Skocz do zawartości

co to jest??

wrednotka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Jakis czas temu zaobserwowałam na angielskich stronach o ceramice bardzo dziwne zjawisko dotyczące linków.

Otóż wpisując frazę w google "polish pottery" wyskakują nam, jak zwykle, najlepiej dostosowane stronki, lecz przyglądając sie linkom kierującym do nich to wówczas napotykamy bardzo dziwne( jak dla mnie) przekierowania.

I tak: mamy stronkę: ww.potteryzovy.com lecz wiekszośc jej linków wygląda tak:linki. I wchodzac na którykolwiek napotykamy przekierowanie przez stronę z częścią google i doklejonym textem, po chwili wchodzimy na stronę ebay'a.

Co to jest i na jakiej zasadzie to działa? czy ktoś mógłby mi to wyjaśnić??

Pozdrawiam ;)

Nie wiem czy mówimy o Tym samym...hmmmm.

Nie mówię o banerze. Chodzi o przekierowania jakie nastepują po naciśnięciu linku. ( Proszę wejdżcie na linka) strona przechodzi przez cos pobierającego wyniki z google( zobaczyciejak szybko zatrzymacie stronę) Następnie: przez stronke z napisem"Good day best wishes ". I dopiero na ebay'a.

Próbowałam pokazać jak to konkretnie wygląda ale pokazuje tylko linki wygenerowane przz Googla :)

Nie wiem czy mówimy o Tym samym...hmmmm.

Tak, raczej tak. System przekierowań służy ukryciu ostatniego

przekierowania do eBay z identyfikatorem afiliacji oraz stworzeniu czegoś,

co Google potraktuje przychylnie i umieści wysoko w rankingu.

Szy.

to całkiem ciekawe, moze sama bym sie skusiła..... Może wiecie jak to sie robi? kontaktowac sie z ebay ,czy cos takiego można samemu stworzyć?

Ps. Sory , być może odpowiedzi na pytania które zadaję wydaja sie oczywiste, ale to co wiem, wyczytałam z książek, a takich rzeczy tam nie ma i z miłą chęcia poluję na ciekawe kąski( chwyty) pozycjonerów!

:) Jak zwykle wielkie dzięki za pomoc :)

to całkiem ciekawe, moze sama bym sie skusiła..... Może wiecie jak to sie robi? kontaktowac sie z ebay ,czy cos takiego można samemu stworzyć?

Trudno to nazwać etycznym, więc eBay na pewno nie pomoże, Google

też nie ;]

Ot, robisz x dokumentów z pozorną treścią, tu akurat skopiowaną

z Google'a i na nich budujesz pozycję w wyszukiwarkach, a zaraz

po schwytaniu w te sidła żywego użytkownika przekierowujesz go z Twoim

id na eBay.

Tam ów użytkownik zainteresowany sprzedawanymi dobrami (których

w ogóle nie szukał) rejestruje się, a Ty dostajesz swoją 'ciężko'

zapracowaną dolę.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności