeszcze do dodania ??

jak WASZE doswiadczenia ?? moze ktos cos jeszcze doradzic na temat sprawdzonego hostingu w USA??

pozdrawiam i dzieki

m

https://www.hostdime.com/services/shared/

Bardzo dbaja o serwery, wiec nie ma mowy o jakis spowolnieniach. No ale to sie wiaze tez z tym, ze zablokuja cie przy zbyt duzym zuzyciu zasobow (cos za cos).

https://www.hostdime.com/services/shared/

Bardzo dbaja o serwery, wiec nie ma mowy o jakis spowolnieniach. No ale to sie wiaze tez z tym, ze zablokuja cie przy zbyt duzym zuzyciu zasobow (cos za cos).

No zgadzam sie ten hosting jest niezly duzo znajomych ma na nim vortale,portale ( nie pisze o stronkach z pojemnoscia 5gb )

poza tym czy ten transfer i pojemnosc nie oszalamia hehe

Deluxe Plan Details

Disk Space: 200 Gigabytes

Bandwidth: 2000 Gigabytes per month

za $9.00 ;) cukierek ...

Moze Mr. Fidma warto przetesowac go a potem oczerniać ( lub podac co jest dokladnie nie tak wedlug ciebie w Cpanelach 10-11 ).

Co do Cpanelow to wybacz ale z mojego rozeznania Cpanel 11 jest juz naprawde solidna maszynka juz przy 10 wersji bardzo duzo jest zabezpieczen a co do firm z PL

one sa zmuszone do zmiany panela na swoj autorski bo wiekszosc klientow nie zna ENG. i nie oszukujmy sie jechali by pewnie na PLESKU hehe jak by nie bariera jezykowa ( chodz podobno 10 juz ma lang pl )... Pozdrawiam

new future czytaj ze zrozumieniem, to arek_inc napisał że blokują a nie ja co nawet widać w przytoczonej przez Ciebie wypowiedzi.

Co do cPanela. Z Twojego rozeznania czyli jakiego? Kogo się pytałeś?

Każdy może mieć swoją opinię, ale z ludzi ze środowiska z którymi mam styczność jakoś nie ma fanów cPanela ;)

404.tf

To po co dają 3TB w ofercie jak zablokują Cię przy 10%? (Mówię o trzymaniu zwykłych serwisów, nie kont ftp dla plików).

Sorry Fidma, ale to Ty powinienes czytac ze zrozumieniem. Gdzie ja napisalem, ze zablokuja usera po przekroczeniu 300 GB transferu?

Ja mowie o procku, mnie zablokowali przy naprawde sporym (jak na shered) obciazeniu... I dalej uwazam ze takie restrykcyjne traktowanie wychodzi wszystkim na dobre.

dajcie juz spokoj z tymi sporami o panel i inne bzdury...

temat mowi wyraznie: HOSTING US CZY POLSKA ??

a jesli US --- > to jaki ??

czy nie lepiej pisac o dobrych i zlych doswiadczeniach z hostami w USA aby wylowic jakies perelki z tej calej kaszany, ktora tam oferuja !?!

pozdrawiam

To po co dają 3TB w ofercie jak zablokują Cię przy 10%? (Mówię o trzymaniu zwykłych serwisów, nie kont ftp dla plików).

No właśnie dlatego -- na 3TB ruchu php+mysql potrzeba mocnego serwera dedykowanego. W takiej cenie to może służyć np. na serwis z obszernym działem download.

A co do tematu watki to polecam rozejrzeć się za czymś w Europie. Jakkolwiek to, czy ping jest 20 czy 40 ms jest praktycznie niezauważalne, to 150 czy 200 ms daje już istotną różnicę. Jeśli natomiast ktoś upierałby się przy USA, to tylko wschodnie wybrzeże (istotnie niższe pingi).

INSANE - doradztwo, aplikacje bazodanowe, witryny internetowe

T, albo masz lacze na gprs, albo wyjatkowo dobry wzrok (czas reakcji).

Chetne postawie Ci flaszke za 50% skutecznosc, jak wpadniesz do mnie, dam Ci po 10 stron w PL i 10 w USA i odgadniesz prawidlowe :)

jedno jest pewne! praca na ftp przy pingu 200 ms jest bardzo uciazliwa, zwlaszcza pzy kopiowaniu duzej ilosci malych plikow. Na moje konto na proste.pl pliki np. jakiegos skryptu kopiuja sie o polowe szybciej niz na konto u hostera w USA i nie chodzi nawet o transfer bo wlasciwie idzie na maks lacza w obu wypadkach ale wlasnie o pingi.. te wszystkie komendy ftp zajmuja duzo czasu i tutaj juz jest roznica czy serwer odpowie w 20 czy 200 ms. Podobnie jest z kasowaniem duzej ilosci plikow, jakiegos cache itd. Jesli sa male pingi to wszystko idzie znacznie szybciej!

stad tez wole np. dolozyc do konta w proste.pl niz kupic konto na jakims godaddy czy ipower jesli mam do wrzucenia zaplecze..

pozdrowienia.

googlerulz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności