Skocz do zawartości

promocja home.pl

Lesiu

Rekomendowane odpowiedzi

nie skorzystały wcześniej z promocji "10 000 domen po 10 groszy!" i/lub "10 urodziny".

To jest w regulaminie promocji i dlatego nie byłem pewien czy można zaszaleć jeszcze z domenami. Ale skoro można to wydam te 12 groszy, a co mi tam.

A czy wie ktoś jak to jest z tym wykorzystywaniem kuponów AdWords na różnych kontach ale przy jednej karcie kredytowej?

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
PS. Większość Polaków, zwłaszcza tych starych, ma taką mentalność, że woleliby sami trochę stracić, ale żeby ludzie wokół stracili dużo więcej. Zazdrość i chęć dosrania innym na każdym kroku. Piszę to dlatego, że szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się tylu osób, które biorąc serwer od tak wpiszą refa. Dobrze, że tutaj, na PiO, nie trafia ta zakompleksiona część społeczeństwa.

efekt kuli śnieżnej?

Broń boże NIE chcę sobie przypisywać żadnych zasług ani nie jestem u Lesia na prowizji :) ale po prostu już widziałem takie akcje. Nie jest wykluczone, że wątek mógł pójść w innym kierunku, tym bardziej, że ktoś chyba wysłał raport iż jest ref w poście (ale nie daje głowy, że o ten temat chodziło, mogło mi się pomylić z innym). Nachalne refowanie też irytuje więc trzeba znać umiar, a najlepiej ograniczyć się do podawania jakiś istotnych informacji "a przy okazji coś jeszcze... ;) ".

Normanos, nawet jeśli ktoś by wysłał raport o refie w tym wątku to co z tego? Byłoby nielogiczne gdyby się przyczepiali do tego. Dużo ludzi z PiO wzięło u nich serwer/serwery i o to im przecież powinno chodzić. Gdybym sam przez przypadek nie trafił na stronę home.pl i nie zobaczył tej promocji, to byłbym szczęśliwy gdyby taką informację zamieścił na forum PiO ktoś inny. Mają teraz dodatkowych kilku/kilkunastu/kilkudziesięciu klientów.

Pandha, ja też się zastanawiam nad jeszcze jednym. Nie zmarnuje się, a 6 dyszek to można w jeden wieczór w centrum na browar wydać.

Domeny muszą być na firmę, serwer nie.

A co ma piernik do wiartaka ? Pisałem by uważać only.

A czy komuś udało się opłacić już domenę z 0.10 zł ?

Tak, zerejestrowałem za 12gr, inaczej w home.pl się IMHO nie opłaca, ja liczę koszt domeny= zakup+przedłużenie na drugi rok. Home.pl niestety przedłużenie ma dośc drogie :/

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Ale przegięcie...

Loguję się do panelu w home.pl i widzę:

Operacja ręczna: Anulowanie błędnie naliczonych punktów zgodnie z par. 5 ust. 3 regulaminu promocji

Ciekawe czy regulamin zmienili sobie teraz czy taki był przy starcie promocji.

Edit:

Zmienili sobie regulamin w trakcie trwania promocji?

Poniżej to, co zapamiętało Google.

https://64.233.183.104/search?q=cache:s9NcX...;cd=1&gl=pl

Normanos, nawet jeśli ktoś by wysłał raport o refie w tym wątku to co z tego? Byłoby nielogiczne gdyby się przyczepiali do tego. Dużo ludzi z PiO wzięło u nich serwer/serwery i o to im przecież powinno chodzić. Gdybym sam przez przypadek nie trafił na stronę home.pl i nie zobaczył tej promocji, to byłbym szczęśliwy gdyby taką informację zamieścił na forum PiO ktoś inny. Mają teraz dodatkowych kilku/kilkunastu/kilkudziesięciu klientów.

ale jacy "oni"? home? Chyba mnie nie zrozumiałeś dobrze.

Ale przegięcie...

Loguję się do panelu w home.pl i widzę:

Operacja ręczna: Anulowanie błędnie naliczonych punktów zgodnie z par. 5 ust. 3 regulaminu promocji

Ciekawe czy regulamin zmienili sobie teraz czy taki był przy starcie promocji.

Edit:

Zmienili sobie regulamin w trakcie trwania promocji?

Poniżej to, co zapamiętało Google.

https://64.233.183.104/search?q=cache:s9NcX...;cd=1&gl=pl

chyba za duzo refow bylo i sie zorientowali :)

404.tf

Dla mnie jest to co najmniej niejasne. Wcześniej było wszystko OK i nagle usunięto wszystkie punkty.

Arek_inc, przeczytaj to jeszcze raz:

Promocja dotyczy wyłącznie kont typu Business Starter, Business Server i Business Server PRO: ... które nie biorą udziału w innych promocjach i programach partnerskich

Według tego co jest napisane, to promocją nie są objęte serwery, które były zamawiane przez poleconych ;)

Tak czy inaczej, bardzo nieładne zachowanie.

PS. Chyba było im nie na rękę umożliwić przedłużenie serwerów osobom takim jak ja. Mogłem cholera wziąć wczoraj u nich odtwarzacz mp4 albo kubek. Ścigaliby teraz kuriera albo kazali umyć kubek i odesłać :)

Arek_inc, próbowałem i odpowiedź następująca:

niestety nie jestem w stanie Przyznac Panstwu danych netpunktow. Zapraszam do napisania na adres (email) zaistnialej sytuacji, ustosunkujemy sie do Panstwa informacji.
spytałem więc czy wszystkim odebrali punkty czy może za dużo klientów ja im załatwiłem i odpowiedź:
Niestety nie jestem w stanie wskazac Panstwu takiej informacji.

To by było na tyle jeśli chodzi o obsługę w home.pl. Słyszy się opinie, że mają wzorowe podejście do klienta. Pffff

Edit: i jeszcze jedno... po napisaniu, że zmienili sobie regulamin w trakcie trwania promocji i to po czasie, gdy już ludzie wykupili serwery dostałem odpowiedź:

Tak oczywiscie natomiast regulamin pozwala nam na wprowadzanie zmian, Panstwo natomiast w zwiazku z tym moga zrezygnowac z uslugi

WTF?

Lesiu dla mnie to bylo od razu dziwne, ze taka promocja i jeszcze daja punkty z PP ... serwer za 60 PLN, 200 na reklame i punkty... darmowy serwer, darmowa reklma,a tylko pen drive 2 GB za 6o zł, to bylo za piekne, zeby bylo prawdziwe, aczkolwiek, jako jedna z najwiekszych firm... powinni o tym pomyslec troche wczesniej, moim zdaniem przywalili w ....... zagrali nie fer :)

To ze sobie napisza ze moga zmieniac regulamin, to wcale nie znaczy ze jest to zgodne z prawem.

Pomijajac fakt, ze zdobywanie punktow jest dla nich powiedzmy nieoplacalne, to wcale nie zwalnia ich z obowiazku pisania poprawnego regulaminu, ktory to wyklucza. Albo... mogli nie robic (tak duzej) promocji.

Tak BTW, to przez takie promocje strasznie monopolizuja rynek... konkurencja liczy juz straty w setkach i tysiacach zl (w zaleznosci od firmy). Oczywiscie rynek jest wolny i maja do tego prawo, ale pytanie czy takie podbijanie rynku przez giganta (ktory moze sobie pozwolic na takie ceny) jest z moralnego punktu widzenia w porzadku do calego rynku hostingu...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

@Hooli, gdyby od razu bylo okreslone, ze nie ma tych ich netpunktow to zaden problem. Poza tym normalnie sie te punkty zliczaly i nagle pojawilo sie zero. To jest bardzo nie w porzadku.

Co do AdWords to kazdy wie, ze w zaleznosci od wybranej opcji jest to nie 200 PLN, a 180 lub 140 PLN. PenDrive za troche wiecej wychodzi, poza tym wiadomo, ze te ich gadżety to syf. Zarowno odtwarzacz MP4, MP3 jak i PenDrive to jakis noname. Z tego wszystkiego to chyba najlepszy ten kubek, bo można w TV rzucic jak po wyborach parlamentarnych podadza wyniki :) W NetArt to choc daja iPod'a :) Zreszta jak sa jakies punkty to wymieniam na usluge (domena, serwer) a nie gadżety, to chyba normalne.

@Arek_inc, nie jestem prawnikiem, ale podejrzewam, ze regulaminu nie mozna zmieniac. Poza tym w ich regulaminie promocji nie ma informacji o mozliwosci wprowadzania zmian. W ich ogólnym regulaminie (https://home.pl/regulaminy/home) znalazlem 3 ciekawe punkty: 39, 40, 41. Fragment jednego z nich:

Nowy regulamin lub zmiana dotychczasowych regulaminów wchodzą w życie po upływie 14 dni od daty publikacji na stronie home.pl

PS. Przepraszam, że trochę zeszliśmy z tematu głównego. Jednakże wciąż mowa o promocji home ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności