Skocz do zawartości

Hosting US czy Polska ?

Salamandra

Rekomendowane odpowiedzi

No tak, jesli chodzi o male pliki + ftp (tzn. generalnie ftp), to sie zgadzam. Ale gadanie, ze przez wysoki ping komus www wolniej "odpowiada" pokazuje tylko, ze ktos: albo ma [bardzo] slabe lacze, albo sie po prostu nie zna (gdzies, ktos "cos" powiedzial i tak mu zostalo)...

Jakby co, podtrzymuje swoja propozycje (te o flaszce) - tylko moze przegialem z ta 50% skutecznoscia, bo to akurat mozna sobie wystrzelac :) ale 70% (14 poprawnych z 20 - jesli dobrze licze) spoko :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No zgadzam sie ze przy wysylaniu plikow, logowaniu przez menadzera ftp dziala troszke wolniej ,lecz nie jest to az tak drastyczne bez przesady :) ,a tak poza tym liczy sie lacze ,ping na www chyba bardziej niz na logowaniu do ftpa hehe :)...

Podsumowujac :

Jak dla mnie Amerykanskie ftpy sa nadal duzo lepsze od Polskich i nawet Europejskich pod wzgledem technologii sprzetu etc.

i moge tylko zacytowac

" Hosting za Oceanem Gorą " .

Pozdrawiam i zycze sukcesow w znalezieniu jak najlepszego hostu...

z FTPa nie korzysta się dzień w dzień aby to było aż takie uciążliwe. owszem, jest to minus ale wynagradza to cała reszta plusów związana z serwerem za wielką wodą.

normanos: coz, ja korzystam z ftp kilka razy dziennie (mam lacze 10 mbps z uploadem 1,5 mbps wiec nie widze potrzeby bawic sie w sciaganie plikow via shell itd) i naprawde pracowanie na goddady jest o wiele bardziej uciazliwe niz na np. proste.

pozdrowienia.

googlerulz.

to może zrób tą stronę raz a porządnie :) poza tym mi nie musisz mówić, mam już 3 dedyki za wielką woda na których codziennie przesiaduje na shellu, nie jest tak źle. w europie NIKT mi nie da takich warunkow cenowych, sprzetowych i supportowych jak w USA.

T, albo masz lacze na gprs, albo wyjatkowo dobry wzrok (czas reakcji).

Przy gprsie akurat nie byłoby różnicy, bo on sam daje narzut kilkuset milisekund, więc czy będzie to 800 ms czy 1000 ms ciężko zauważyć.

Chetne postawie Ci flaszke za 50% skutecznosc, jak wpadniesz do mnie, dam Ci po 10 stron w PL i 10 w USA i odgadniesz prawidlowe :)

Z całą pewnością bym rozpoznał, o ile oczywiście będzie to ta sama strona i żaden z serwerów nie będzie przeciążony. Pingi mają znaczenie szczególnie gdy strona zbudowana jest z wielu statycznych elementów.

Nie wspomnę juz o tym, że zdalna praca na konsoli jest komfortowa do około 50 ms.

INSANE - doradztwo, aplikacje bazodanowe, witryny internetowe

• 2 tygodnie później...

ja używam dwóch firm w USA:

1 valueweb.com (pogubiłem gdzieś affiliate id, więc sorry;)

2 aplus.net (ew. z moim affiliateid: www.aplus.net :tancze:

mimo, że ci od aplus kiedyś mnie ostro ścignąli za notoryczne przekraczanie limitu sqlconqueries - podoba mi się ta firma i hosting. jest szybki, ma wysokie limity na transfer i miejsce na dysku.

cena chyba $8/miesiąc ale można deko niżej jeśli się wykupi na cały rok (wtedy jeszcze dwie domeny za darmo rejestrują) 3 bazy mysql - są na localhost.

na "moim" adresie ip - jakieś 2 tysiące domen ale naprawdę - wyrabia się i jest szybki (podejrzewam, że z Polski też) - jeśli coś wolniej działa to na 99% wiem, że to ja coś skopałem na stronie a nie oni.

wada: w tym tanim serwisie chyba niezbyt wysoki limit sqlconqueries (a informacja, ile ich przysługuje - jest głęboko schowana - moge ją odgrzebać, jeśli to kogoś interesuje;)

valueweb: co prawda mam większy serwis na tym hoście ale dostaję szału, jak trzeba czekać 10 sekund (:)!!) na otwarcietrony. baza mysql - leży na innym serwerze.

myślę powoli o nowej domenie oraz miejscu na jej hosting- dlatego wszedłem na ten wątek. ale - wydaje mi się, że póki co aplus - debeściak, przynajmniej dla mnie.

pozdrawiam,

marek r

--

--

mia:ny - Nowy Jork dla turystów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności