Skocz do zawartości

Domena z myślnikiem w nazwie , czy ma znaczenie ?

kasek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym dowiedzieć się czy domena składająca się z dwóch fraz np:

www.orzeszkiziemne.pl

będzie dla wyszukiwarki google równoznaczna z

www.orzeszki-ziemne.pl

Chodzi o myślnik między frazami , o ile łączenie dwóch wyrazów ma sens kiedy są to krótkie słowa , o tyle przy dłuższych słowach staje się ona mniej czytelna , oraz trudniejsza do zapamiętania. Jednak jak wygląda to z poziomu algorytmów google? Którą stronę google potraktuje/wyświetli z punktu oceny słów w domenie jako pierwszą w wynikach wyszukiwania, zakładając ze strony są takie same oraz zostały zindeksowane w tym samym czasie ?

Dzięki za odpowiedź

Pozdr

Piotrek

orzeszki-ziemne teoretycznie powinny być wczesniej niż orzeszkiziemne na frazę "orzeszki ziemne"

Ale stawianie domeny tylko pod jedną frazę wydaje mi sie mijac z celem.Lepsza domena która wpada w ucho :)

najgorsze jest jak chcesz komuś powiedzieć adres strony... wiem z doświadczenia, choc u mnie (dj-na-wesele.pl) jest gorzej bo są dwa myśliniki...

jeśli chodzi o pozycjonowanie to nie mam pojęcia ale raczej dużego wpływu to nie ma.

Nazwa domeny nie ma znaczenia przy wysokości w SERPach. Natomiast moim zdaniem powinna być krótka - łatwa do zapamiętania, wtedy jest szansa, że użytkownik do niej wróci.

Jeżeli chcesz koniecznie orzeszki ziemne to wybierz wersję z myślnikiem.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Czy ja wiem.

W każdym razie często najlepsze domeny(zawierające słowa kluczowe) maja zazwyczaj strony najstarsze. Choć też nie jest to żadna reguła. Często one są najwyżej lub wysoko w wynikach na daną frazę, dlatego wielu się wydaje że one wpływ mają.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

W tym wpływie nazwy domeny chodzi też o to, że linki z anchorem w postaci adresu (jak wiadomo, naturalne często takie są) poprawiają pozycje na słowa z nazwy domeny. Ale z myślnikiem brzmi kiepsko, zwłaszcza jak np. w reklamach radiowych podają "odwiedź cośtam myślnik cośtam myślnik cośtam pl". Już lepiej by brzmiało "cośtam kropka cośtam kropka cośtam".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności